Autor Wątek: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)  (Przeczytany 117985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline parsom

Odp: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)
« Odpowiedź #540 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 20:29:02 »
Ale to od lat wiadomo , że najlepiej na wydawaniu komiksów znają się ci co ich nie wydają wiec nie ma się co tak denerwować :)

Najlepiej to się zna taki jeden co to wydawał wszystko, co się komuś zamarzyło. Ale już nie wydaje.

John_

• Gość
« Odpowiedź #541 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 20:30:02 »
DCmaniak.blogspot.com
GREEN ARROW - Egmont kończy po 5 tomach. Run Percy'ego zamyka się w 6, więc to akurat bardzo słabo.

NIGHTWING - zamykają po 4 tomach. Powinni wydać 5 by zamknąć run Seeley'a

AQUAMAN - Egmont kasuje po 3 tomach. Run Abnetta miał więcej tomów, ale od 4 tomu kierunek serii mocno się zmienił. Wg mnie najlepsze, ale jak w każdym przypadku decyduje sprzedaż. Trzy tomy tworzą w miarę zamkniętą całość.

WONDER WOMAN - 4 tom jest ostatnim Rucki, wy bez bólu.

FLASH - Egmont zamyka po 5 tomach. Run Wilkiamsona trwa w najlepsze. Sensownie byłoby dociągnąć do tomu 7, który domyka chociaż część wątków.

HAL JORDAN I KORPUS ZIELONYCH LATARNI - Egmont zamyka po 4 z 7 tomów. Odczujecie urwanie historii w tym miejscu.

TEEN TITANS - kończą po 3 tomach. Potem zmieniono skład i kierunek serii więc logicznue Egmont powiedział stop.

HARLEY QUINN - kończą po 4 tomach. Run Conner i Palmiottiego zakończył się jednak wraz z zawartością tomu 5.

JUSTICE LEAGUE - zakończą wraz z tomem 6. Dziwne bo 6 to nowy run Priesta, który był jeszcze w tomie 7. Ale mniejsza, bo będzie świetna JL Snydera w zamian wydawana :)

SUICIDE SQUAD - zamykają po 6 tomach. Tymczasem run, jak i cała seria ma 8.

Offline Antari

« Odpowiedź #542 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 20:35:07 »
Też zacieram już ręce na ten nowy run JL. Mistrz Snyder w końcu powraca po grafomaństwie poprzedników. Jeszcze mógłby Batmana przejąć po Kingu.

Offline Eragon

« Odpowiedź #543 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 20:42:00 »
ej, a pamiętacie, jak rok temu wszyscy byli zadowoleni z katalogu... oh wait...
Jako osoba co kupowała prawie wszystko z Odrodzenia mam być zadowolony z katalogu?
Bo jasne ja rozumiem, no nie sprzedawało się odpowiednio dobrze to ucinamy(czy tam na dziś zawieszamy i myślimy co dalej). Tylko co innego rozumieć decyzję biznesową firmy(która jak każda ma zarabiać), a co innego to przetrawić bez nerwów. Mózg rozumie, serce krwawi. Tym bardziej jak po latach zacząłem znowu coś kupować i zbierać a tu urywają...ostatni taki zawód w sensie komiksów miałem za nastolatka jak upadł Tm- Semic. Komiksów dalej Egmont wydaje od groma, po prostu akurat trafiło na to co ja lubię i kupuje. Życie, no ale po prostu trzeba to przetrawić i przemyśleć czy wchodzić w jakieś długie niepewne serie za kolejnym razem. Bo ja się na Egmont nie obrażam przecież, tylko to nieco ostudziło mój zapał na przyszłość.

@John
Jak widać umknęło dcmaniakowi, ze Nightiwng ,GA i LS mają podwójne tomy. ;)
Fan ,,majtek na głowie'' ;)

Offline Crono

« Odpowiedź #544 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 20:44:56 »
Pomijając różne poruszane tu kwestie, jak ktoś już zauważył, trochę niewłaściwe jest zamieszczanie w katalogu pozycji, które od pewnego czasu są wyprzedane.

Offline szulig

« Odpowiedź #545 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 20:53:12 »
Pozycje umieszczone w katalogu jeżeli są wyprzedane to będą dodruki tak jak np 5 tom Sin City, Baśnie itd

O dodruku sin city 5 to ludzie od dwoch lat pytaja a pozycja jest caly czas w katalogu

Offline tester

« Odpowiedź #546 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 20:55:45 »
O dodruku sin city 5 to ludzie od dwoch lat pytaja a pozycja jest caly czas w katalogu

Po spotkaniu na pyrkonie było powiedziane że będzie dodruk wszystkich brakujących tomów

JanT

• Gość
« Odpowiedź #547 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 23:02:42 »
GREEN ARROW - Egmont kończy po 5 tomach. Run Percy'ego zamyka się w 6, więc to akurat bardzo słabo.

