Autor Wątek: KBOOM  (Przeczytany 190109 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: KBOOM
« Odpowiedź #690 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 14:36:39 »
Mnie dziwi, że niby ludzie oczytani - szczególnie w fantastyce - mogą nie wiedzieć, że fantastyka jest zbiorem nadrzędnym dla wszystkich pozostałych. Przecież to się omawia w podstawówce, a potem człowiek ma do czynienia przez całe życie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Death

« Odpowiedź #691 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 14:41:22 »
Fantastyka to największy zbiór. Sci-fi i fantasy wchodzą w jego skład.

Offline Leyek

« Odpowiedź #692 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 14:45:52 »
Mnie dziwi, że niby ludzie oczytani - szczególnie w fantastyce - mogą nie wiedzieć, że fantastyka jest zbiorem nadrzędnym dla wszystkich pozostałych. Przecież to się omawia w podstawówce, a potem człowiek ma do czynienia przez całe życie.

Przecież każdy to wie i nikt nie zaprzecza, że definicja tak mówi. Chodzi o potoczne zrozumienie.
Na pewno jakby KBOOM chciał wydać jakiś komiksowy horror to by nie pisali, że będzie "fantastyka", a przecież horror też się w niej zawiera z definicji.

Offline Popiel

« Odpowiedź #693 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 14:53:20 »
Wychodzi na to, że najbardziej fantastycznym komiksem ever jest "Top 10" Moore'a. Zawiera twarde, quasi naukowe sci-fi (zaawansowanie technologiczne Neopolis), zawiera fantasy (historia Smaxa), elementy horroru (zjawa w kanałach czy wampirze wątki w "Forty-niners"), a także superhero, utopię i dystopię.

Kurczę, nagle zrozumiałem, czemu tak bardzo lubię ten komiks :)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #694 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 15:32:53 »
Kaboom prosze tylko nie zrazac sie i nie opuszczac tego forum, bo fajnie jest gdy ma sie jakis kontakt z wydawca a tu na forum to normalka ze przypieprzyc potrafia się do wszystkiego i pisac potem elaboraty😉

Offline donT

« Odpowiedź #695 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 15:55:54 »
Koledzy beda sie napier...ac na noze czy fantastyka to SF czy fantasy. Matkobosko.
 ::)

A wracajac do meritum - z duzej chmury maly deszcz.
Spodziewalem sie prawdziwej bomby, dostalem... (drogi wydawco prosze sie nie obrazac) kapiszona.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

« Odpowiedź #696 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 16:02:06 »
  To tylko kwestia tego, że ta "NAPRAWDĘ DUŻA" zapowiedź, okazała się chyba nawet nie średnia, ale to raczej specyfika forum dla dziadersów. Nie ma tu chyba wielu osób co siedzą mocno w fantasy a już takim amerykańskim dla nastolatków to chyba pojedyncze przypadki. Zresztą wydawca chyba zdaje sobie z tego sprawę bo nawet tego tutaj nie reklamował a wiadomość przyszła z zewnątrz. Gdyby nie to, że akurat w zeszłym tygodniu przeglądałem opinie na temat tego nowego filmu D&D to bym nie wiedział, że coś takiego wogóle istnieje. Swoją drogą KBOOM tę Vox Machinę, Egmont D&D i tą francuską Akwilonię czy coś tam, w TV Rings of Pała i Willow, wraca moda na magią i mieczem?

Offline Itachi

« Odpowiedź #697 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 16:16:28 »
Dzisiejsza zapowiedź to tak jakby dla społeczności Pyrkonu niż na przykład takiej KW czy emefki. To znaczy, typowi czytelnicy komiksów spodziewali się zapewne jakiejś klasycznej serii sci-fi, a to bardziej pozycja dla ludzi interesujących się szeroko pojętą popkulturą (filmy, seriale, gry).

Ja zdecydowanie odpuszczam, dla mnie nic ciekawego.

KBOOM narobił smaka jakby to miała być faktycznie bombowa zapowiedź, niestety po 10 widząc post na fb tylko machnąłem ręką i pomyślałem sobie jedna rzecz do zakupu mniej.

Życzę dobrej sprzedaży - nic więcej do dodania nie mam :)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Brvk

« Odpowiedź #698 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 16:17:52 »
To nie są komiksy dla starych ludzi.

Offline xardas

« Odpowiedź #699 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 16:33:43 »
  To tylko kwestia tego, że ta "NAPRAWDĘ DUŻA" zapowiedź, okazała się chyba nawet nie średnia, ale to raczej specyfika forum dla dziadersów. Nie ma tu chyba wielu osób co siedzą mocno w fantasy a już takim amerykańskim dla nastolatków to chyba pojedyncze przypadki. Zresztą wydawca chyba zdaje sobie z tego sprawę bo nawet tego tutaj nie reklamował a wiadomość przyszła z zewnątrz. Gdyby nie to, że akurat w zeszłym tygodniu przeglądałem opinie na temat tego nowego filmu D&D to bym nie wiedział, że coś takiego wogóle istnieje. Swoją drogą KBOOM tę Vox Machinę, Egmont D&D i tą francuską Akwilonię czy coś tam, w TV Rings of Pała i Willow, wraca moda na magią i mieczem?
Na to wygląda. I żeby było śmiesznie, moim zdaniem, to właśnie Critical Role razem z ich Vox Machiną i innymi w dużej mierze przyczynili się do obecnej popularyzacji D&D w mainstreamie.

Offline Leyek

« Odpowiedź #700 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 16:34:47 »
To tylko kwestia tego, że ta "NAPRAWDĘ DUŻA" zapowiedź, okazała się chyba nawet nie średnia, ale to raczej specyfika forum dla dziadersów.

Coś w tym jest, bo jak rzuciłem okiem na parę komentarzy pod tą zapowiedzią na FB to była sama radość i euforia :)

Online michał81

« Odpowiedź #701 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 16:49:22 »
Czytam ten posty i mam wrażenie, że forum nie docenia Vox Machiny jako marki. Przypomina mi to trochę sytuację na forum Heartstoppera.

Offline Leyek

« Odpowiedź #702 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 16:55:14 »
Czytam ten posty i mam wrażenie, że forum nie docenia Vox Machiny jako marki. Przypomina mi to trochę sytuację na forum Heartstoppera.

Bo tu są rozsądni i wyważeni czytelnicy, a nie fani masówki ;)
Była zapowiedź bomby, a wyjdzie coś co można ew. w ramach kaprysu dorzucić do uzupełnienia koszyka do przetestowania.
« Ostatnia zmiana: Pn, 15 Maj 2023, 16:59:04 wysłana przez Leyek »

Online michał81

« Odpowiedź #703 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 17:07:33 »
Bo tu są rozsądni i wyważeni czytelnicy, a nie fani masówki ;)
To co te rozbudowane działy z superbohaterami robią na forum? I co ten temat Thorgala ma tyle stron?

Była zapowiedź bomby, a wyjdzie coś co można ew. w ramach kaprysu dorzucić do uzupełnienia koszyka do przetestowania.
Bo to jest bomba. Proponuje sprawdzić zdecydowanie serial, bo to ci sami ludzie odpowiedzialni są za komiks, więc wątpię aby poziom był niższy fabularnie. Rozumiem rozczarowanie to nie jest Akira, ale i tak dużo lepsze niż Spawn ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 15 Maj 2023, 17:13:24 wysłana przez michał81 »

Offline Itachi

« Odpowiedź #704 dnia: Pn, 15 Maj 2023, 17:39:08 »
ale i tak dużo lepsze niż Spawn ;)

To ja wolę Spawna jakieś milion razy.
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?