Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 390174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Hachette
« Odpowiedź #945 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 21:32:02 »
Mam jedno pytanie: jak chcielibyście przeprowadzić ten test u nas w sytuacji gdy kioski dotknął pomór?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

JanT

• Gość
« Odpowiedź #946 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 21:34:13 »
Tak samo nie jest prawdą jak 2/3 twoich postów. Ale widzę, że jak ty piszesz swoje domysły/życzeniowe myślenie, to jest ok, a jak inni, to już "nieprawda".
Domysły to domysły a ty napisałeś że X-Men nie są dla zwyklaków co jest nieprawdą bo wychodzą w Polsce X-Men dla zwyklaków.

Mam jedno pytanie: jak chcielibyście przeprowadzić ten test u nas w sytuacji gdy kioski dotknął pomór?
Bazyl + taczki :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #947 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 21:36:07 »
W sensie, że będzie prowadził handel obwoźny?
Główny kanał dystrybucji w zasadzie padł. Co im zostało? Test przez prenumeratę?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Online xanar

« Odpowiedź #948 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 21:40:44 »
Jedna sensowna sprzedaż to przez internet - "księgarnie internetowe".
Twój komiks jest lepszy niż mój

JanT

• Gość
« Odpowiedź #949 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 21:42:38 »
Saloniki prasowe jeszcze są ale pewnie większe znaczenie będzie miało zamówienie prenumerat.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #950 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 21:46:05 »
Mogliby w moim regionie testować, dotąd załapałem się tylko na test Lucky Luke'a :(

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #951 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 22:09:24 »
Parafie, empiki, sklepy z tanią odzieżą - co kto lubi, dystrybucja byłaby szeroka :)

Online xanar

« Odpowiedź #952 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 22:20:44 »
Ja to się nie znam, ale taki test np. w Gildii czy jeszcze paru innych sklepach internetowych, chyba bardziej oddaje rzeczywistość sprzedaży prenumeraty niż test w kioskach na Podkarpackiem.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Yossarian

• Gość
« Odpowiedź #953 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 22:50:04 »
Tak sobie myślę jak ugryźć tego Claremonta i jeszcze coś mi wpadło do głowy.
W UK kilkanaście lat temu funkcjonowało coś takiego jak PocketBooks:

To jest format kieszonkowy, trochę jak mangi, mniej więcej połowa wielkości omnibusa.
Taka jedna książeczka zawiera, mimo, że na to nie wygląda, jakieś 7-8 zeszytów, czyli około 200 stron.
Cena okładkowa tego "wynalazku" to 5 funtów, czyli pi razy oko, jakieś 30 zeta, z rabatem poniżej 2 dych :)

Tego w UK wyszło kilkanaście sztuk, kiedyś miałem ich dużo.
Pierwsze czytanie runu Claremonta w biednych czasach studenckich było właśnie z tych książeczek :)

Może tak spróbować?
Zareklamować jako Kolekcja X-Men - wydanie budżetowe :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #954 dnia: Wt, 08 Wrzesień 2020, 22:54:22 »
@mkolek od 8 lat o KAŻDEJ MOŻLIWEJ KOLEKCJI KOMIKSOWEJ ciągle pisze że padnie. Nie ważne czy WKKM, WKKDC, Thorgal, Conan, Star Wars. Nie opłaca się, nie ma sensu, po co, jest super Egmont. I ja już naprawdę przestałem na te jego posty zwracać uwagę. I tak będzie kupował i tak będzie komentował każdy numer, jakie one są niedobre. Ten typ tak ma. :P

Na Dworcu Centralnym, na każdej stacji metra jest Relay/Inmedio/Świat Prasy/Ruch itp. Przy każdym przystanku tramwaju na głównej trasie w Gdańsku sprzedają prasę. W Zamościu jest i Empik i Świat Prasy. Jest gdzie to sprzedawać.

