Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 430884 razy)

Offline Castiglione

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2220 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 22:06:21 »
No i w sumie dwie wersje są na miejscu ;D Pamiętam, że jak się napisało na forum, że zrąbali wtedy te grzbiety, to leciały komentarze, że trzeba być głupim, żeby z takiego powodu narzekać. Podobne głosy były w temacie tych rozkładówek u Muchy.

Więc rozumiem, że ci wszyscy, którzy są ponad to zostawiają sobie teraz tę wersję, a reszta wymienia ;D

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2221 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 22:08:00 »
Proponowali reklamację przez sklep, w którym kupowałem tj. Gildia. Odpisałem, że nie widzę powodu żeby obarczać Gildie jakimikolwiek kosztami, jako że wydawnictwo dostarczyło produkt wadliwy. Przyjęli to do wiadomości i poinformowali (po tym jak podalem dane), że nadali już kuriera z nowym egzemplarzem.

Ok, napisałem też. Ja kupowałem w TaniejKsiążce i o ile koszt sklepu to jedna sprawa, to powątpiewam, czy ich obsługa reklamacji ogarnie o co chodzi i sprawdzi wszystkie egzemplarze szukając tego, który błędu nie posiada. Takie rzeczy powinny być domyślnie rozwiązywane przez wydawnictwo, jako że oni zawinili.

Offline sokratesik

« Odpowiedź #2222 dnia: Cz, 31 Lipiec 2025, 23:58:39 »
 :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Sierpień 2025, 00:01:03 wysłana przez sokratesik »

Online Xmen

« Odpowiedź #2223 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 00:28:10 »
Fajnie, że wymieniają na niewadliwe egzemplarze. Znają problem, więc czekamy na oficjalne oświadczenie. Nie każdy czyta forum. Myślę, że na Facebooku coś napiszą :D
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #2224 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 01:15:58 »
Marvel Knights Spider-Man. Tom 2 : zeszyty 35 i 36, casus Muchy, źle rozmieszczone rozkładówki. Możecie sprawdzić u siebie?
U mnie też, napisałem do Gildii na razie i załączyłem zdjęcia. Spytałem czy oni ogarną zwrot czy mam pisać to Egmontu.
Wiadomo, wina leży po stronie Egmontu, ale może gildia się zajmie jakoś wysyłaniem dobrych egzemplarzy.
« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Sierpień 2025, 01:24:38 wysłana przez wayne_collector »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2225 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 11:54:28 »
Ja też napisałem. Jaxx na jakiego maila pisałeś i czy już ci odpowiedzieli bo u mnie cisza?

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2226 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 13:14:50 »
Ja też napisałem. Jaxx na jakiego maila pisałeś i czy już ci odpowiedzieli bo u mnie cisza?

U mnie też na razie cisza. Pisałem na tego ze strony, podlinkowanego pod "Kontakt z wydawnictwem" - poczta@egmont.pl. Nie wiem, czy jest sens pisać na bok-egmont@epwn.pl, bo wtedy to chyba trafi do sklepu Egmontu.

Raveonettes - a Ty na jaki pisałeś?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2227 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 13:16:49 »
U mnie też na razie cisza. Pisałem na tego ze strony, podlinkowanego pod "Kontakt z wydawnictwem" - poczta@egmont.pl. Nie wiem, czy jest sens pisać na bok-egmont@epwn.pl, bo wtedy to chyba trafi do sklepu Egmontu.

Raveonettes - a Ty na jaki pisałeś?
bok-egmont@epwn.pl
Info z facebooka: W tej sprawie prosimy o kontakt z obsługą sklepu: 42 680 44 56 (pn-pt 9.00-15.00) lub email: bok-egmont@epwn.pl.
« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Sierpień 2025, 13:22:19 wysłana przez Raveonettes »

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2228 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 13:24:06 »
bok-egmont@epwn.pl
Info z facebooka: W tej sprawie prosimy o kontakt z obsługą sklepu: 42 680 44 56 (pn-pt 9.00-15.00) lub email: bok-egmont@epwn.pl.

No dobra, czyli jednak. Dzięki wielkie, mail przekierowany :)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2229 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 13:28:30 »
Dzięki, też przekierowałem.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2230 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 13:52:31 »
Odpisali, mi że obsługują reklamację tylko z egmont.pl. W takim razie czekam na odpowiedź z 2 adresu.

« Odpowiedź #2231 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 13:56:38 »
Informacja ode mnie, od rana piszę z BOKiem Gildii, rozmawiałem też telefonicznie.
Ostatnia ich wiadomość była taka:
Dzień dobry
Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji.
Proszę odesłać do nas komiks na adres -
Prószyński Media Magazyn Książek - Gildia
Dział Zwrotów/Reklamacji
Regulska 2a
05-820 Reguły
Proszę dołączyć do listu numer faktury/zamówienia, dodać krótki opis
reklamacji oraz na paczce napisać że jest to reklamacja. Jak komiks do nas
dotrze wyślemy nowy egzemplarz oraz zwrócimy Panu koszty odsyłki.
Pozdrawiam
Anna Trześniewska
Gildia.pl

Zrobiłem to, paczka już siedzi w paczkomacie na podany adres. Piszą, że wyślą nowy egzemplarz, jest więc szansa, że nie cały nakład ma ten błąd.
Rano telefonicznie dostałem informację, że czekają na sygnał od Egmontu czy to cały nakład - jak cały to zwracają pieniądze, jak nie to wysyłają prawidłowe egzemplarze.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2232 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 14:00:48 »
To w takim razie poczekam aż dostaniecie egzemplarze i wtedy będą zawracał cztery litery smakowi liter. W międzyczasie czekam też na odpowiedź na maila od kontaktu z wydawnictwem. Podejrzewam jednak, że cały nakład jest pieprznięty bo układ komiksu jest chyba jeden przygotowywany przez wydawnictwo.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2233 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 14:35:13 »
Przecież wyślą zafoliowany komiks. Czy Raveonettes ma potwierdzenie, że zagadnęli do środka i rozkładówki są ok? Nie mamy pewności, że nie dostanie tego samego.

Online Xmen

« Odpowiedź #2234 dnia: Pt, 01 Sierpień 2025, 14:35:27 »
W sumie to nie wiemy co wysyłają. Oni też mogą nie wiedzieć  :D
A co to za usuwanie komentarzy?
« Ostatnia zmiana: Pt, 01 Sierpień 2025, 14:37:27 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.