Autor Wątek: Honor czy biznes?  (Przeczytany 51156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pMk_91

Odp: Honor czy biznes?
« Odpowiedź #435 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 11:53:27 »
A jeśli nie zaakceptujecie, to takie zachowania będą występować rzadziej? :O
CK prowadzi działalność antykwaryczną, Kuba mógł spokojnie przytrzymać te trzy egz. i za chwilę pchnąć je za 800 pln i ŻADEN Z WAS by nawet nie zipnął z tego powodu  ::)
Jeśli nikt z nas/Was nie ma pod ręką kryształowej kuli albo umiejętności przewidywania przyszłości to nie jesteśmy w stanie zgadnąć czy krytykowanie takich zachowań i głosowanie portfelem przyniesie jakiś skutek czy nie, a skoro nie wiemy to oczywiście, że warto takie zachowania piętnować (oczywiście jak ktoś się z tym nie zgadza i komuś to pasuje to luz nikt nikogo nie zmusza do niczego). Ja nic u KomiksEnklawa, ani od Taurusa nie kupię i tyle. Krzywe praktyki zarówno jako sprzedawca i wydawca. Dziękuję zostawie swoje pieniądze u kogoś uczciwego (w mojej opini).

Offline Enceladus

« Odpowiedź #436 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 11:57:31 »
CK prowadzi działalność antykwaryczną, Kuba mógł spokojnie przytrzymać te trzy egz. i za chwilę pchnąć je za 800 pln i ŻADEN Z WAS by nawet nie zipnął z tego powodu  ::)

Ale tak nie zrobił i teraz może np. stracić część klientów... ale co tam, w Naszym pięknym kraju przecież jest tak dużo ludzi co czyta komiksy, że na potencjalnych 10 straconych klientów zyska 50 nowych  ;D
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline turucorp

« Odpowiedź #437 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:04:25 »
Dziękuję zostawie swoje pieniądze u kogoś uczciwego (w mojej opini).

Wow. W takiej razie czekam na powołanie komisji weryfikującej i publikującej wyniki śledztw w kwestii „uczciwości” księgarni i wydawnictw.
Mam nadzieję, że (zgodnie z tradycją specforum), powstanie ona bardzo szybko i jej działania będą maksymalnie wiarygodne.
W końcu będę mógł kupować komiksy bez żadnych dylematów moralnych!

Ale tak nie zrobił i teraz może np. stracić część klientów... ale co tam, w Naszym pięknym kraju przecież jest tak dużo ludzi co czyta komiksy, że na potencjalnych 10 straconych klientów zyska 50 nowych  ;D
Czekaj, czyli mógł bez problemu przycwaniaczyć na dwa razy tyle, ale się postawił sprawę jasno i teraz poniesie tego „konsekwencje”? LOL

Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline pMk_91

« Odpowiedź #438 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:10:27 »
Wow. W takiej razie czekam na powołanie komisji weryfikującej i publikującej wyniki śledztw w kwestii „uczciwości” księgarni i wydawnictw.
Mam nadzieję, że (zgodnie z tradycją specforum), powstanie ona bardzo szybko i jej działania będą maksymalnie wiarygodne.
W końcu będę mógł kupować komiksy bez żadnych dylematów moralnych!
Czekaj, czyli mógł bez problemu przycwaniaczyć na dwa razy tyle, ale się postawił sprawę jasno i teraz poniesie tego „konsekwencje”? LOL

Możesz sobie robić podśmiechujki, bardzo one śmieszne. Pewnie Ciebie bardzo rozbawiło to co napisałeś. Nie potrzebuję, żadnej komisji, pewnie teraz rozwalę Ci mózg, ale sam jestem w stanie ocenić kto w mojej opinii jest uczciwy, a kto nie i gdzie na przyszłość nie zostawię ani gorsza ze swojego portfela. Każdemu polecam takie podejście. Także ja Ci nie powiem gdzie masz robić zakupy, jeśli nie dasz rady sam tego ogarnąć musisz poszukać kogoś innego kto Ci pomoże.

