Autor Wątek: Jakie komiksy właśnie czytacie?  (Przeczytany 529463 razy)

Offline studio_lain

Odp: Jakie komiksy właśnie czytacie?
« Odpowiedź #2745 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 20:35:56 »
No, nie wiem dla jakiej kasy są te zmiany i w jakim uniwersum.

Takie Star Warsy:

Acolyte - skasowany, film o Rey wstrzymany a news z dzisiaj - film Star Wars Taiki Waititiiego - wstrzymany na czas nieokreślony.
Te komiksy od tych zmian też jakoś lepiej się nie sprzedają.

Jak zmienisz kolor skóry czy orientacje to już nie będzie ta sama postać, tu masz coś kolorze skóry:

Odnośnie Assassin’s Creed to faktycznie teraz to jest komedia, pierwszy Assassin był robiony tak żeby zgadzał się historycznie, nawet kuszę usunęli z gry, która była w trailerze bo się nie zgadzał z daną epoką.

A jaki jest drugi najgorzej ogladany serial star wars? Andor. ;) 

Ten assasin nalezacy do bractwa ktore nie istnialo i ten co skakal z 30 metrow do siana? ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Altor - grudzień
W cieniu Słońca - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2746 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 20:42:27 »
Ej, ej, ej, a czy przypadkiem asasyni to nie sekta jednego z odłamów islamskich? ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2747 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 20:45:28 »
W świecie gier ostatnio każda gra z DEI ponosi porażkę sprzedażową a gry DEIFree zupełnie odwrotnie, biją rekordy, więc z tą żyłą złota bym nie przesadzał.
https://store.steampowered.com/curator/44858017-Sweet-Baby-Inc-detected/

Sledze swiat gier i to sa alt rightowe pierdolo. I na boga sprawdzajcie dane rynkowe. Concord klapa co innego zysk. Avatar od ubi byl klapa a ludziki byly niebieskie ;) dobra i tak dalem sie wciagbac w rozmowe.
Rzucilem wam trop. Nie zmienie waszego postrzegania swiata. Warto jednak watpic w nasz umysl to rozwija. Lubie tez taka maksyme - zastanow sie komu zalezy zebys sie klocil z drugim czlowiekiem ;) dobrej nocy ja juz nic na ten temat nie mam powiedzenia.
Napisalem o tym bardziej dla siebie niz dla was. Dla mojego sumienia ;) swietnie wiem ze nikogo nie przekonam ;)

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2748 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 20:46:44 »
Ej, ej, ej, a czy przypadkiem asasyni to nie sekta jednego z odłamów islamskich? ;)

Pamietam ze ktos wypunktowal kiedys ta serie za brednie ale nie chce mi sie szukac. Liczyl sie fun z grania :)

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline keram2

« Odpowiedź #2749 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 20:48:00 »
Assasin Credd? To jest komedia. Tam byli kosmici. Tam byly takie ptzeklamania historyczne a jest inba ze czarny jest w fikcyjnym swiecie samurajem ;) to naprawde jest rasizm na pelnej ;) tego nie da sie obronic. O kleopatrze pisalem. Ta z krolowa to chodzi o ten serial na podstawie alternatywnej historii swiata? Jakos nikt nie dramtyzowal jak nazisci wygrali wojne w panu z wysokiego zamku :) serio przyjrzyjcie sie. Przeciez widac jak na dloni ze problemem jest kolor skory :) probuje sie ten rasizm obudowywac jakimis pierdolo ale wciaz rasizm. Ja po ptostu nie ogladam tego serialu z alternatywna historia anglii. Ale nie dziwie sie netflixowi ze wali kolejne sezony skoro to jeden z ich najchetniej ogladanych seriali. :)

Jakiś czas temu widziałem fragment filmu paradokumentalnego (chyba TVP Historia) o Hannibalu i oczywiście rolę tę odgrywał czarnoskóry aktor.
Nie była to żadna historia alternatywna lecz program popularnonaukowy skierowany do zwykłego odbiorcy.
 Czy jestem rasistą, bo nie podobał mi się ten czarnoskóry Hannibal?

Offline Pestak

« Odpowiedź #2750 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 20:56:25 »
A ja czy bylbym rasista gdyby nie spodobaly mi sie czarne muminki albo różowe smerfy (czarny juz chyba kiedys był)?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2751 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 20:56:30 »
Dokładnie tak samo to widzę. Dziala to w dwie strony. Wkurzylbym sie tez gdyby ktos na przyklad z Czarnej Pantery zrobil bialego (chociaz dziwne, ze w tym kierunku jednak autorzy jednak nie idą. Czy zamienili kiedys jakiegos Czarnego bohatera w Bialego? Nie kojarze.)

Czy przeszkadza mi zmiana koloru oczu? Tak. Zdecydowanie. Pamietam ze w jakichs wczesnych Thorgalach kolorysta nie mogl sie zdecydowac i raz dawał glownemu bohaterowi niebieskie oczy a raz zielone. Strasznie mnie to wkurzało.

