Autor Wątek: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)  (Przeczytany 118006 razy)

JanT

• Gość
Odp: Katalog Egmont 2019 (zdjęcia, filmy, mp3, patostreamy)
« Odpowiedź #315 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 14:57:33 »
Zaraz się okaże, że przez te 9 miechów pojawi się kolekcja, albo inne wydawnictwo wystrzeli z inicjatywą, która sprawi, że na DC nie będzie już miejsca.
Zapomniałeś o wyłączności? :) Egmont tam dobrze wie jakie kolekcje się szykują. Zapowiedzieli powrót "Old DC" to raczej nic nie będzie.

Offline buczanova

« Odpowiedź #316 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:01:20 »
Ta wyłączność z której mogli zrezygnować. Pourywali serie i nawet nie mogą powiedzieć, czy będą je kontynuować, czy nie, tylko „coś będzie”...

Czy na KW też odbędzie się spotkanie z TK?

« Odpowiedź #317 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:01:46 »
  Ogólnie rzecz biorąc to gadka była chyba taka, że ci mniej znani bohaterowie to się chyba ...uja sprzedają. Zaraz po tym była gadka o tym, że będą z Rebirth te podwojone albumy i że Egmont chciałby pokazać czytelnikom te najlepsze komiksy w formie takiej jak Vision i Dr Strange. Czyli tak na zdrowy rozum poza głównym nurtem będą raczej celować w krótsze serie, wydawać to po 2-3 tomy naraz w jednym zbiorczym i w mniejszym nakładzie z wyższą ceną tylko dla tych co wiedzą co chcą kupić. Taki sam los podzieli pewnie Moon Knight.

Właśnie, czemu bazyl, oczywiście w koszulce z kolekcji Transformers, nie zada takiego pytania?

On jeszcze w koszulce WKKDC stoi w szoku pod Kolporterem i woła "Lassie wróć!"
« Ostatnia zmiana: So, 27 Kwiecień 2019, 15:03:18 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline isteklistek

« Odpowiedź #318 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:02:50 »
Bardziej chodzi o to, że pójdzie inna inicjatywa jak np Dredd, czy komiksy AD od Studia Lain. Nie musi być co od DC, bo są inne wydawnictwa od których można coś wykupić i działać - najważniejsza jest regularność, a nie, że jeden tom raz na rok.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #319 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:06:30 »
Tak wogole to po co bylo to spotkanie jak nic nie wiedza  czy nic konkretnego nie podali, no chyba powinni wiedziec czemu czegos dalej niechca wydawac?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #320 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:10:09 »
Powiedzieli o powrocie "Old DC" w przyszłym roku a "reszta jest w katalogu"  ;D

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #321 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:10:36 »
Tak wogole to po co bylo to spotkanie jak nic nie wiedza  czy nic konkretnego nie podali, no chyba powinni wiedziec czemu czegos dalej niechca wydawac?

No nie wiem, ja jestem w trakcie oglądania relacji z spotkania i już wychwyciłem kilka interesujących mnie rzeczy. Np. że wstępnie myślą o całości Kapitana Ameryki Brubakera, że interesuje ich kontynuowanie wydawania komiksów z Daredevilem po runie Millera, wcześniej ktoś wspominał o kontynuowaniu Conana, o Batmanie z okazji 80-tej rocznicy (nie doszedłem jeszcze do tego), to są ważne informacje. Co chciałeś usłyszeć?

Powiedzieli o powrocie "Old DC" w przyszłym roku a "reszta jest w katalogu"  ;D

O, następna bardzo ciekawa rzecz.

« Odpowiedź #322 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:12:24 »
  Chyba, że ma w katalogu ale też będzie, tylko nie wiadomo co i kiedy - "prace trwają". Jakby nie patrzeć "szeptany" marketing to też marketing. Im więcej spekulacji tym większa szansa, że ktoś z ulicy się na nie natknie i zainteresuje tematem.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:15:41 »
No nie wiem, ja jestem w trakcie oglądania relacji z spotkania i już wychwyciłem kilka interesujących mnie rzeczy. Np. że wstępnie myślą o całości Kapitana Ameryki Brubakera, że interesuje ich kontynuowanie wydawania komiksów z Daredevilem po runie Millera, wcześniej ktoś wspominał o kontynuowaniu Conana, o Batmanie z okazji 80-tej rocznicy (nie doszedłem jeszcze do tego), to są ważne informacje. Co chciałeś usłyszeć?