Swoją drogą straszny burak z Ciebie, arogancja i poczucie wyższości aż się wylewa z każdej wiadomości którą piszesz (tutaj również to tylko moja opinia).
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Marzec 2025, 12:16:23 wysłana przez pMk_91 »

Offline Enceladus

« Odpowiedź #439 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:18:40 »

Ale robisz fikołki  ::)

To może bardziej łopatologicznie...
Marku masz sklep, który sprzedaje np. 3 komiksy, które miały swoją premierę. Komiksy masz bezpośrednio od wydawnictwa, gdzie "powinno" zależeć Tobie na dobrej współpracy...
Co robisz Marku?
a. sprzedajesz je z mocno zawyżoną ceną (może negatywnie się to odbić na reputacji)
b. sprzedajesz je po normalnej cenie (może mieć to pozytywne oddziaływanie)
c. sprzedajesz po pewnym czasie w swoim antykwariacie po jeszcze większej cenie (nikt nic nie wie, tylko Ty)

He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline komiks

« Odpowiedź #440 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:27:13 »
Właśnie nie postawił sprawy jasno. Na FB napisali post, że uchowało im się kilka kompletów Darkness, ale nie podali ceny. Z tego wynikło zamieszanie, klienci dopytywali o cenę, w rezultacie zaczęły krążyć po sieci różne wersje ceny: 400, 550, 600, 690.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #441 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:33:42 »
Możesz sobie robić podśmiechujki, bardzo one śmieszne. Pewnie Ciebie bardzo rozbawiło to co napisałeś. Nie potrzebuję, żadnej komisji, pewnie teraz rozwalę Ci mózg, ale sam jestem w stanie ocenić kto w mojej opinii jest uczciwy, a kto nie i gdzie na przyszłość nie zostawię ani gorsza ze swojego portfela. Każdemu polecam takie podejście. Także ja Ci nie powiem gdzie masz robić zakupy, jeśli nie dasz rady sam tego ogarnąć musisz poszukać kogoś innego kto Ci pomoże.

Swoją drogą straszny burak z Ciebie, arogancja i poczucie wyższości aż się wylewa z każdej wiadomości którą piszesz (tutaj również to tylko moja opinia).

Mózg „buraka” właśnie został rozwalony :)
Cudne, spontaniczne, spersonalizowane wyzwiska to miód (a może jednak mocz?) lejący się na regulamin obowiązujący na forum XD
Jeśli z takimi tekstami dokonujesz zakupów w księgarniach komiksowych, to chyba już jeździsz do Bydgoszczy po komiksy?  8)

Ale robisz fikołki  ::)
Na razie to jedyne fikołki robią tutaj „eksperci” od honoru i etyki, będący jednocześnie wyroczniami w kwestii uczciwości wydawnictw i księgarni komiksowych.
Na ile wydawniczych i handlowych, ewidentnych wałów i skoków na kasę, każdy z was przymknął do tej pory oko?
Ile razy, doskonale wiedząc, że jakaś akcja jest „krzywa”, siedzieliście cicho, bo się załapaliście albo mieliście wywalone?
Ile nieskrywanej, obrzydliwej hipokryzji jest w deklaracjach, które padają w tym wątku?
Ale to ja „robię fikołki” i jestem „burakiem”, luz.

Właśnie nie postawił sprawy jasno. Na FB napisali post, że uchowało im się kilka kompletów Darkness, ale nie podali ceny. Z tego wynikło zamieszanie, klienci dopytywali o cenę, w rezultacie zaczęły krążyć po sieci różne wersje ceny: 400, 550, 600, 690.
Spytaj algorytmu co o tym sądzi.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline pMk_91

« Odpowiedź #442 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:38:55 »
Mózg „buraka” właśnie został rozwalony :)
Cudne, spontaniczne, spersonalizowane wyzwiska to miód (a może jednak mocz?) lejący się na regulamin obowiązujący na forum XD
Jeśli z takimi tekstami dokonujesz zakupów w księgarniach komiksowych, to chyba już jeździsz do Bydgoszczy po komiksy?  8)
Na razie to jedyne fikołki robią tutaj „eksperci” od honoru i etyki, będący jednocześnie wyroczniami w kwestii uczciwości wydawnictw i księgarni komiksowych.
Na ile wydawniczych i handlowych, ewidentnych wałów i skoków na kasę, każdy z was przymknął do tej pory oko?
Ile razy, doskonale wiedząc, że jakaś akcja jest „krzywa”, siedzieliście cicho, bo się załapaliście albo mieliście wywalone?
Ile nieskrywanej, obrzydliwej hipokryzji jest w deklaracjach, które padają w tym wątku?
Spytaj algorytmu co o tym sądzi.

Ok tak jak myślałem ponownie zero treści i kolejne żałosne żarciki. W takim razie rozmawiaj sobie sam ze sobą, chyba to Cię cieszy najbardziej.

