Autor Wątek: Egmont - życzenia wydawnicze na 2026  (Przeczytany 20536 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Xmen

Odp: Egmont - życzenia wydawnicze na 2026
« Odpowiedź #120 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 21:29:40 »
Może, a może sprzedają się tylko dlatego, że to Supek.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #121 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 21:44:24 »
Może, a może sprzedają się tylko dlatego, że to Supek.
Ale czytałeś czy tylko tak piszesz od czapy?

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #122 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 21:49:02 »
Z Supermana to chciałbym jedynie najnowszy omnibus Brainiac saga

Ten omnibus też bym chciał ale tylko wtedy, gdy wydane będą wcześniejsze rzeczy. Tj. 4 tomy Man of Steel- Byrne'a i Superman The Exile Omnibus. Potem właśnie Ten omniak z Brainiakiem i dalej Triangle Era. W tym omnibusie z Brainiakiem będą też inne historie, które wydał kiedyś TM Semic. Pierwsze spotkanie z Lobo, Maximą oraz przemiana Supermana w Krypton Mana w Eradication i wspólne sledztwo Batmana z Supermanem w historii Dark Knight over Metropolis. Ten omniak stanowi wypełnienie luki pomiędzy Exile i pierwszym Triangle Era. Premiera w USA dopiero w czerwcu 2026 więc u nas nie byłoby szans w tym samym roku.

Więc jak ktoś pisze, że więcej Superman, to się muszą zapytać ile? Bo jak na razie to wychodzi przynajmniej jeden Superman na miesiąc jak w latach 90.

Ja chciałbym, żeby Egmont zaczął wydawać Supermana od runu Byrne'a do Śmierci Supermana. Wiadomo, że nie wszystko w jednym roku ale od czegoś trzeba zacząć.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Online Xmen

« Odpowiedź #123 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 22:41:47 »
Ale czytałeś czy tylko tak piszesz od czapy?
W sumie skończyłem po DC odrodzenie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline gashu

« Odpowiedź #124 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 23:01:32 »
Superman Joshuy Williamsona jest IMO całkiem ok.

Online Xmen

« Odpowiedź #125 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 23:14:46 »
Tak, ale po nim coś do tej pory dorównało tej serii?

Offline gashu

« Odpowiedź #126 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 11:26:08 »
Nie bardzo rozumiem pytanie. To jest aktualnie trwająca seria wydawana przez Egmont.

Online rapr

« Odpowiedź #127 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 12:54:37 »
Ja to bym chętnie przyjął coś nowego od Arlestona. Ostatnio czytałem Rozbitków z Ythaq z pierwszego i drugiego tomu Fantasy komiks i bardzo mi podchodzi ta seria. Gdyby została wydana w porządnych integralach, w rozsądnych wymiarach, to brałbym priorytetowo!

Online radef

« Odpowiedź #128 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 14:15:10 »
"Rozbitkowie z Ythaq" koniecznie powinni wejść od razu po "Lasach Opalu", gdzie Egmont pewnie w przyszłym roku wyda dwa kolejne integrale.
Ogólnie dziwię się, że nie wystartowali najpierw z "Ythaq", bo jednak wydaje mi się, że w trakcie wydawania "Fantasy Komiks" była to popularniejsza seria.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Online rapr

« Odpowiedź #129 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 14:46:33 »
Lasy Opalu też są bardzo fajne, ale jednak tamta kreska jest... przeciętna. Rozbitkowie nadrabiają takim vibem Lanfeustowym, co dla mnie wygląda znacznie lepiej :)

Online eyesore

« Odpowiedź #130 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 14:47:09 »
https://www.amazon.com/Green-Lantern-Compendium-Geoff-Johns/dp/1799503348

https://www.atomcomics.pl/pl/p/GREEN-LANTERN-COMPENDIUM-01-REBIRTH-TP/276560

Sorki za offtop ale do kiedy są te preordery na Atomie?
Bo to jakiś obłęd, 1600 ponad stron za 140zł?
E. pewnie za takie cos na okładce by wywalił 800zł.

A żeby jednak było w temacie to bardzo bym chciał jednak epiki X-Men, lub w ogóle jakieś X'y w epikach  ;)

Offline vision2001

« Odpowiedź #131 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 14:48:39 »
Sorki za offtop ale do kiedy są te preordery na Atomie?
Obecnie preorder w Atomie do 26 września, a w Azylu do 21 września.

https://azylkomiksu.pl/p/77/667742/green-lantern-compendium-vol-01-rebirth-tp-9781799503347--tomy-dc-.html

Offline 79ers

« Odpowiedź #132 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 20:51:33 »
Ja chciałbym, żeby Egmont zaczął wydawać Supermana od runu Byrne'a do Śmierci Supermana. Wiadomo, że nie wszystko w jednym roku ale od czegoś trzeba zacząć.
Jak dla mnie  omnibus Brainiaca wystarczy.

Online Xmen

« Odpowiedź #133 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 23:02:24 »
Nie bardzo rozumiem pytanie. To jest aktualnie trwająca seria wydawana przez Egmont.
Bo ja wszystko pomyliłem i zadałem złe pytanie. Pomyliłem autora Supermena z DC odrodzenie. Mi ten Supek z DC odrodzenie nawet się podobał, może nie jakoś super ale czytało się przyjemnie. Później skończyłem przygodę z Supermanem. Czyli ten aktualny jest dobry? Nie wiem czy czytałeś tego z odrodzenia, jak byś porównał tego aktualnego do tego z odrodzenia? lepszy, czy gorszy według ciebie?

Offline Rork

« Odpowiedź #134 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 11:58:06 »
Najbardziej chciałbym żeby Egmont wydał integral w Poszukiwaniu Ptaka czasu w twardej oprawie i powiększonym formacie.

Po przeczytaniu ostatniego 8 tomu z pierwszego cyklu wziąłem się za czytanie od poczatku czyli od Muszli Ramora. No szok jaki ten komiks jest zajeb...ty! I to po tylu latach i już kilkukrotnym czytaniu wciąż wpadam w ten świat jak dzieciak. Szczerze to aż nie do pojęcia, że Egmont do tej pory nie wydał tego komiksu w HC. Gdzie dużo słabsze komiksy od razu dostają takie wydanie.

Obecnie po zamknieciu 1 cyklu można wydać 3 integrale po 4 albumy. A jak wyjdzie ostatni cykl to jeszcze jeden lub dwa integrale w zależnosci ile tych albumów faktycznie będzie.