NIGHTWING - zamykają po 4 tomach. Powinni wydać 5 by zamknąć run Seeley'a

-----------------------------------------------------

JUSTICE LEAGUE - zakończą wraz z tomem 6. Dziwne bo 6 to nowy run Priesta, który był jeszcze w tomie 7. Ale mniejsza, bo będzie świetna JL Snydera w zamian wydawana :)

Przecież to są podwójne tomy i to jest akurat dobrze skończone.

Jeszcze mógłby Batmana przejąć po Kingu.
Przecież miał i nie podołał :) A z All-Star Batman to już w ogóle. Jego Liga też jest najsłabsza z tych trzech.
« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Kwiecień 2019, 23:10:26 wysłana przez JanT »

John_

• Gość
« Odpowiedź #548 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 23:04:06 »
A po co mają czytać polskie wydania skoro czytali w oryginale?

Offline Gascon200

« Odpowiedź #549 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2019, 23:18:15 »
Przecież miał i nie podołał :) A z All-Star Batman to już w ogóle. Jego Liga też jest najsłabsza z tych trzech.

No nie zgodzę się, akurat Liga Snydera jest najlepsza, przypomina kreskówkę Justice League. Przynajmniej nie robi 3 raz z rzędu inwazji na Ziemię jak Hitch :P (tej drugiej nie czytałem, podobno ujdzie)

Offline Antari

« Odpowiedź #550 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2019, 00:19:45 »
No nie zgodzę się, akurat Liga Snydera jest najlepsza, przypomina kreskówkę Justice League. Przynajmniej nie robi 3 raz z rzędu inwazji na Ziemię jak Hitch :P (tej drugiej nie czytałem, podobno ujdzie)

Dokładnie. Liga Snydera to najlepsze co się przytrafiło od czasów Darkseid War. To co Snyder wyprawia jest rewelacyjne. Ciągnie się to od Dark Nights: Metal czyli kolejnego dzieła Snydera bardzo dobrze przyjętego przez fanów i krytyków.

Nie przejmuj się głupotami, które wypisuje JanT, on tak dla przekory. Choć w sumie sam do końca nie jestem pewny, kiedyś pisał, że run Batmana Kinga mu się podoba albo, że jest dobry. No coś w ten deseń. Super Bendisa to poziom wręcz kloaczny raczej odradzam lekturę, to nie jest Bendis z Alias czy Daredevila. Spróbujcie sobie jego AC1000. Wygląda na to, że dobra seria z eSem skończyła się na runie Tomasiego. 

« Odpowiedź #551 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2019, 01:23:08 »
  Niech on żadnego Batmana od Kinga nie przejmuje, bo to dopiero była grafomania która z Batmanem się ni wuja nie kojarzyła. Natomiast jako akcyjniak było całkiem przyzwoicie, Liga Sprawiedliwości w jego wydaniu może być całkiem niezła. Czekam bez żadnych wielkich oczekiwań, natomiast z pewną dozą ciekawości. Superman Tomasiego to zebrał trzy razy lepsze recenzje (wśród krytyków, bo wśród czytelników to aż tak różowo wcale nie jest), niż te na które zasługiwał.

John_

• Gość
« Odpowiedź #552 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2019, 02:10:49 »
Jan, nie przypisałem im błędnego info. Komentarz napisał ich redaktor. Tak trudno to sprawdzić zanim będziesz pisać nieprawdę?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #553 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2019, 07:17:06 »
Nie przejmuj się głupotami, które wypisuje JanT, on tak dla przekory.
Chyba ty :) To ty masz mistrzów Slotta i Snydera a mi będziesz pisał co jest dobre ;D

Niech on żadnego Batmana od Kinga nie przejmuje, bo to dopiero była grafomania która z Batmanem się ni wuja nie kojarzyła.
Dokładnie tak. Antari lubi bo to proste jest i nie trzeba dużo myśleć.

Jan, nie przypisałem im błędnego info. Komentarz napisał ich redaktor. Tak trudno to sprawdzić zanim będziesz pisać nieprawdę?
OK ale warto zaznaczyć że to z komentarzy. Sprawdziłem tylko czy to nie autor wpisu :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 30 Kwiecień 2019, 07:41:42 wysłana przez JanT »

Offline wonap

« Odpowiedź #554 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2019, 08:26:43 »
Cieżko się przebić przez to wszystko więc napiszę, że jestem bardzo zadowolony z katalogu;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 30 Kwiecień 2019, 08:41:22 wysłana przez wonap »