Offline turucorp

« Odpowiedź #443 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:42:41 »
Ok tak jak myślałem ponownie zero treści i kolejne żałosne żarciki. W takim razie rozmawiaj sobie sam ze sobą, chyba to Cię cieszy najbardziej.
To ty myślisz? :O
Chyba o robieniu potraw z buraków?
Żałosne to jest kreowanie się na jednoosobowy trybunał, za dużo Dredda, za mało kontaktu z rzeczywistością.

Offline komiks

« Odpowiedź #444 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:42:57 »
Grubo, czyli przyznajesz, że to jest wał.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline turucorp

« Odpowiedź #445 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:44:12 »
Grubo, czyli przyznajesz, że to jest wał.
Jak tyś to z mojego tekstu wyczytał? Nawet AI by nie wpadła na taką interpretację :O

Offline Enceladus

« Odpowiedź #446 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:48:50 »

Tak robisz fikołki... to może jeszcze raz Marku...

To może bardziej łopatologicznie...
Marku masz sklep, który sprzedaje np. 3 komiksy, które miały swoją premierę. Komiksy masz bezpośrednio od wydawnictwa, gdzie "powinno" zależeć Tobie na dobrej współpracy...
Co robisz Marku?
a. sprzedajesz je z mocno zawyżoną ceną (może negatywnie się to odbić na reputacji)
b. sprzedajesz je po normalnej cenie (może mieć to pozytywne oddziaływanie)
c. sprzedajesz po pewnym czasie w swoim antykwariacie po jeszcze większej cenie (nikt nic nie wie, tylko Ty)

Offline pMk_91

« Odpowiedź #447 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 12:54:38 »
To ty myślisz? :O
Chyba o robieniu potraw z buraków?
Żałosne to jest kreowanie się na jednoosobowy trybunał, za dużo Dredda, za mało kontaktu z rzeczywistością.

Na żaden trybunał nikt się nie kreuje, ale żeby to wiedzieć to musiałbyś przeczytać co się do Ciebie pisze, a jak widać to łapiesz tylko to do czego wygodnie się czepić i ciągniemy tą karuzelę śmiechu i chamstwa.

Offline turucorp

« Odpowiedź #448 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 13:13:51 »
To może bardziej łopatologicznie…
Odpowiem ci równie łopatologicznie, bo widzę, że inaczej nie dociera.
Nie mam sklepu (księgarni również nie mam), bo nie mogę mieć. Nie umiem w ten biznes. Jestem za mało asertywny i niewystarczająco bezwzględny, żeby prowadzić taką działalność.
Ba, patrząc wstecz, jestem w kwestiach handlowych zwyczajnym frajerem.

Przygotowane dla ciebie ćwiczenia z łopatologii, zostawię sobie na lepszą okazję :)

Na żaden trybunał nikt się nie kreuje, ale żeby to wiedzieć to musiałbyś przeczytać co się do Ciebie pisze, a jak widać to łapiesz tylko to do czego wygodnie się czepić i ciągniemy tą karuzelę śmiechu i chamstwa.
No tak, kierowanie się „własną opinią” w kwestiach czyjejś uczciwości to jeszcze nie „trybunał”.
Tyle, że bezpodstawne stawianie zarzutów o domniemanym braku uczciwości, w przestrzeni publicznej, już takim „trybunałem” zaczyna być. Nie wpadłeś na to?
Dobra, wracam na swoją karuzelę śmiechu, a ty oczywiście dalej możesz brodzić w tym swoim chamstwie.

Offline Enceladus

« Odpowiedź #449 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 13:27:55 »
Odpowiem ci równie łopatologicznie, bo widzę, że inaczej nie dociera.
Nie mam sklepu (księgarni również nie mam), bo nie mogę mieć. Nie umiem w ten biznes. Jestem za mało asertywny i niewystarczająco bezwzględny, żeby prowadzić taką działalność.
Ba, patrząc wstecz, jestem w kwestiach handlowych zwyczajnym frajerem.

Marku nadal fikołki... trudna jest to dla Ciebie odpowiedź z "hipotetycznym" sklepem...
Ale podpowiem (niektórych może to zaskoczyć) do biznesu nie potrzeba bezwzględności... ale przede
wszystkim uczciwości...

ps. Swoje ćwiczenia zostaw dla siebie, bo nie radzisz sobie z tymi wydawałoby się prostymi...  :)