Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 438239 razy)

lukb23, PawelC, szulig, Murazor, bababatman, erol, MonsterGirl (+ 1 Ukrytych) i 24 Gości przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2625 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 18:16:35 »
Też prawda, tyle tylko, że ten powiększony format niewiele wnosi, kadry większe niewiele, szersze marginesy i tyle.
Więc cena może nie jak od laina ale podobna do cen muchy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online michał81

« Odpowiedź #2626 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 18:23:41 »
Conan i Rękawica? Czyli spoko.
Darek "Krabowy" Stańczyk jest też scenarzystą serii Lis, która ostatnio została nawet reaktywowana. 

Offline Xmen

« Odpowiedź #2627 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 20:00:58 »
A ja mam coś z innej beczki. Nie bardzo wiedziałem gdzie to napisać więc wrzucam w temacie Egmontu. Jako, że ostatnio było głośno o wyciętych stronach z GR od Muchy i wpadce Egmontu ze Spiderem mam pytanie odnośnie albumu LOBO: Portret Bękarta. Czy była gdzieś dyskusja na forum na temat wyciętej strony, której nie ma w wydaniu Egmontu, a którą można znaleźć w Lobo Compendium a nawet w wydaniu z TM Semic? Chodzi mi konkretnie o historię "Paramilitarne święta specjalne".

Czy tylko mnie się trafił egzemplarz bez tej strony? Dajcie znać, jeśli możecie.
U mnie też nie ma tej strony. Nie mogę wrzucić zdjęcia, wyskakuje komunikat, że plik zbyt duży.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Marticos22

« Odpowiedź #2628 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 20:01:22 »
Dla mnie tylko Punisher, Akwilon i Pięć krain. Szkoda, że Venoma nie będą wydawać tak samo szybko jak Daredevila.

Offline Bodom

« Odpowiedź #2629 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 20:28:45 »
Ehhhh...czyli jednak Hellboy spadł na kolejny (albo dalej) miesiąc :'(

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #2630 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 20:36:09 »
U mnie też nie ma tej strony. Nie mogę wrzucić zdjęcia, wyskakuje komunikat, że plik zbyt duży.

Dzięki serdeczne za info :)
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Online tomsawyer

• Polubień: 419
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
Egmont 2025
« Odpowiedź #2631 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 21:54:10 »
Najwyraźniej właściciel praw do serii LL nie ma problemu z tematyką poruszaną przez Pana Koeniga. Może i my doczekamy się takich klimatów, dajmy na to, w Mirmiłowie. Ja podziękuję.
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Sierpień 2025, 22:00:49 wysłana przez tomsawyer »
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

« Odpowiedź #2632 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 22:04:35 »
Dla mnie tylko Punisher, Akwilon i Pięć krain. Szkoda, że Venoma nie będą wydawać tak samo szybko jak Daredevila.
Wydają go tak - jeden tom u nas to dwa TP orginalne, Daredevil 1 tom zbierał trzy TP, 2 i 3 tom już po dwa TP właśnie
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online dmlakers1

« Odpowiedź #2633 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 10:19:39 »
Październik 2025 to pierwszy miesiąc od wielu lat gdy mój portfel rzeczywiście odpocznie gdyż planuje tylko zakup Punishera.
« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Sierpień 2025, 10:21:19 wysłana przez dmlakers1 »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2634 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 10:51:55 »
Dla mnie bodaj najciekawsza tegoroczna zapowiedź Egmontu. Znaczek „tylko dla dorosłych” sugeruje że będzie w stylu Koeniga.

tez czekam - jestem wielkim fanem Mezczyzna przedmiot pozadania :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline lis22

« Odpowiedź #2635 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 11:51:24 »
U mnie chyba 16 pozycji do kupienia, jeśli wszystkie pozycje się potwierdzą - w końcu zakończy się Kaczogród po 8 latach a na tę nową serię nie mam już fizycznie miejsca, podobnie jak na Marvele w twardych okładkach, więc Punisher odpada - no chyba, że wydadzą Strefę Wojny, która była kiedyś wydana przez TM Semic z rysunkami Romitry JR ;)
Nadal nie ma cen komiksów?

Offline Death

« Odpowiedź #2636 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 14:20:22 »
A ja przeczytałem właśnie tomiki Lucky Luke w bawełnie i Kid Lucky 1, oba przypadły mi do gustu, więc stwierdziłem, że kupię sobie nowość, czyli Arkę Bzika i brakujący piąty tom Kida, więc będę miał już wszystkie wydane w Polsce albumy z Lukiem. I teraz, jako luckylukowego komplecistę i osobę stojącą prawą nogą bardziej po stronie konserwatywnej będzie mi ciężko kupić ten nowy tom. Będą to zupełnie nowe doznania.  ;D

Offline Komediant

« Odpowiedź #2637 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 15:25:22 »
Koeniga nie znasz? Jeszcze Szyłak o nim pisał w książkach parędziesiąt lat temu. Klasyk. Oba komiksy wydane przez Wojtka Szota były świetne. Klasycznie angielski humor gdzie głównym bohaterom obrywa się najmocniej, a że główni bohaterowie to geje, to ich obraz jest mocno, uhm, niedzisiejszy.
Oczywiście dla osób gorszących się np „Modern Family” to ciągle może być homoagitka.

Offline Death

« Odpowiedź #2638 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 16:36:31 »
Znam, jak wychodziły w Polsce jego komiksy, to widziałem przykładowe plansze i nie kupiłem, bo to komiksy nie dla mnie.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2639 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 17:12:17 »
Ja też nie miałem zamiaru Koeniga kupować, ale jednak to zrobiłem. Zaskoczyłem się tym, że to świetne komiksy. Serio. Przedstawiał on ich historie ze wszystkimi plusami i minusami. Ja polecam.