Interesuje mnie tylko core tej historii? Biorę wyd. z WKKDC. I tyle. Krytykujesz Bazyla za "ja, ja, ja, ja" (oczywiście słusznie), a nie widzisz że jesteś jego drugą stroną monety.
Oczywiście niesłusznie. Proszę mnie nie sklejać z michałem81. Ja jestem za jak największą listą tytułów i wydawców na polskim rynku. Niech wydaje Egmont, Mucha, Hachette, Carrefour, mięsny za rogiem. Byleby wydawali i nie było dubli i półdubli. Natomiast michał81 chciałby by komiksy wydawał tylko Egmont a inne wydawnictwa zaprzestały działalności komiksowej ("Kolekcje są niepotrzebne i psują rynek").
Tak patrząc na słuszne posty @wayna czy @Juby'ego ja tam się cieszę. Bo doszliśmy do momentu w historii, że Hachette Polska wydaje komiksy dłużej niż robiło to TM Semic (23 sierpnia wypada 12, okrągła
rocznica). Skoro w latach 90-tych i po nich wyrosło "Pokolenie TM Semic", to teraz obserwujemy jak wykształciło się "Pokolenie Hachette". Które mimo ich pewnych wad, lubi treści jakie dostarcza nam na rynek Hachette Polska. W tym roku wystartowała ponownie lepsza niż 10 lat temu Kolekcja Thorgala i cieszy się ona dużą popularnością. BiZDC się sprzedaje, MO jest kopalnią historii komiksu Srebrnej Ery. Dostajemy fajne, premierowe pozycje, których nikt inny wcześniej nie chciał wydać, a jak się okazuje, były one potrzebne na rynku. Hachette zdobyło grono klientów, które kupuje ich produkty i ciągle chce więcej. Mam nadzieję, że będą wprowadzane na rynek kolejne ich projekty, czego sobie i państwu życzę.