Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 389640 razy)

Offline wonap

Odp: Hachette
« Odpowiedź #150 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 07:47:05 »
ten Ultimate Spider-Man nie taki zły;) więc rzucane od niechcenia też ciekawe;)

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 07:56:49 »
ten Ultimate Spider-Man nie taki zły;) więc rzucane od niechcenia też ciekawe;)
ok, dodam z regularnego uniwersum, no chyba że Egmont zapowie Ultimate X-men, to już by pewnie było potwierdzenie tej kolekcji u nas ;)

Obawiam się tylko jeszcze jednej rzeczy. Jeśli Hachette wypuści kolejną kolekcję, kiedy będą na rynku już 4-6, to czy nie spowoduje to, że nowa zeżre to mniej popularne (bezpośrednio Transformers). Widać to po Egmoncie który obecnie zwalnia, po ciągłym przyspieszaniu. Wątpię, aby każdy mógł pozwolić sobie na zakup wszystkich kolekcji.
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Marzec 2019, 08:04:25 wysłana przez majkelus81 »

Offline Gazza

« Odpowiedź #152 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:21:22 »
10 funtów za tom? U nas byłoby 50 zł (49,99)...

JanT

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:25:42 »
Tam wszystkie kolekcje tyle :)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:27:25 »
Star Wars niedługo też przyspiesza to się skończy szybko.

Jak to przyśpiesza? Tygodnik?

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:28:54 »
Trasnformers mało popularne  ;D To się podobno sprzedaje mega dobrze.
?? Jak Conan ruszył to pisali o nim nie tylko na forum. W przypadku Transformers cisza, nawet tu na forum. To gdzie ci co czytają?
Cały czas się pisze że pewnie nie wejdzie wcześniej jak po SBM a ten już czarnowidzi (jak zwykle zresztą :) ) Hachette i tak nie może przerwać kolekcji. Star Wars niedługo też przyspiesza to się skończy szybko.
SBM , które może być przedłużane jak WKKM. Star Wars jest skierowane do trochę innego grona odbiorców tak samo jak Conana. I jesteś w błędzie, Hachette może przerwać tak się stało u nas z Kolekcja Klossa.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:33:05 »
Jak to przyśpiesza? Tygodnik?
Tak ma być od połowy "Od numeru 37 do końca kolekcji kolejne numery będą ukazywać się co tydzień w środy." Jak dla mnie masakra :)

?? Jak Conan ruszył to pisali o nim nie tylko na forum. W przypadku Transformers cisza, nawet tu na forum.
O Transformers się nie pisało? Sprawdź wyświetlenia reklamy na kanale YT https://www.youtube.com/channel/UCb-WwrdDkdS70hpAM-x8Hqw pod milion podchodzi :) Zaraz napisze że kupione  ;D

I jesteś w błędzie, Hachette może przerwać tak się stało u nas z Kolekcja Klossa.
To była ich kolekcja bez żadnych umów międzynarodowych.

"Claremont to ramotka i ludzie nie będą kupować"
"Jak ruszą X-Men to padną Transformers"

;D ;D ;D
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Marzec 2019, 08:37:48 wysłana przez JanT »

Offline wonap

« Odpowiedź #157 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:33:26 »
potwierdzam, ze o Trans cicho ale to tylko domysły;) nikt nie wie czy dobrze czy zle. Taka prawda i nie ma co dyskutowac bo i tak nikt danych nie poda;)
Czekamy na kolekcje i niech wydawca się martwi;)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:37:08 »
Tak ma być od połowy "Od numeru 37 do końca kolekcji kolejne numery będą ukazywać się co tydzień w środy." Jak dla mnie masakra :)

Ja pierd... Rzeczywiście grubo, jeśli aż tak im to schodzi. Te kolekcje komiksów, to dla Hachette żyła złota.

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:39:00 »
O Transformers się nie pisało? Sprawdź wyświetlenia reklamy na kanale YT https://www.youtube.com/channel/UCb-WwrdDkdS70hpAM-x8Hqw pod milion podchodzi :)
Oglądanie reklam nie znaczy, że się sprzedaje, po za tym to jest jednak ramota, przypominam, na nie jest najwięcej narzekania. Kiedy załatwiałem sobie tomy testowe, brałem dla znajomego i jak zobaczył przykładowe strony z UK to wymiękł, a ja zostałem wtedy z dodatkowym tomem, stąd moje wnioski.
"Claremont to ramotka i ludzie nie będą kupować"
"Jak ruszą X-Men to padną Transformers"
Bo to jest ramota jedna i druga. Jednak X-men popularniejsze. Patrz jak topniała widownia z filmów Transformers. I nikt nie śpi na pieniądzach, jednak kolekcje też swoje kosztują, a nie ma na nie żadnych rabatów.
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Marzec 2019, 08:41:15 wysłana przez majkelus81 »

Offline Szekak

« Odpowiedź #160 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:39:45 »
To, że przyśpieszy po tym numerze było wiadome zanim jeszcze ruszyła, między innymi przez to ją właśnie odpuściłem, bo przy kupowaniu kolekcji WKKM, SM, Conana, Transformers i WKKDC byłoby po prostu tego za dużo miesięcznie gdyby doszło jeszcze 150zł za Star Wars. A kolekcje SW wypuszcz DeAgostini,a nie Hachette. ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Marzec 2019, 08:48:54 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:41:10 »
Oglądanie reklam nie znaczy, że się sprzedaje
Świadczy o zainteresowaniu które się przekłada na sprzedaż.

Kiedy załatwiałem sobie tomy testowe, brałem dla znajomego i jak zobaczył przykładowe strony z UK to wymiękł, a ja zostałem wtedy z dodatkowym tomem, stąd moje wnioski.
To jak twój znajomy wymiękł to kolekcja na pewno padnie (pomimo tego że nie może)  ;D
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Marzec 2019, 08:44:01 wysłana przez JanT »

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:42:55 »
To jak twój znajomy wymiękł to kolekcja na pewno padnie (pomimo tego że nie może)  ;D
A jednak jedna kolekcja został zamknięta pomimo startu. W Czecha też, przerwali WKKM jeśli dobrze pamiętam.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:44:56 »
Na tej zasadzie, to jak pożyczyłem komuś tom kolekcji Transformers i mi nie oddał, to znaczy, że cieszy się ona mega zainteresowaniem?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: Wt, 12 Marzec 2019, 08:47:23 »
W Czecha też, przerwali WKKM jeśli dobrze pamiętam.
Nic nie przerwali tylko nie przedłużyli dalej. Jak urwą coś w jakimś innym kraju to dopiero wtedy zacznij straszyć ludzi :) Gdzieś tam musieli ogłosić bankructwo żeby urwać kolekcje.