O, następna bardzo ciekawa rzecz.

Konkrety na temat urwanych serii DC Odrodzenie - czy mam czekać i się łudzić czy mieć wywalone  i kontynuować w originale?

Offline misiokles

« Odpowiedź #324 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:42:19 »
Wizja ciekawa. Ludzie nakupowali serii, z którymi nie wiadomo, co dalej
Jest też taka możliwość że ludzie wcale tak dużo nie nakupowali tych serii więc się nie sprzedały :)

Offline Marvelek

« Odpowiedź #325 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 15:51:37 »
No nie wiem, ja jestem w trakcie oglądania relacji z spotkania i już wychwyciłem kilka interesujących mnie rzeczy. Np. że wstępnie myślą o całości Kapitana Ameryki Brubakera, że interesuje ich kontynuowanie wydawania komiksów z Daredevilem po runie Millera,

Gwoli ścisłości chciałbym zauważyć, że TK nie powiedział, że chcą kontynuować DD. Tylko że krąży mu myśl po głowie a pod koniec mówił, że myśli krążą mu nieustannie wokół wszystkiego co dotyczy komiksowego biznesu. Pamiętaj, że w przypadku DD mamy tak naprawdę dwie serie: Nieustraszony i Visionares. Jeżeli będą komiksy z DD to z której serii? Bo i po Millerze można dalej iść w Millera, można wydać coś z Nicenti, można Smitha, Macka, można Soule'a w ramach ANAD a więc na miękko więc konkrety nie padły. Co do Kapitana to TK sam nie wie, więc też nie brałbym tego za pewnik. Tu by się przydała opinia zajmującego się tym redaktora ale TK wspomniał, że więcej na KW, zatem może wtedy pojawią się jakieś pewniki. No i ciekawe czy Egmont weźmie pod uwagę Heil Hydrę przed wydaniem Secret Empire. Chyba trochę TK był zaskoczony tym pytaniem.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #326 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:01:10 »
Jest też taka możliwość że ludzie wcale tak dużo nie nakupowali tych serii więc się nie sprzedały :)

To może być prawda, ale coś tam schodzi. Nie wiem, ile zeszło ile miał nakład. Jeżeli zrobili za duży nakład, to następny tom zmniejszają i wydają dalej, to dalej jest zarobek, choć nie wielki, ale zawsze jest i mały nakład dalej finansuje mały nakład. Jeżeli dojdzie do sytuacji, że trzeba będzie zrobić dodruk, bo na jakiś tytuł będzie gigantyczne zainteresowanie, to się zrobi, bo nie ma problemy z materiałami, które są, tak samo jak wyłączność na tytuły DC. Niestety Egmont woli kombinować i robić po swojemu zniechęcając kolejnych nabywców do kupowania serii. Jeżeli ta sytuacja się potwierdzi z anulowaniem, to znajdą się ludzie, którzy uwierzą trzeci raz, że dostaną wszystko? Ja po New52 wiedziałem, że zeszytówki, to najlepsza opcja, jeżeli chodzi o DC, bo nie będę na 100% do tyłu.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #327 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:03:33 »
To może być prawda, ale coś tam schodzi. Nie wiem, ile zeszło ile miał nakład. Jeżeli zrobili za duży nakład, to następny tom zmniejszają i wydają dalej
No i zapewne tak jest bo już tomy od 156 stron kosztują 49.99 zł czego nie ma w Marvel NOW.

Były w ogóle jakieś dodruki z Rebirth?

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline parsom

« Odpowiedź #329 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 16:05:24 »
O, to może tu będzie coś o Szninklu? I integralu Kajka i Kokosza :)