Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 422534 razy)

Offline radef

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2655 dnia: Cz, 14 Sierpień 2025, 09:53:15 »
Ale są wbite w system, więc da się je łatwo podejrzeć, jeśli się wie, gdzie szukać.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2656 dnia: Cz, 14 Sierpień 2025, 11:09:45 »
Niestety dla niedostępnych nie prezentujemy ceny
Oferta tylko dla wybranych klientów.  :)
Batman returns
his books to the library

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #2657 dnia: Cz, 14 Sierpień 2025, 13:09:30 »
Sorry, taki mamy klimat po włamie... Funkcjonalności są sukcesywnie przywracane.

« Odpowiedź #2658 dnia: Cz, 14 Sierpień 2025, 13:43:30 »
Tylko ceny są jedną z rzeczy które również interesują nas, skoro bez problemowo na dole jest tabelka z datą premiery i autorami to ciężko dodać tymczasowo nową z ceną? Dla informatyka to raczej nie jest coś ciężkiego.
Nie musicie przywracać możliwości zamówień przecież, żeby gdzieś napisać jaka jest cena danego komiksu  ::)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Concave

« Odpowiedź #2659 dnia: Cz, 14 Sierpień 2025, 15:08:47 »
Egmont miał atak hakerski 21.07 i mają dyski zaszyfrowane. Przez to nie ma możliwości przedsprzedaży, bo magazyn nie łączy się ze sprzedażą i nie pokazuje stanu, więc nie wiedzą co mają na stanie. Będą to sukcesywnie przywracać, ale nie spodziewajcie się wielkich zmian w ciągu najbliższych dwóch tygodni.

Ceny (myślę, że przed rabatem):
Sądny dzień 139,99 zł
Przeznaczenie X. X-Men. Tom 1 69,99 zł
Przeznaczenie X. Wolverine. Tom 1 59,99 zł
Więc od tego bym odjął 28%.

Jeżeli chcesz znać cenę, dodaj pozycję do alertu powiadomień i dostaniesz maila z ceną.

Współczuję Egmont i życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności. Ze swojej strony mogę obiecać, że będę Was wspierał portfelem kupując u Was, a nie przez sklepy internetowe czy portale aukcyjne.

Offline panAeL

« Odpowiedź #2660 dnia: So, 16 Sierpień 2025, 11:46:20 »
Nie mam obecnie jak porównać, bo jestem na weekendowym wyjeździe i wziąłem ze sobą tylko tę jedną pozycję, ale odnoszę wrażenie, że papier w JLA vs Godzilla vs Kong jest inny niż zazwyczaj. Kreda sprawia wrażenie ciut bardziej matowej i grubszej. Mam rację? Jeśli tak, to fajnie, podoba mi się ten papier 🙂

Edit: druk: Dimograf - nie zwracam nigdy szczególnej uwagi na drukarnię, ale to chyba coś nowego.
« Ostatnia zmiana: So, 16 Sierpień 2025, 12:21:08 wysłana przez panAeL »

Offline radef

« Odpowiedź #2661 dnia: So, 16 Sierpień 2025, 12:57:11 »
Dimograf drukuje od pewnego czasu niektóre komiksy Egmontu, tylko że do tej pory papier w drukowanych przez nich pozycjach był... gorszy. Więc może w końcu nastąpiła jakaś dobra zmiana.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2662 dnia: So, 16 Sierpień 2025, 14:51:40 »
To ci, którzy robili te cieńsze okładki przy twardych oprawach?

Offline radef

« Odpowiedź #2663 dnia: So, 16 Sierpień 2025, 16:24:22 »
Cieńsze okładki i cieńszy papier. Ogólnie trochę gorszy standard, widać to też np. przy komiksach Star Wars, które drukują.

Online Konrad

« Odpowiedź #2664 dnia: Nd, 17 Sierpień 2025, 21:25:29 »
To ci, którzy robili te cieńsze okładki przy twardych oprawach?
Nie, tamci od Joe Golema, Łowcy Czarownic, Człowiek cel, Niepisane, Ronina czy Star Wars to drukarnia Leyko z Krakowa.
Dimograf z Bielska-Białej to chyba świeżynka, bo nie kojarzę ich z żadnych komiksów Egmontu.

Offline Lobo

« Odpowiedź #2665 dnia: Nd, 17 Sierpień 2025, 21:34:37 »
A może to jedynie BZG zmieniło nazwę bo oni też z Bielska-Białej

Offline radef

« Odpowiedź #2666 dnia: Nd, 17 Sierpień 2025, 22:28:52 »
Nie, tamci od Joe Golema, Łowcy Czarownic, Człowiek cel, Niepisane, Ronina czy Star Wars to drukarnia Leyko z Krakowa.
Dimograf z Bielska-Białej to chyba świeżynka, bo nie kojarzę ich z żadnych komiksów Egmontu.
Aaa... Faktycznie. Czemu to mi się zlało w jedno?
Ale Dimografa skądś kojarzę, tylko teraz nie potrafię sobie przypomnieć skąd.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2667 dnia: Nd, 17 Sierpień 2025, 22:40:11 »
Chyba nie, zdjęcia w google pokazują dwa różne budynki.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline radef

« Odpowiedź #2668 dnia: Nd, 17 Sierpień 2025, 22:50:52 »
Wiem - "Czarodzieje i ich dzieje" byli drukowali w Dimografie. Ale jakość była tam bardzo podobna jak w Edice.

Online Konrad

« Odpowiedź #2669 dnia: Nd, 17 Sierpień 2025, 23:28:27 »
Co? Od kiedy BZG, czyli Białostockie Zakłady Graficzne są z Bielska-Białej?

Wiem - "Czarodzieje i ich dzieje" byli drukowali w Dimografie. Ale jakość była tam bardzo podobna jak w Edice.
A tak, ale poza tym chyba nic innego nie drukowali albo jakieś pojedyncze tytuły, które umknęły z pamięci.

A tak w ogóle wiesz może czy Egmont zamierza zdradzić zawartość pierwszego tomu Kaczora Donalda z serii Wielcy bohaterowie Disneya czy dowiemy się dopiero po zakupie? Do premiery nieco ponad 3 tygodnie a my praktycznie wciąż nic nie wiemy oprócz tego, że będą 264 strony i format Kaczogrodu.