Ludzie - mam szacunek do Muchy, bo od 2012 i tłumaczyła WKKM i obniżyła ceny i bardzo lubię @Motyla. Ale ile ta Mucha może wydać Marveli w skali roku? 10? 12 pozycji? Mało w stosunku do 26 tomów rocznie w Kolekcji Hachette. W dobrej cenie. Egmont rozmienia się na drobne, wydaje dużo i zwiększa mu się dystans w stosunku do USA. Zwyczajnie zaczyna brakować mu miejsca. Poza tym wszyscy traktują mutantów po macoszemu. Kolekcja to jedyne wyjście - i by dostać dobre klasyki, które się nie załapały do WKKM/SBM i by wreszcie przeczytać te bardziej współczesne rzeczy jak Utopia czy Second Comming, których do dziś nikt inny po polsku nie czytał.

I apel do wszystkich narzekaczy. KUPUJCIE. Będzie sprzedaż, będą przedłużenia. A każdy kolejny tom, to więcej uzupełnionych luk.

PS. Nie pisałem dziś, bo mam robotę. Nie każdy dostaje komiksy za darmo od Egmontu - ja muszę na nie zarabiać.

Online michał81

« Odpowiedź #955 dnia: Śr, 09 Wrzesień 2020, 07:37:34 »
@Bazyliszek sam płakałeś i lamentowałeś, że zamknęli i nie dokończyli WKKM oraz WKKDC. W przypadku WKKM widać wyraźnie po urwanej panoramie, że to nie jest zakończenie, to jest UPADEK tej kolekcji ;P, a wisienką na torcie niech będzie NIE WYSTARTOWANIE kolekcji Spider-man. ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #956 dnia: Śr, 09 Wrzesień 2020, 07:45:36 »
Tak, tak - po 8 latach udało ci się trafić. Jeden Spider-Man nie wystartował. Brawo. Ale o tym np. jak od 2015 roku po mnie jechałeś, gdy mówiłem że wyjdzie polska WKKDC, a ty że nie, bo jest niepotrzebna to już nie wspomnisz.

I nie udawaj, że nie widzisz różnicy, między upadkiem z powodu niskiej sprzedaży - jak Marvel Komiks, a ucięciem z powodu skarg do Panini, że konkurencja może wyda te tytuły kiedyś w grudniu po południu jak im się będzie chciało, więc teraz trzeba to Hachette Polska zablokować. Bo w uczciwej konkurencji w ogóle nie dało się im zaszkodzić, jak np. w sprawie Thorgala, gdzie też mówiłeś, że padnie już lada dzień. A wyszedł do końca zaplanowanych numerów.
« Ostatnia zmiana: Śr, 09 Wrzesień 2020, 07:53:32 wysłana przez Bazyliszek »

Online michał81

« Odpowiedź #957 dnia: Śr, 09 Wrzesień 2020, 08:05:16 »
Tak, tak - po 8 latach udało ci się trafić. Jeden Spider-Man nie wystartował.
Zapomniałeś o Asterikisie ;)

A Thorgal wyszedł bez zakończenia :P
« Ostatnia zmiana: Śr, 09 Wrzesień 2020, 08:10:15 wysłana przez michał81 »

Offline Arne

« Odpowiedź #958 dnia: Śr, 09 Wrzesień 2020, 08:13:31 »
Zapomniałeś o Asterikisie

Jeszcze Lucky Luke i kolekcja adaptacji literatury tez nie ruszyly :(

Online Teli

« Odpowiedź #959 dnia: Śr, 09 Wrzesień 2020, 08:17:12 »
A Thorgal wyszedł bez zakończenia :P

Zaraz Ci Bazyl wytłumaczy że Thorgal wyszedł bez zakończenia przez TK który na MFKiG przy piwie przekonał Rosińskiego żeby nie śpieszył się z malowaniem nowych plansz. I tym cwanym sposobem "car zbrodni" ukręcił głowę kolejnej kolekcji i ośmieszył biedne Hachette.