Autor Wątek: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)  (Przeczytany 117985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)
« Odpowiedź #330 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:05:34 »
Mniej ludzi i brak Mario  :'(

Offline Maragast

« Odpowiedź #331 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:07:34 »
Trochę mieszacie:

TK przy pytaniu o Capa Bru powiedział wyraźnie, że zaczynając wydawać dany Run CHCE wydać całość ale na razie nie jedt w stanie nic powiedzieć co będzie poza tymi dwoma tomami w katalogu (pewnie chodzi o to, że potem są grube omniaki i beda musieli coś kombinować z wydaniami),

Przy Odrodzenie wspomniał, że chce zakończyć niektore serie na kompletnych Runach wydając podwójne tomy na koniec (czyli i Nightwingu i Green Arrow).
Powiedział też, że zbyt agresywnie weszli w Odroczenie i muszą zmniejszyć liczbę serii bo się nie sprzedają.
Ja zapytałem go konkretnie o serie, których Runy się nie kończą (Aquaman, Flash i Latarnie) i powiedział, że na nie w tym roku ale być może później bo zależy mu by dokończyć dane Runy.

Potem zapytałem go o serie DC spoza Deluxów i kompletne Runy na wzór tego jak wydali Ligę Morrisona czy Gotham Central i powiedział, że na bank będą kompletne serie i Runy w przyszlym roku ale na razie nie poda szczegółów.

Wychodząc z sali zapytałem czy będzie dokończenie WW Rucki w Deluxie i powiedział, że będzie (Rucka pisał też chyba tie-iny do Blackest Night wiec pewnie wyjdzie to zaraz po tym evencie - to nie TK mówił, to już mohe domysły).

Po spotkaniu na korytarzu zapytalem go o Eventy Marvela, których dostępność z kolekcji jest słabsza to powiedział, że obserwuje sytuację i też o tym myśli bo Civil War jest jednym z najlepiej sprzedających się komiksów.
Mówił, że chce utrzymać tempo 3 klasyk Marvela na dwa miesiące, że zwolnili z Deadpoolem by wydawać więcej serii.

To tyle ode mnie.

Offline KubciO

« Odpowiedź #332 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:08:22 »
To nie jest 100% Lepiej odsłuchać nagranie.
Odsłuchałem.
TK mówi, że różne rzeczy dotyczące Conana mają dogadane z agentem, ale brak podpisanych papierów. I chciałby (gdyby wszystko idealnie się ułożyło) w ciągu roku wydawać 1 gruby tom Conana z DH i 2 lub 3 tomy z Marvela. Tylko kiedy to podpisanie papierów nastąpi? :-\

Online VooDoo-79

« Odpowiedź #333 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:12:45 »
Były w ogóle jakieś dodruki z Rebirth?

Nie było, jeszcze żaden komiks z tej serii się nie wyprzedał, najbliżej tego jest na razie Batman Detective Comics – Powstanie Batmanów Tom 1

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #334 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:12:56 »
Wychodząc z sali zapytałem czy będzie dokończenie WW Rucki w Deluxie i powiedział, że będzie (Rucka pisał też chyba tie-iny do Blackest Night wiec pewnie wyjdzie to zaraz po tym evencie - to nie TK mówił, to już mohe domysły).

Tak, Blackest Night: Wonder Woman 1-3 wchodzi w skład trzeciego tomu WW Rucki, na którym wzoruje się Egmont.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:15:58 »
Potem zapytałem go o serie
A to ty zadawałeś te najkonkretniejsze pytania :)

Dzięki za info o WW.

Nie było, jeszcze żaden komiks z tej serii się nie wyprzedał, najbliżej tego jest na razie Batman Detective Comics – Powstanie Batmanów Tom 1
Z Marvel NOW po mniejszym okresie były dodruki i niektóre tomy już po kilka razy. Więc różnica jest znaczna.

Offline Maragast

« Odpowiedź #336 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:19:17 »
A to ty zadawałeś te najkonkretniejsze pytania :)

Dzięki za info o WW.

Dzięki, dzięki i nie ma za co.

Online VooDoo-79

« Odpowiedź #337 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:22:03 »
Z Marvel NOW po mniejszym okresie były dodruki i niektóre tomy już po kilka razy. Więc różnica jest znaczna.

Dokładnie, tutaj wyraźnie widać jak u nas popularność Marvela bije na głowę DC, zresztą to samo dzieje się jak widać z filmami tam to jest już przepaść.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #338 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:24:16 »
Nikt nie zapytał o Vertigo, pierwsze dwa tomy Usagiego, frankofony? Tylko jakieś Marvele i inne DC dla 12-latków :/

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:25:55 »
O pierwsze dwa tomy Usagiego pytanie było już na początku. Egmont już rozmawia z Fantagraphics na ten temat.

Offline Eragon

« Odpowiedź #340 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:27:56 »

Mnie to od jakiegoś czasu niepokoiło. Marvela od Egmontu nie śledzę poza  pajączkiem i tu pamiętam, że tomy z nim schodziły i były dodruki, a Odrodzenie faktycznie musi się sporo gorzej sprzedawać, skoro nawet jedynki tytułów z Batmanem  bez dodruków do dziś dostępne(a to już ponad 1,5 roku). Ciężki żywot  osoby co woli DC w naszym kraju. Dobrze już było(w sensie mnogości tytułów po polsku).
Fan ,,majtek na głowie'' ;)

Itachi

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:29:18 »
A o piątym tomie Sin City coś wiadomo?

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #342 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:30:01 »
O pierwsze dwa tomy Usagiego pytanie było już na początku. Egmont już rozmawia z Fantagraphics na ten temat.

OK, fajnie. Jakoś mnie to ominęło ;)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:34:05 »
A o piątym tomie Sin City coś wiadomo?

Dodrukowują brakujące Sin City, więc i na piąty przyjdzie pora.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #344 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:35:21 »
Nikt nie zapytał o Vertigo
Ale teraz jeszcze nie ma o co pytać.