Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 430856 razy)

Offline Xmen

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #3225 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 19:32:28 »
To, że się wyprzeda przed premierą to pewniak i nie widzę powodów dla których ktoś miałby się awanturować, to jest wydanie BARDZO limitowane. Chociaż awantura pewnie i tak będzie.
Mam nadzieję, że uczą się na błędach i drugi raz nie sprzedadzą więcej egzemplarzy niż wydrukowali. Wtedy awantura będzie jak najbardziej zasłużona. Tak czy inaczej nie obędzie się bez emocji.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #3226 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 19:36:58 »
Na atomie kupiłem wydanie absolute za 112zł z etui. Polskie wydanie droższe niż import z USA. Śmieszne.

Offline lis22

« Odpowiedź #3227 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 19:42:01 »
Mam stare wydanie i mi wystarczy, za wysoka cena za takie fanaberie, co innego komiksy, których nie mam, jak ostatni All Star Batman i Robin :P

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3228 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 20:13:41 »
@UP
To se kup. :) Do mnie dziś przyszedł. Mój pierwszy DC Limited. Wcześniej kupiłem tylko Dr Strange'a z tych olbrzymów. Ten Batman jest cieńszy a kosztował mnie 30 zł drożej.

A to nie pora na jakieś grudniowe zapowiedzi?

Tymczasem glutaminuta w siedzibie Egmontu. :)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3229 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 20:54:40 »
No właśnie, mamy już 15 października i nic, AI podaje takie tytuły:

Marvel:

Amazing Spider-Man Tom 3: Hobgoblin (Zeb Wells)
    Creature Commandos Tom 1
    Miles Morales – Spider-Man Tom 1

DC Comics:

Batman: Full Moon
    John Constantine: Hellblazer: Dead in America
    Sandman – Teatr Tajemnic Tom 3
    Superman: The Last Days of Lex Luthor

Inne:

Asteriks HC Tom 18: Laury Cezara
    Edward Grey: Łowca czarownic Tom 2
    Krasnoludy Tom 10
    Kumpelki Tom 11
    Magiczny świat Disneya w komiksie: To nie wypanda
    Nasza urocza Daisy
    Pięć Krain Tom 9
    Star Wars. Wielka Republika – Na skraju równowagi: Przeczucie
    Star Wars. Wielka Republika. Faza III Tom 2: Ścigani
    Star Wars: Ahsoka
    Wielcy bohaterowie Disneya. Wujek Sknerus Tom 1

Ale bida. Ale w grudniu to standard.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline lis22

« Odpowiedź #3230 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 21:25:02 »
Ale bida. Ale w grudniu to standard.

Dla Ciebie, bida, dla mnie 12 komiksów do kupienia :P

Co do Unlimited to mam Batman Black and White 1,2 i 3, Batman Gotham w Świetle Lamp Gazowych, Batman Hush, All Star Batman i Robin Cudowny Chłopiec a Zabójczy Żart to krótki komiks, mam w twardej oprawie i dałem chyba 25 zł w Empiku na jakiejś wyprzedaży.

Offline Midar

« Odpowiedź #3231 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 21:58:51 »
Zabójczy żart ze slipcase na gildii się skończył, ale jeszcze może będzie, bo Egmont ma jeszcze trochę.

Offline xanar

« Odpowiedź #3232 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 22:38:00 »
Ale to jest dramat jak oni to wydają  ;D Największe wydawnictwo ;D

Na Egmont.pl mogę sobie 500 wrzucić do koszyka  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #3233 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 23:03:28 »
To jak to w końcu będzie? Kupię na takim Smaku Liter to powiększone wydanie w etui, czy może bez etui czy w ogóle tam nie kupię? Zapewne nie wiadomo. Już teraz nie pamiętam, ale chyba powiększeni Strażnicy tam byli. Weapon X i Potwora z bagien kupiłem tam na pewno.
W księgarni internetowej Smak Liter udało mi się zamówić 30.09 wersję bez etui ale w bardzo fajnej cenie.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #3234 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 23:09:56 »
Czy ktoś otrzymał może dwie grafiki do szkiców Kajko i Kokosz? Zamawiałem specjalnie na egmont.pl z zapewnieniem, że dostanę taką wersję, a otrzymałem tylko jedną grafikę.
Dziś dostałem paczkę z wszystkimi komiksami DC Compact I właśnie nowym tonem Kajko i Kokosza i miałem takie dodatki.

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #3235 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 00:25:34 »
Czy ktoś otrzymał może dwie grafiki do szkiców Kajko i Kokosz? Zamawiałem specjalnie na egmont.pl z zapewnieniem, że dostanę taką wersję, a otrzymałem tylko jedną grafikę.
Jedna grafika z przezroczystym szkicem znajduje się za przednią okładką, natomiast druga przed tylną, sprawdź 🙂

Offline michał81

« Odpowiedź #3236 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 06:08:28 »
Jedna grafika z przezroczystym szkicem znajduje się za przednią okładką, natomiast druga przed tylną, sprawdź 🙂
Grafika na foli nie jest tą grafiką o którą chodzi to jest część blaudruku. W szkicowniku jest 1 grafika plus blaudruk (folia + plansza z kolorem).

Finalnie są 4 grafiki jakie można zdobyć. Trzy są losowo dodawane do szkicownika, czwartą można było zdobyć na festiwalu w Łodzi i chyba miała być dodawana do zakupów w sklepie egmontu. Być może była ograniczona liczba sztuk, co by mnie nie zaskoczyło.

Offline szydlo

« Odpowiedź #3237 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 08:48:10 »
Otrzymałem 1 grafikę plus blaudruk (folia + plansza). Napisałem do Egmontu ale na razie cisza. A są gdzieś w sieci zdjęcia tych wszystkich 4 grafik ?
Zapraszam do bazy https://wyszukaj-komiks.pl/

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #3238 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 09:29:06 »
Otrzymałem 1 grafikę plus blaudruk (folia + plansza). Napisałem do Egmontu ale na razie cisza. A są gdzieś w sieci zdjęcia tych wszystkich 4 grafik ?

Prosz: są tutaj
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #3239 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 10:09:24 »

Sprzedaż na Egmont.pl miała być limitowana. 

Wszystkie grafiki podejrzysz tutaj:
https://moviesroom.pl/recenzje/recenzje-komiksow/kajko-i-kokosz-szkice-i-rysunki-recenzja-komiksu-2660