Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 399682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: Hachette
« Odpowiedź #1230 dnia: Cz, 16 Grudzień 2021, 16:50:25 »
Ale czemu to rozczarowanie  :D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - REWOLUCJA - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-19-rewolucja/

Offline Leyek

« Odpowiedź #1231 dnia: Cz, 16 Grudzień 2021, 16:53:12 »
Piękna nazwa maila, myślisz podekscytowany jaka to nowa kolekcja startuje, a w środku jakieś lipne książki ;)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1232 dnia: Cz, 16 Grudzień 2021, 16:56:34 »
Mitologii nordyckiej nigdy za wiele. Dostałem już swoją pierwszą pakę  :P ;D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - REWOLUCJA - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-19-rewolucja/

Offline Voitas

« Odpowiedź #1233 dnia: Cz, 16 Grudzień 2021, 17:03:24 »
A ja jakoś nie trawię wszelkiego rodzaju mitologii, czy to nordycka, grecka czy jeszcze inna. Stanowcze nie! :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1234 dnia: Cz, 16 Grudzień 2021, 20:22:52 »
@UP
Uuuuu stary. Jeśli nie czytałeś Mitologii Parandowskiego to jesteś zubożony kulturalnie. Czytałem to ze 20 lat temu a do dziś większość pamiętam - takie dobre, ciekawe i przystępne historie to są. Polecam i pozdrawiam - 8azyliszek. Plus lepiej oglądało się wtedy Herkulesa z Kevinem Sorbo i Xenę. :)

Offline Voitas

« Odpowiedź #1235 dnia: Pt, 17 Grudzień 2021, 09:34:48 »
Czytałem, jak wszystkie inne lektury w szkole. No ale jakoś mi to totalnie nie siadło :)

brvk

• Gość
« Odpowiedź #1236 dnia: Pt, 17 Grudzień 2021, 16:15:04 »
Fani Hachette ostrzegam przed mailem od "Komiksy Hachette", którego właśnie dostałem, bo tam czeka spore rozczarowanie: https://www.mitologia-nordycka.pl/

Wszystko się zgadza, jedno i drugie to takie tam bajki.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1237 dnia: Pt, 17 Grudzień 2021, 19:36:13 »
Mitologia Parandowskiego to jedna z najciekawszych lektur szkolnych, nie to co serwowane później głupoty:
"Szewcy", "Sklepy cynamonowe", "Ferdydurke" czy "Kartoteka "  >:( :(

Mitologii nordyckiej postanowiłem dać szansę  i wypada nieźle, chociaż bez fajerwerków. Ze swojej strony polecam szczególnej uwadze Arcydzieła literatury rosyjskiej od tego wydawnictwa.

Dzięki Hachette miałem możliwość przeczytania jednej z najciekawszych serii komiksowych jakie znam czyli SSoC - mam nadzieję, że kiedyś opublikują moja najulubienszą serię książkową czyli Komedię ludzką Balzaca  ;)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1238 dnia: Pt, 17 Grudzień 2021, 19:40:01 »
Mitologia Parandowskiego to jedna z najciekawszych lektur szkolnych, nie to co serwowane później głupoty:
"Szewcy", "Sklepy cynamonowe", "Ferdydurke" czy "Kartoteka "  >:( :(

Mitologii nordyckiej postanowiłem dać szansę  i wypada nieźle, chociaż bez fajerwerków. Ze swojej strony polecam szczególnej uwadze Arcydzieła literatury rosyjskiej od tego wydawnictwa.

Dzięki Hachette miałem możliwość przeczytania jednej z najciekawszych serii komiksowych jakie znam czyli SSoC - mam nadzieję, że kiedyś opublikują moja najulubienszą serię książkową czyli Komedię ludzką Balzaca  ;)

Ferdydurke to głupota?  :o ???

Offline 79ers

« Odpowiedź #1239 dnia: Pt, 17 Grudzień 2021, 19:48:50 »
Nieprzeciętna głupota od Gombrowicza . Do tego zestawu dorzucę jeszcze Tango Mrożka i Początek Szczypiorskiego  :( :o

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1240 dnia: Pt, 17 Grudzień 2021, 19:57:40 »
"Jak to @79ersa nie zachwyca, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem @79ersowi, że zachwyca?!” :)

Balzaca na razie czytałem tylko Ojca Goriot bo to lektura była. I to była bardzo dobra książka. A Mitologia Parandowskiego to dla mnie sztos. Stworzenie świata, Wojny Zeusa, przygody Heraklesa, Wojna Trojańska, Odyseja, Wyprawa po złote runo itd.

"Na początku był chaos".

Offline death_bird

« Odpowiedź #1241 dnia: Pt, 17 Grudzień 2021, 21:54:16 »
Ferdydurke to głupota?  :o ???

Gombrowicz sam to podsumował ostatnim zdaniem najlepiej jak się dało.
Monty Pythona to ja pasjami, ale "Ferdydurke"? Nie...
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline woiti

« Odpowiedź #1242 dnia: Pt, 17 Grudzień 2021, 22:57:15 »
No zasadniczo to najważniejsza aby historie były przystępne, to fakt. Wszak nieprzystępnych nikt zapewne nie chciał by czytać.  Taki Ullises jawi sie już to z bliższa jako nieprzystępny, a zatem nikt cztac nie chce go.

MaLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #1243 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 10:11:20 »
Ta kolekcja Ultimate to chyba najciekawsze oferta. Pomimo, że Egmont wydaje Pająka i X-Menów to zdecydowałbym się wejść w taką kolekcję. Mimo wszystko są tam tytuły, których Egmont nie wyda, a i kolekcja jest zamkniętą całością, coś jak Conan, a takie podejście właśnie lubię najbardziej. Mam nadzieję, że to właśnie ona się u nas ukaże.

Mitologię też zamówiłem, paczkę dostałem 3 tygodnie temu, ale jeszcze nie czytałem :-P Co do książek, to Hachette miało też całkiem dobrą kolekcję książek Szekspira i Agathy Christie. Może kiedyś wznowią, bo teraz dostanie tego w dobrym stanie graniczy z cudem.

Offline emedzi 12

« Odpowiedź #1244 dnia: So, 18 Grudzień 2021, 10:27:03 »
Na kolekcję Ultimate nie ma co liczyć. Nie tylko przez wzgląd na duble, ale ze względu na to, że ta kolekcja jest wydawana w Hiszpanii w tomach zbierających po dwa trejdy, a co za tym idzie w podwójnej cenie. A kolekcji komiksowej za minimum 80zł (a patrząc na podwyżki cen papieru ich kolejna kolekcja prawdopodobnie byłaby/ będzie droższa) raczej nasz polski oddział nie będzie chciał wydawać. A w Hiszpanii nie jest to novum, bo ich odpowiednik WKKM, wydawany przez Panini wychodził właśnie w podwójnych tomach, po czym w okolicach 40 numeru kolekcja zrobiła rebranding i zaczęły wychodzić jeszcze grubsze tomy. Moim zdaniem kolekcja Ultimate w tej formie i za odpowiednio wyższą cenę u nas nie wyjdzie na 99,9%, a na dzielenie tomów też raczej bym nie liczył, bo wtedy robi się zupełnie nowa kolekcja, a na taki ruch polski oddział chyba nie będzie gotowy nigdy.
« Ostatnia zmiana: So, 18 Grudzień 2021, 10:28:37 wysłana przez emedzi 12 »