Autor Wątek: Elemental  (Przeczytany 205299 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Elemental
« Odpowiedź #810 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 09:03:16 »
To dobrze mają ci tłumacze, biorą sobie zlecenie i przetłumaczą, kiedy przetłumaczą, albo i nie.

Offline starcek

« Odpowiedź #811 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 09:58:06 »
Skoro wszystko jest na gębę, a krąg zleceniobiorców to w zasadzie też krąg znajomych królika, to czego oczekiwać? Kar umownych za niedotrzymanie terminu?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #812 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 15:31:33 »
No ja bym oczekiwał trochę profesjonalnego podejścia.

Offline Midar

« Odpowiedź #813 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 21:19:36 »
Udało się i jeszcze w tym miesiącu trafi do sprzedaży 31. tom "Jeremiaha", zatytułowany "Wyścig szczurów"!
Kolejna odsłona niekończącej się wędrówki dwóch poszukiwaczy przygód przez Amerykę odradzającą się po nuklearnym kataklizmie. Tym razem wydaje się że Jeremiach i Kurdy wreszcie zażyją luksusów w posiadłości rodziny zasobnego antykwariusza De La Vegi, którego córka Verona gotowa jest dostarczyć im odpowiednich rozrywek. Jednak ojciec dziewczyny uwikłał się w kłopoty związane z niejakim Rozkovem, szemranym potentatem chętnie uciekającym się do mafijnych metod nacisku. Rozkov sięga po coraz bardziej drastyczne metody a i w rodzinie De La Vegów aż kipi od emocji i pretensji...
31 epizod post apokaliptycznej epopei belgijskiego mistrza komiksu Hermanna robi wrażenie nie tylko graficzną maestrią, a w przedstawieniu realiów wykreowanego świata. Autor okazuje się także wnikliwym obserwatorem zagmatwanych relacji międzyludzkich i uczuć, które tak często prowadzą do prawdziwie tragicznych konsekwencji.
Scenariusz i rysunki: Hermann Huppen
Tłumaczenie: Wojciech Birek
Wydawca: Elemental
Data wydania: grudzień 2025
Oprawa: miękka
Papier: kredowy
Druk: kolor
Liczba stron: 48
Format: 215x290 mm
ISBN: 9788397839809
Wydanie: I
Cena okładkowa: 45 zł

Kurczę, jak ja na to czekałem 😀. Jak dla mnie, mogą już wydać czwarty segregator.
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Grudzień 2025, 21:28:33 wysłana przez Midar »

Offline cinemaman

« Odpowiedź #814 dnia: Śr, 03 Grudzień 2025, 21:41:23 »
Hell yeah !!!!

Offline GoNzO

« Odpowiedź #815 dnia: Cz, 04 Grudzień 2025, 08:27:25 »
Kończą się slipcasey na Gildii, warto wziąć z jeden więcej na wypadek, gdyby już nie wydali czwartego.

Ryjek typowo Hermannowy :D

Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #816 dnia: Cz, 04 Grudzień 2025, 15:09:34 »

Ryjek typowo Hermannowy :D

A po kolorze skóry można by to wziąć za komiks o zombiakach...

Offline bosssu

« Odpowiedź #817 dnia: Pt, 05 Grudzień 2025, 10:52:47 »
A po kolorze skóry można by to wziąć za komiks o zombiakach...
Miała wyglądać chyba zalotnie a wygląda faktycznie jak zombie, który chce cię zjeść