W tym konkretnym przypadku Batmana nie chodzi nawet o kolor skory (gdyz fizycznie tej zmiany nawet nie widac) ale o to, ze zmienia sie de facto origin postaci, jego pochodzenie, spuscizne. Zmienia sie glowne zalozenia ktore poczynili tworcy tj. ze ma byc on potomkiem bogatych bialych a nie ze jego ojciec jest bekartem ktorego ojcem jest
Spoiler: PokażUkryj
Slam Bradley
. Gdyby Kane i Finger chcieli aby Batman był czarny (albo raczej  ze wywodzi sie z ich spolecznisci) to na pewno by o tym wspomnieli. To tak jakby nagle objawix swiatu ze Superman nie pochodzi z Kryptona ale dajmy na to z Kazachstanu.

Pól biedy jesli to faktycznie elseword. Ale nawet wtedy bylo to bezsensowne zagranie pod publiczke, bo na sama historie pozostaje raczej bez wplywu.

Reasumujac wkurzaja mnie wszystkie zmiany w wygladzie postaci (szczegolnie stałe jak kolor skory). Tak samo nie zaakceptowalbym bym stalej zmiany np. koloru gaci supermana z czerwonego na zielony. Wkurzalo mnie np. calkowite zrezygnowanie z tych gaci w New 52. Na szczescie ta zmiana nie okazala sie stala.

Spoko stary ja naprawde to rozumiem. Tylko to jest popkultura a nie ksiazka historyczna i normalne ze sie zmienia wraz z trendami by kosic szmal. Batmanowi zmienialy sie fryzury czy stroje oraz wyglad aut ale o to jakos nikt dramy nie robi ;) jestesmy bardzo podatni na kwestie rasowe. Pytanie brzmi - czemu? :) no to juz odpisalem wszystkim. Dzieki rozmowa byla mila ale jak zwykle bezowocna ;) wole swiat kolorowy niz czarno-bialy ;)

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline Murazor

« Odpowiedź #2752 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 20:57:36 »
Miales ten problem z panem z wysokiego zamku? Tam tez przepisywano historie. To popukltura. Tam nie ma zadnej prawdy tylkp biznes :)
To niech zrobia sobie alternatywna historie Batmana*, a od oryginalnej wersji sie odpierdola :) Z jakiegos magicznego powodu tego nie robia.

*tu wstaw kogo chcesz

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2753 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 20:58:03 »
Jesli nir podoba sie wam cos z powodu kolory skory a nie bo fabula to gowno, to jest to rasizm. Dobraanooooocccc. :) ps. Co sadze o takich kupach jak kleopatra napisalem. Idiotyzm dla kasy, pod okreslona publike i jej kompleksy. Niestety nie wiem jakiego koloru skory byl hannibal ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Wrzesień 2024, 21:04:33 wysłana przez studio_lain »

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline Leyek

« Odpowiedź #2754 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 21:09:17 »
Jesli nir podoba sie wam cos z powodu kolory skory a nie bo fabula to gowno, to jest to rasizm.

Mam nadzieję, że w kolejnym Mieszku Graphos zrobi go czarnym albo żółtym albo niebieskim smerfem. Bo przecież tylko fabuła się liczy :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2755 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 21:11:04 »
@studio_lain

G*wno prawda. Zrób z Jokera osobę na wózku i Batman go okłada. Dalej uważasz, że nic się nie zmieni w historii? I nasza interpretacja dotycząca znęcania się nad osobą z niepełnosprawnością to będzie tylko wbity w nas kod?

Chcialem.to olac..
Ale chlopie.jak ty.nie widzisz roznicy.miedzy cecha genetycznie nabyta a tragedia jaka.jest kalectwo to nie ma dla.ciebie ratunku... przykro.mi... zapisalbym sie.na terapie.

I tak.stosunek do niepelnosprawnych to kod. Kiedys ich zabijano za zgoda calych grup i spoleczenstw.
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Wrzesień 2024, 21:16:28 wysłana przez studio_lain »

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline xanar

« Odpowiedź #2756 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 21:14:52 »
A jaki jest drugi najgorzej ogladany serial star wars? Andor. ;) 

Ten assasin nalezacy do bractwa ktore nie istnialo i ten co skakal z 30 metrow do siana? ;)
A dlaczego firmy wstrzymali, bo takie dobre były te ostanie i zarobiły tyle pieniędzy, że stwierdzili, że sobie dłuższy urlop wezmą ?

Tak ten Assassin co skakał z 30 metrów, dobrze wiesz o co chodzi.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2757 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 21:18:31 »
No wlasnie skoro stoi za tym wielka ideologia to czemu wielkie korpo wstrzymuje ta propagande i budowanie nowego porzadku swiata? Czemuz to czemu :)

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2758 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 21:20:30 »
Mam nadzieję, że w kolejnym Mieszku Graphos zrobi go czarnym albo żółtym albo niebieskim smerfem. Bo przecież tylko fabuła się liczy :)
To mowisz ze Gotham istnieje naprawde? :)

Altor - grudzień
Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty