Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 388586 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Hachette
« Odpowiedź #345 dnia: Wt, 26 Marzec 2019, 19:32:47 »
Niestety - Punisher Year One wyszedł w SBM w Niemczech a nie u nas. Żal że zdublowali Krąg Krwi.

Czyli Hachette dało dupy...

A czy ja mówię że nie? Zdublowanie tego samego Punishera z SBM w WKKM to był chyba największy ich błąd w ciągu tych 7 lat. Godny obśmiania i potępienia. Ale żeby zaraz 30 tomów później całą kolekcję przedwcześnie kasować? Zbyt ostra kara.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #346 dnia: Wt, 26 Marzec 2019, 21:35:04 »
Czyli Hachette dało dupy...

Ale żeby zaraz 30 tomów później całą kolekcję przedwcześnie kasować? Zbyt ostra kara.

Świat nie kończy się nie zaczyna na Hachette, tak samo jak na Egmoncie i innych wydawnictwach. Kup sobie WKKM po angielsku, albo te historie, które wydano w ramach kolekcji w tomach 171-200 w wersji online. Jessicę Jones możesz kupić od Muchy.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #347 dnia: Wt, 26 Marzec 2019, 21:52:20 »
Zdublowanie tego samego Punishera z SBM w WKKM to był chyba największy ich błąd w ciągu tych 7 lat.
O kurrrrr.... czyli nie jedyny  :-X

« Odpowiedź #348 dnia: Wt, 26 Marzec 2019, 22:45:21 »
Ok. Po prostu się nastawiłem, że klik do koszyczka i po sprawie, ale załatwimy tradycyjnymi metodami. Dzięki.

https://kolekcja-hachette.pl/numery?c=18

tu se możesz przeklikać i zamówić

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #349 dnia: Wt, 26 Marzec 2019, 23:25:38 »
O kurrrrr.... czyli nie jedyny  :-X

Drugim było to, że się w ogóle ukazała i Egmont "musiał" :) znowu zacząć wydawać superhero. :)

No były też niedodrukowane obrazki w Zimowym Żołnierzu, albo ogólny błąd, że nie zamieszczono całości Marvel Knight Spider-man. Ogólnie jednak wg mnie WKKM to olbrzymi plus na polskim rynku. Wydali masę dobrych i  świetnych pozycji. Odbudowali rynek komiksowy. U mnie zawsze ave Hachette.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #350 dnia: Wt, 26 Marzec 2019, 23:40:22 »
U mnie zawsze ave Hachette.
Napisz coś czego nie wiem.

Offline xanar

« Odpowiedź #351 dnia: Wt, 26 Marzec 2019, 23:44:11 »
Przed WKKM Egmont nie wydawał superhero, co ty jakieś fake news'y produkujesz.
« Ostatnia zmiana: Wt, 26 Marzec 2019, 23:46:48 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #352 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 19:59:47 »
Przed WKKM Egmont nie wydawał superhero, co ty jakieś fake news'y produkujesz.

Wyraźnie napisałem

Egmont "musiał" :) znowu zacząć wydawać superhero. :)

Jasne że Egmont wydawał i wydaje superhero, ale tylko jak robi to kto inny (Mandra, DK) i widzą jak konkurencja na tym zarabia. Jak nikt inny nie wydaje superhero, to Egmontowi wystarcza jeden Batman rocznie.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #353 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 20:04:39 »
Jasne że Egmont wydawał i wydaje superhero, ale tylko jak robi to kto inny (Mandra, DK) i widzą jak konkurencja na tym zarabia. Jak nikt inny nie wydaje superhero, to Egmontowi wystarcza jeden Batman rocznie.

Tobie naprawdę nigdy, przenigdy przez te kilka lat, co bawisz się w znawce rynku komiksowego, nie przeszło przez myśl, że Egmont prawie nie wydawał superhero, bo mu się nie sprzedawały? Serio wyobrażasz sobie, że oni nie patrzą na słupki sprzedaży, tylko na to, że zawinęły się Mandragora i DK, więc dają sobie spokój z superhero? To nie może nie być trollerka...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #354 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 20:26:05 »
Ja rozumiem ograniczenie liczby tytułów ale nie całkowitego podwinięcia ogona. WKKM w 2012 pokazała jaki się wielki głód przez taką politykę zrobił. A "Fantasy Komiks" ktoś kupował?? Ograniczenie superhero i próba wpychania ludziom europejskich, mało popularnych pozycji wynikała głównie z osobistych preferencji TK, który sam mówił że peleryn z USA nie lubi. I dlatego była w tym segmencie taka bieda moim zdaniem.

Offline xanar

« Odpowiedź #355 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 21:04:44 »
I co już teraz zaczął lubić  :) WKKM miało najpierw rzut testowy, więc samo Hachette nie było takie przekonane o tym głodzie, tak jak ty.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #356 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 21:07:04 »
Hachette większość swoich pozycji wydaje najpierw w testach. Czy to modele, książki, zabawki czy komiksy. Mają taką politykę testowania rynku próbkami. I to się im sprawdza, nie ma im co z tego robić zarzutów.

Offline xanar

« Odpowiedź #357 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 21:08:30 »
a co nie miało testu ?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #358 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 21:18:13 »
Np. SBM PL, bo Hachette stwierdziło, że jak w Czechach test się udał, to już u nas nie trzeba go powtarzać i od razu ruszyli z kopyta.

Offline xanar

« Odpowiedź #359 dnia: Śr, 27 Marzec 2019, 21:24:11 »
ja to myślałem, że ty mi tu wszystko powymieniasz co i jak, ale widzę, że słabiutko  :)