Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 390243 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Hachette
« Odpowiedź #840 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:34:18 »
Jak się popieści, to się zmieści @death_bird. :) Czyli po tym jak upupiono Onslaughta w WKKM PL, to jest szansa, że może wyjdzie w kolejnej Kolekcji (jeśli będzie polska premiera). :D Dobrze, że europejskie Hachette mimo pandemii dalej zamierza wydawać komiksy.

Powtórki pewnie będą, ale oby jak najmniej.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #841 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:37:15 »
Najpierw niech ruszy test żebyś mógł taczki odpalić  ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #842 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:37:43 »
Ja to wiem. JanT linkuje wiki wg której jest tylko New Mutants Special Edition #1 i Uncanny X-Men Annual #9, czyli objętościowo taki 4 zeszytowy tom (w przybliżeniu).

Chyba że chodzi ci o to, że zjadłem X-men and Alpha Flight to rzeczywiście tak jest. ;)

Ja to tego nie czytałem, ale podają, że Alpha Flight to środek historii, więc raczej tego by nie wycieli.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #843 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:38:11 »
@mkolek
Odpaliłbym, ale wątpię czy tym razem dam radę.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #844 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:40:57 »
Ja to tego nie czytałem, ale podają, że Alpha Flight to środek historii, więc raczej tego by nie wycieli.
I mogło tylko w opisie na stronie brakować (Francuska nie podaje w ogóle zwartości) Poczekajmy aż się pojawi na BD bo tam ładnie podają wszystko :)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #845 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:46:57 »
Najpierw niech ruszy test żebyś mógł taczki odpalić  ;)

Tak jak wtedy, gdy ruszył test spidera...  ::)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #846 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:51:28 »
Na stronie ładnie napisane "incluant les seize ans de travail du célèbre Chris Claremont de la série Uncanny X-Men." Hie hie hie  :)

Już nie trzeba czekać na listę bo miałem rację.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:54:30 wysłana przez JanT »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #847 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:53:44 »
@dorwaćramireza
Eeee - Spidera miałem sporo. Sam też ode mnie chciałeś kupić. Ale Gdańsk nie przyniósł nam szczęścia tak jak Lublin z Conanem i Transformers.

Offline michał81

« Odpowiedź #848 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 14:59:48 »
To nie jest tak do końca. Zasadniczo to są dwie oddzielne historie, które później złączono w jednym wydaniu. Obie wiąże tylko to, że w obu mutanci trafiają do Asgardu. Historia z Alpha Flight nie jest w środku. W zbiorczym jest jako pierwsza i skupia się na Cylopie, natomiast druga skupia się na New Mutants (jedna z bohaterek zostaje Walkirią) i kończy się teleportowaniem grupy dokładnie do Uncanny X-men #200 (wydanym w Polsce przez Tm-Semic jako Sąd na Magento)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #849 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 15:03:52 »
To też może być we wcześniejszym tomie.

Yossarian

• Gość
« Odpowiedź #850 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 15:10:05 »
Wiem, że to temat o Hachette, ale... Jak już poruszyliśmy temat Claremontowskich X-Men, TM-Semika i ewentualnych dubli po tym wydawnictwie, to chciałbym tylko dodać, że Semic niejednokrotnie ciął historie, kadry, a czasem zmieniał cały wydźwięk komiksu.
Zdjęcie z niesławnej X-Tinction Agendy (sorry za jakość, robione suszarką do włosów...)
W dzieciństwie byłem przekonany, że przeczytałem cały crossover, a po latach okazało się, że Semic, uciął historię po mniej więcej 3/4, wywalił cały finał, niepasujące do konceptu kadry z Cameronem Hodgem, a nawet pozmieniał teksty w dymkach, żeby w ich mniemaniu "zamknąć" historię.
Podczas czytania oryginału miałem jedno wielkie WTF :)

Ten kadr świetnie podsumowuje całą tę sytuację: niebywałe :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Wrzesień 2020, 15:15:49 wysłana przez Yossarian »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #851 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 15:15:01 »
I dlatego TM-Semic nie liczy się jako duble :)

Offline xanar

« Odpowiedź #852 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 15:29:54 »
Przynajmniej rysunki zostawili oryginalne  :)

To nie jest tak do końca. Zasadniczo to są dwie oddzielne historie, które później złączono w jednym wydaniu. Obie wiąże tylko to, że w obu mutanci trafiają do Asgardu. Historia z Alpha Flight nie jest w środku. W zbiorczym jest jako pierwsza i skupia się na Cylopie, natomiast druga skupia się na New Mutants (jedna z bohaterek zostaje Walkirią) i kończy się teleportowaniem grupy dokładnie do Uncanny X-men #200 (wydanym w Polsce przez Tm-Semic jako Sąd na Magento)

marvel.fandom.com podaje taką kolejność  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline gashu

« Odpowiedź #853 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 15:37:09 »
Zdjęcie z niesławnej X-Tinction Agendy (sorry za jakość, robione suszarką do włosów...)
W dzieciństwie byłem przekonany, że przeczytałem cały crossover, a po latach okazało się, że Semic, uciął historię po mniej więcej 3/4, wywalił cały finał, niepasujące do konceptu kadry z Cameronem Hodgem, a nawet pozmieniał teksty w dymkach, żeby w ich mniemaniu "zamknąć" historię.

Zaraz pewnie zaatakuje mnie sekta komplecistów, ale co mi tam... :P

Ze zmienionym zakończeniem i "sklejaniem" historii po swojemu to  oczywiście siara, ale wspomniane ucięte 3/4 historii to w większości nic ciekawego, tak więc moim zdaniem jakiejś strasznej szkody z powodu braku tych zeszytów nie było :)

Offline michał81

« Odpowiedź #854 dnia: Pn, 07 Wrzesień 2020, 15:46:29 »
To ja dodam jeszcze że w X-men 10/95 ostatnia strona ze Stryfem pochodzi z jednego z zeszytów X-force, a nie oryginalnego X-men #10.

marvel.fandom.com podaje taką kolejność  :)
pewnie ze względu na daty publikacji
I dlatego TM-Semic nie liczy się jako duble :)
X-men #1-7 wyszło kompletne i niepocięte wiec to bedzie powtórka w całości.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Wrzesień 2020, 15:51:30 wysłana przez michał81 »