Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 948737 razy)

Online Konrad

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #5175 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 18:42:42 »
Do tej 10 mogłoby pasować wznowienie Sanktuarium w wydanie zbiorczym. W tamtym roku Francuzi wydali fajnego grubaska na 336 stron, gdzie oprócz podstawowej serii (1-3) jest też prequel Genesis (1-2) i 40 stron dodatków.
https://www.humano.com/album/37977
https://www.bedetheque.com/serie-610-BD-Sanctuaire.html
https://www.bedetheque.com/serie-47477-BD-Sanctuaire-Genesis.html

Online Sędzia

« Odpowiedź #5176 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 18:50:40 »
Tylko po co, to jest straszny przeciętniak. To już lepiej by wydali Wikę, są duże plansze do oglądania.

Offline gashu

« Odpowiedź #5177 dnia: So, 18 Styczeń 2025, 15:41:58 »
Czy ktoś pamięta, czy wydawca wypuszczał jakieś oficjalne info, odnośnie potencjalnej kontynuacji serii "Malcolm Max" (tzn. czy będzie, czy też nie)?

Offline nocny

« Odpowiedź #5178 dnia: So, 18 Styczeń 2025, 17:34:29 »
Jako, że bardzo, bardzo lubię ten komiks i bardzo, bardzo irytuje mnie, że został porzucony to zwracałem szczególną uwagę na jakiekolwiek komunikaty w tej kwestii i jeśli czegoś nie przegapiłem, to w ogóle nie było tematu, ani że już nie wydadzą ani, że wrócą do tytułu. Po prostu nagle przestali wydawać i tyle.

Offline Midar

« Odpowiedź #5179 dnia: So, 18 Styczeń 2025, 20:48:00 »
Ja, jak ich spotykam, to pytam o Malcolma za każdym razem. I, za każdym razem dostaję odpowiedź, że będzie kontynuacja. Możliwe nawet, że powiązana z wizytą Ingo.

Offline 79ers

« Odpowiedź #5180 dnia: So, 18 Styczeń 2025, 21:56:44 »

Offline keram2

« Odpowiedź #5181 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 17:48:59 »
Ja, jak ich spotykam, to pytam o Malcolma za każdym razem. I, za każdym razem dostaję odpowiedź, że będzie kontynuacja. Możliwe nawet, że powiązana z wizytą Ingo.

Ja zapytałem ich o Malcolma na NŻK, odpowiedzieli, że pytam o ciężkie sprawy i że najpierw musieliby dokonać reedycji wcześniejszych tomów.
Oczywiście mam nadzieję, że do tego w końcu dojdzie, a wtedy wizyta autora jest wielce prawdopodobna.

Online vision2001

« Odpowiedź #5182 dnia: Pn, 20 Styczeń 2025, 16:25:43 »
Poniedziałek, wróciliśmy do biura, więc czas na kontynuowanie prezentacji nowości na 2025 rok.

Dziś 4 tytuły sci-fi, które urzekły nas swoimi planszami. W sumie jeden to miź fantasy z sci-fi. Kwestia definicji.

MENTAL INCAL czyli najlepiej przyjęta w ostatnim czasie opowieść ze świata INCALA. Premiera wrzesień w sam raz na MFKiG.

EXILIUM czyli trzytomowe, niezwykle aktualne sci-fi o zagrożeniu o jakim dyskutujemy przy każdej okazji. Czyli komiksowa odpowiedź na pytanie, kiedy AI nas wszystkich wykończy.

TERRA PROHIBITA
czyli dwa tomy w jednym naszym. Genialnie narysowane, albo po prostu oczojebne retro sci-fi w postaci ekologicznego postapo.

I na koniec wspaniale przyjęta we Francji opowieść z pogranicza sci-fi i fantasy, czyli rzecz o podróżach w czasie: pewnej szkockiej i czeskiej księżniczki: WINTER QUEEN. Autor już zadeklarował chęć przyjazdu w tym roku do Polski, więc będzie szansa na wspaniałe wrysy.

Spoiler: PokażUkryj

Westernowe zapowiedzi na 2025r.

Najważniejsza premiera to cegiełka RED ROAD, autorstwa klasyka westernu w wersji frankofońskiej czyli Deriba. NARODZONY DWUKROTNIE sprzedaje się świetnie, dziękujemy za zakupy wszystkim fanom dobrej opowieści i pięknej kreski.

PRAWDZIWA HISTORIA DZIKIEGO ZACHODU BILL HICKOCK, to drugi tom świetnie przyjętej serii francuskiego wydawnictwa Glenat, poświęconej dekonstrukcji, a może po prostu próbie przedstawienia prawdy o legendach Dzikiego Zachodu.

Wreszcie w tym roku planujemy przedostatni już tom z serii SERPIERI: WESTERN. Okładki tworzymy sami, więc prezentujemy tu jedynie okładkę tomu 1 serii z 2017 roku, którego drugie wydanie obiecywaliśmy i chyba nadszedł czas by słowa dotrzymać.

Historie o piratach i czasach flot żaglowych prezentowaliśmy w poście z piątku, dziś czas na zapowiedzi tytułów wojenno-morskich z okresu pary i dział, a nawet rakiet.

Przyspieszamy z klasyczną już serią U-47. W tym roku planujemy co najmniej dwa podwójne tomy. Okładki (prawdopodobne) poniżej.

Z bitwy o Atlantyk przelatujemy na Pacyfik. Czyli w dużej części lotnicze, ale  i morskie batalie pilotów eskadry Lotnictwa Piechoty Morskiej prezentujemy w drugim potrójnym albumie ESKADRY NARWAŃCÓW. Nadal jako fani uważamy, że w żadnym innym komiksie nie ma tak zajefajnych, realistycznych ataków lotniczych na jednostki Połączonej Floty.  Wrzucamy prawdopodobne dwie okładki polskiego wydania.

I na koniec mistrz nad mistrzami, jeśli chodzi o marynistykę w komiksie (zresztą nie tylko, w końcu jego okładki to nierzadko obrazy olejne) czyli Jean-Yves Delitte. Kolejny tłumacz nam nawalił, więc tytuły opóźnione, ale mamy nadzieję, w tym roku wreszcie wydać i LEYTE 1944 i FALKLANDY 1982.

« Ostatnia zmiana: Pn, 20 Styczeń 2025, 16:31:28 wysłana przez vision2001 »

Offline Dracos

« Odpowiedź #5183 dnia: Pn, 20 Styczeń 2025, 18:16:23 »
Wszystko fajnie, ale żeby wydawca pisał "oczojebne" to pierwszy raz widzę  :o

Offline 79ers

« Odpowiedź #5184 dnia: Pn, 20 Styczeń 2025, 20:09:21 »
Cytat z FB, taki język jaki odbiorca.

« Odpowiedź #5185 dnia: Pn, 20 Styczeń 2025, 21:47:30 »
  Może to kolejny eksperyment językowy?

Online PabloWu

« Odpowiedź #5186 dnia: Pn, 20 Styczeń 2025, 22:17:26 »

Nie wiem czy będzie"oczojebne" ale jedno jest pewne - będzie "kasojebne"  :)

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #5187 dnia: Pn, 20 Styczeń 2025, 22:26:45 »

Uczą się od konkurencji. To jest od Mandioki. :)