@UP
Czyżby to była żaluzja do mojego skromnego mła? Przypomnę tylko, że że przed premierą WKKDC TK już w maju wiedział, że będzie ona w sierpniu, ale z przyczyn oczywistych publiczności tego nie powiedział.
Rebelion nie musi udzielać żadnych nowych licencji, bo już jednej Hachette udzielił. Moim zdaniem ta licencja była udzielona nie tylko na UK, ale też na całą Europę dokładnie tak jak wszystkie ich inne Kolekcje komiksowe. Uważam że teraz tylko od decyzji centrali Hachette zależy czy Dredd rozleje się po innych krajach czy nie. W grę mogą wchodzić różne regionalizmy. W końcu teraz Kolekcja Spidermana czy Batmana i Supermana jest tylko w Hiszpanii. Ale czy to znaczy że nigdy nie wyjdzie gdzie indziej? Kategorycznie raczej nie można powiedzieć, że będzie tak lub inaczej. Chyba że ktoś naprawdę siedzi w centrali Hachette i wie na pewno.
I naprawdę nie rozumiem postawy @Szekaka czy innych. Jasne - teraz Studio Lain i Ongrys wydają polskie Dreddy. Ale co wam szkodzi, gdyby jednak polska edycja Kolekcji Dredda wyszła?? Przecież konkurencja jest korzystna dla czytelników. A ceny Hachette są zazwyczaj niższe od konkurencji. Dlaczego tak hejtujecie tą możliwość? Osobiście byłbym całym sercem za wyjściem u nas ich Dredda. Ale równie dobrze mogą Iznoguda wydać. Niestety czekam już na to tyle lat i doczekać się nie mogę.
Fajnie że ten temat powstał. Ja bym go założył, ale zaraz by się posypały opinie, że spamuje. A osobiście uważam, że ten wydawca też zasługuje na temacik o nim.