Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 430937 razy)

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2565 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 22:24:17 »
Albo miała dosyć, jak tu „znawcy i krytycy” jechali po niej za kreacje i sposób wysławiania się.
Końcówka lutego to ostatni film z nią, o ile pamiętam to te słowa krytyki do niej były wcześniej.
Ale no jest wiele możliwości, ale mam nadzieję, że niedługo wróci, bo mi się ją zawsze słuchało dobrze, i faktycznie dawała jakieś smaczki, i odpowiadała na pytania różne, bija na głowę w każdej kwestii takiego Pana Śmiałkowskiego.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline zombie001

« Odpowiedź #2566 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 22:36:24 »
Śmiałkowski w pierwszym filmiku o Marvelu chyba mówił, że został poproszony o chwilowe zastępstwo, więc ja od razu obstawiałem jakieś dłuższe L4 po którym wróci.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline deFranco

« Odpowiedź #2567 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 22:42:45 »
No właśnie. Pytałem bo ją polubiłem  ;) (choć za dużo superhero to nie kupuję).
Wiem, że te filmiki to była reklama Marvela, ale czasem Alicja przemycała jakąś głębszą treść  :D
np. że po zakończeniu epików Punishera, nadal będą z nim kombinować i patrzeć co się da zrobić.
To akurat zapamiętałem, bo jestem fanem.
Teraz monopol na filmy mają, Śmiałkowski i "ten, który odszedł z Egmontu"  ;D
Wygląda na to, że o komiksach Egmontu rozprawiają ci, którzy nie są jego pracownikami.
TK jest pewnie nie do ruszenia, ale Śmiałkowskiego na Alicję to bym od razu wymienił.
Jasne, to nie jest jakaś kluczowa sprawa, ale miło by było jakby wróciła.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Adolf

« Odpowiedź #2568 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 06:45:15 »
Idealnie gdyby wróciła i rozwiązała kryzys z Marvel Knights Spider-Manem. Piękny powrót z limbo i od razu w wielkim stylu.

Offline starcek

« Odpowiedź #2569 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 09:09:47 »
Wrzuci film o tym jak wklejała rozkładówki do całego nakładu, zgodnie z pomysłem z forum.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2570 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 09:36:08 »
No TK już wrzucał film o tym, jak całym wydawnictwem ręcznie dopisywali brakujące literki w dymkach w całym nakładzie Kajka i Kokosza, więc nihil novi.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2571 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 14:22:19 »
Już po 10 więc chyba powinny już wpaść zapowiedzi na październik?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Gazza

« Odpowiedź #2572 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 15:29:46 »
(...)
 Śmiałkowskiego na Alicję to bym od razu wymienił.
(...)
Ostatni film z jego udziałem to chyba jedna wielka improwizacja. Tego słuchać się nie da. Mowa trawa.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2573 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 15:31:31 »
Już po 10 więc chyba powinny już wpaść zapowiedzi na październik?

Biorąc pod uwagę ile ostatnio mieli problemów ze sklepem, to terminowe wrzucanie 10 dnia zapowiedzi jest ich najmniejszym problemem.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2574 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 17:05:38 »
Może są zajęci, wklejenie kilku tysięcy rozkładówek zajmie trochę czasu ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2575 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 17:13:43 »
Czemu sklep PWN-u ma to robić? A rozumiem. Borderlines.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2576 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 17:55:31 »
A tak zapomniałem sklep egmont.pl niewiele wspólnego ma z wydawnictwem Egmont, oprócz nazwy, sprzedawania ich komiksów i pobierania od nich wynagrodzenia. Rozumiem borderlines.
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Sierpień 2025, 17:58:04 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2577 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 18:01:57 »
Cieszę się, że rozumiesz że pracownicy egmont.pl oprócz pakowania paczek, robią tłumaczenia, wlewają tekst w dymki i składają komiksy w pdfy.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2578 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 18:22:06 »
Ja rozumiem, ale biorąc pod uwagę ich ostatnią działalność, nie wiem czy oni rozumieją co robią.
Do pakowania paczek też mogliby trochę bardziej się przyłożyć

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2579 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 18:36:48 »
Ostatni film z jego udziałem to chyba jedna wielka improwizacja. Tego słuchać się nie da. Mowa trawa.
Niestety muszę się zgodzić.
Poddałem się po kilku minutach.
A oglądałem wytrwale od bardzo dawna.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker