Autor Wątek: Jakie komiksy właśnie czytacie?  (Przeczytany 766507 razy)

Offline starcek

Odp: Jakie komiksy właśnie czytacie?
« Odpowiedź #3240 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 23:06:01 »
Jak przez mgłę pamiętam serię główną, więc odpowiem, że tak. Jak najbardziej.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #3241 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 10:11:14 »
Odpisali mi na FB, że nie będzie tego w sprzedaży (pewnie zasady dotacji zabraniają czy coś w tym stylu). Można napisać bezpośrednio do muzeum i może tak jak ten Dom Literatury z Łodzi będzie opcja wysyłki po jej opłaceniu.
Mnie muzeum przekierowało do Urzędu Dzielnicy, a ten stwierdził, że nie planują sprzedaży komiksu ani dystrybucji wysyłkowej, ale komiks za jakiś czas będzie udostępniany szerzej podczas wybranych wydarzeń/w ramach konkursu i/lub w siedzibie Urzędu, a o szczegółach poinformują w ciągu dwóch tygodni na profilu na Facebooku: „Dzielnica Śródmieście m.st. Warszawy”.

Mi jako prowincjuszowi nie-ze-stolicy pozostaje rynek wtórny. :(

Offline Death

« Odpowiedź #3242 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 10:27:36 »
Dostałem takiego samego maila. My z Polski B mamy gorzej. :) Nie no fajnie, fajnie, potencjalny polski komiks roku drugi rok z rzędu jest z jakiejś instytucji i ma nieciekawą dystrybucję.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #3243 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 10:31:31 »
Same here :(

Online volker

« Odpowiedź #3244 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 10:32:05 »
Może jakaś poczciwa dusza z Warszawy odwiedzi Urząd Dzielnicy Śródmieście i zdobędzie parę egzemplarzy, dla forumowiczów?

Offline Death

« Odpowiedź #3245 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 10:53:13 »
Normalnie by to po 5 dych sprzedawali i potem zysk dali na jakiś dom dziecka czy coś, jeśli już nie chcą sprzedawać. Jak jest popyt, to musi być też podaż.
Podoba mi się okładka, podoba mi się temat, podobają mi się plansze, no chciałbym to przeczytać. :) Za Astronomem też chodziłem kilka ładnych miesięcy aż mi Piotrek Nowacki napisał na forum, że będzie można kupić na festiwalu w Łodzi i w końcu dopiąłem swego. :)

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #3246 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 11:58:08 »
Panowie, piszcie (na priv lub przez FB), kiedy trzeba jechać, podjadę z... wózkiem  ;D Jeszcze podpytam tu i ówdzie, może uda się to jakoś ustawić na spokojnie. Pewnie dobrze by było wziąć z 10 egzemplarzy, co? Sama jestem żywo zainteresowana tematem, więc nie ma problemu :)

A Astronoma przegapiłam :( Gdyby ktoś miał jakiś pomysł, gdzie jeszcze można dostać, bardzo chętnie skorzystam...

Offline Sędzia

« Odpowiedź #3247 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:15:11 »
Panowie, piszcie (na priv lub przez FB), kiedy trzeba jechać, podjadę z... wózkiem  ;D Jeszcze podpytam tu i ówdzie, może uda się to jakoś ustawić na spokojnie. Pewnie dobrze by było wziąć z 10 egzemplarzy, co? Sama jestem żywo zainteresowana tematem, więc nie ma problemu :)

A Astronoma przegapiłam :( Gdyby ktoś miał jakiś pomysł, gdzie jeszcze można dostać, bardzo chętnie skorzystam...

Poproszę. Jakby ktoś Astronoma, to też.

Offline parsom

« Odpowiedź #3248 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:17:32 »
Co do Astronoma - spróbujcie napisać do pana Piotra: p.nike@bibliotekaelblaska.pl

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3249 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:43:14 »
 Rada Dzielnicy dała siano że swojego funduszu artyście co dostał kilka nagród i narobił szumu w tamtym roku aby zrobił komiks którego nie można kupić tylko dostać stacjonarnie?  :D przecież to jakaś abberacja.

Offline Death

« Odpowiedź #3250 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:47:08 »
Niby bezczelna, ale wszystko załatwi.  8)

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #3251 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:54:53 »
@parsom: Dziękuję!!! 💙💙💙

@Death: nie mówmy "hop"; będę próbować, bo sama KCEM TEGO KOMIKSA  ;D Motywacja jest :)

Offline parsom

« Odpowiedź #3252 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:58:58 »
To nie ja, to ktoś wcześniej podał ten trop. Ale sprawdziłem - działa.

Online maxim1987

« Odpowiedź #3253 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 13:10:34 »
Gdyby ktoś miał jakiś pomysł, gdzie jeszcze można dostać, bardzo chętnie skorzystam...
Ja swój egzemplarz kupiłem stacjonarnie w Muzeum Karykatury w Warszawie. Może jeszcze mają?

Offline Death

« Odpowiedź #3254 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 13:18:57 »
Kupiłem? To one są w końcu na sprzedaż, czy nie? :)