@mkolek od 8 lat o KAŻDEJ MOŻLIWEJ KOLEKCJI KOMIKSOWEJ ciągle pisze że padnie. Nie ważne czy WKKM, WKKDC, Thorgal, Conan, Star Wars. Nie opłaca się, nie ma sensu, po co, jest super Egmont. I ja już naprawdę przestałem na te jego posty zwracać uwagę. I tak będzie kupował i tak będzie komentował każdy numer, jakie one są niedobre. Ten typ tak ma.

Na Dworcu Centralnym, na każdej stacji metra jest Relay/Inmedio/Świat Prasy/Ruch itp. Przy każdym przystanku tramwaju na głównej trasie w Gdańsku sprzedają prasę. W Zamościu jest i Empik i Świat Prasy. Jest gdzie to sprzedawać.
Ludzie - mam szacunek do Muchy, bo od 2012 i tłumaczyła WKKM i obniżyła ceny i bardzo lubię @Motyla. Ale ile ta Mucha może wydać Marveli w skali roku? 10? 12 pozycji? Mało w stosunku do 26 tomów rocznie w Kolekcji Hachette. W dobrej cenie. Egmont rozmienia się na drobne, wydaje dużo i zwiększa mu się dystans w stosunku do USA. Zwyczajnie zaczyna brakować mu miejsca. Poza tym wszyscy traktują mutantów po macoszemu. Kolekcja to jedyne wyjście - i by dostać dobre klasyki, które się nie załapały do WKKM/SBM i by wreszcie przeczytać te bardziej współczesne rzeczy jak Utopia czy Second Comming, których do dziś nikt inny po polsku nie czytał.
I apel do wszystkich narzekaczy. KUPUJCIE. Będzie sprzedaż, będą przedłużenia. A każdy kolejny tom, to więcej uzupełnionych luk.
PS. Nie pisałem dziś, bo mam robotę. Nie każdy dostaje komiksy za darmo od Egmontu - ja muszę na nie zarabiać.