Ech... Niemniej jednak, uważam, że zawód powstał głównie z faktu, że wszystko, co dla mnie interesujące zostało zapowiedziane już wcześniej, a katalog podaje wyłącznie daty. Gdybym teraz dowiedział się np. o planach co do Alana Moore (Promethea, Providence) to byłaby radość.
Szkoda, że prawie nic nowego z Vertigo nie ma, gdyż to mnie najbardziej interesuje (współczesne pozycje superbohaterskie są w większości nie dla mnie). Zauważam jednak, że obecne serie są wykańczane (100 Naboi, Transmetropolitan, Ex Machina, Łasuch). Mam więc nadzieję, że w 2020 r. pojawią się nowe serie w ich miejsce, a Egmont nie będzie czekał do zakończenia Promethea, Doom Patrol i Hellblazer. A każda rzecz ze świata Sandmana to dla mnie wielka radość, więc to, obok Moebiusa (!), jedyne zaskoczenie z katalogu, które cieszy jako bonus.
Co to jest "Stulecie" od Ligi Niezwykłych Dżentelmenów? Czy to zbiorcze wydaje trzech stuleci, które mieliśmy wcześniej? Chciałbym, żeby to było coś nowego, ale domyślam się, że może to być zebranie trzech poprzednich tomów i jeden pakiet.