Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 430511 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2055 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 18:41:52 »
@UP
Aha, czyli ty też uważasz, że wystarczy logo, a konsument i tak kupi, bez względu na tytuł i zawartość? No ja się zgadzam z radefem i uważam, że tak nie jest.

Sam jestem już po seansie filmu i rzeczywiście naszła mnie ochota na przeczytanie czegoś jeszcze z Supermanem. Szkoda że ten 3 tom Powrotu Supermana nie jest już dostępny. A w Kolekcji już nie będzie premierowych Esów, tylko tom z Lois Lane i dubel Wrogowie Publiczni z Batmanem.

Offline michał81

« Odpowiedź #2056 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 19:13:21 »
Aha, czyli ty też uważasz, że wystarczy logo, a konsument i tak kupi, bez względu na tytuł i zawartość? No ja się zgadzam z radefem i uważam, że tak nie jest.
Dam ci najlepszy przykład, który mnie zaskoczył w pracy ostatnio, bo okazało się że jeden z znajomych w pracy kupuje komiksy, konkretnie z jednym bohaterem z JOKEREM. Nie ważne czy to manga czy komiks. Jak jest na okładce Joker to kupi komiks, jak jest w komiksie to kupi komiks, ale jak już go nie ma to nie kupi. Reszta go totalnie nie obchodzi. Wystarczy mu ta uśmiechnięta morda na okładce, on nie zgłębia uniwersum DC. Nawet jak będzie to słaby komiks, to i tak wystarczy mu że jest Joker.

Online radef

« Odpowiedź #2057 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 19:34:44 »
Tylko to jest znowu generalizowanie.
A jednak, jeśli wpiszesz do tego Google'a, jaki komiks z Supermanem przeczytać, to ci poleca "All-Star Superman", nawet te głupie AI-owe podpowiedzi tak piszą:
Po obejrzeniu filmu "Superman (2025)", warto sięgnąć po komiksy, które były inspiracją dla twórców, zwłaszcza "All-Star Superman" Granta Morrisona i Franka Quitely'ego oraz "Superman: Birthright" Marka Waida. Inne godne polecenia historie o Supermanie to m.in. "Kingdom Come" i seria "Absolute Superman".
I jak dla mnie wydawanie jednego z najsłynniejszych komiksów o Supermanie miesiąc po premierze filmu, jest po prostu głupotą. I z jakiegoś bardzo dziwnego powodu, i kilka oddziałów Panini, i czeskie wydawnictwo Crew, i pewnie jeszcze paru innych wydawców na świecie, wydało ten komiks przed premierą filmu, a nie po.

I czy Egmont straci na tym jakieś miliony czy dziesiątki tysięcy? Nie, ale może jakiegoś czytelnika stracić, którego mógłby zyskać. Bo w międzyczasie kupi amerykańskie wydanie, albo w ogóle zapomni, że był tym zainteresowany.

Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Szekak

« Odpowiedź #2058 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 19:40:23 »
Nie wiem czy czytałeś All Star Superman, ale fabularnie to całkiem inna pozycja od filmu. Filmowi bliżej do komiksów z Silver Age, którymi Morrison się też inspirował pisząc swój komiks, ale jeśli ktoś przeczyta All Star nie poczuje tego związku z filmem.
Ja czytałem komiks kilka ładnych lat temu, zaraz po premierze Muchy, mało co go pamietam, nie miałem pojęcia ze ekipa sobie robiła zdjęcia z tym komiksem czy ze film ma byc nim inspirowany, a jednak oglądając wczoraj film od razu przyszedł mi na myśl właśnie ten komiks, wiec związek wyczułem łatwo.
« Ostatnia zmiana: Cz, 17 Lipiec 2025, 19:43:07 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2059 dnia: Cz, 17 Lipiec 2025, 21:01:50 »
Wystarczy, że All-Star Superman będzie na rynku jak Superman wejdzie na streaming. Egmont nic nie straci, że komiksu nie ma tuż-teraz. W wakacje pieniądze się lokuje w wakacje.

Online Brzon

« Odpowiedź #2060 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 09:39:45 »
Czyli na Egmont.pl nie ma co się spodziewać w zapowiedziach podawania ilości stron komiksów?

Spoko, tak jest ciekawiej 8)

Offline nori

« Odpowiedź #2061 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 09:53:12 »
Chomiki na nowym silniku mają mniej do procesowania, to może przebranżowią się i pójdą do liczenia stron?

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #2062 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 10:10:24 »
Walczymy z tym

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2063 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 11:36:00 »
Tyle dobrego, że chociaż Birthright mam na półce. Apropo - ilu forumowiczów posiada jeszcze All Star Supermana od (bitej teraz) Muchy?

Offline Kandor

« Odpowiedź #2064 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 11:39:34 »
Ja mam egzemplarz. Bita bo zasłużyła! Egmont wciąż bity przez niektórych "za to że jest"😁

« Odpowiedź #2065 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 19:43:29 »
Walczymy z tym
Z ciekawości - po co zmieniać stronę skoro była dobra i na niej wszystko działało? Ba, i to oprzeć stronę na silniku który też wzięła Gildia - a chyba nie muszę przypominać jakie z nią były jazdy?
Powiedziałeś, że teraz od razu wlatują zapowiedzi, ale dopiero po jakimś czasie się dodają okładki, ceny itp.
To ja już wolę poczekać te parę dni aż chomiki załadują to wszystko i od razu będę miał ceny, okładki i przede wszystkim ilość stron - bo widzę, że teraz nawet z tym ostatnim jest problem.

Naprawdę czasem nie rozumiem po co sobie samemu rzucać głody pod nogi  ???
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Wintermute

« Odpowiedź #2066 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 20:35:38 »
Gildia, teraz Egmont. Widać włodarze tych firm raczej nie kupują nic u siebie.

Online OokamiG

« Odpowiedź #2067 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 20:54:15 »
Egmont i tak przy gildii wprowadził nową stronę wzorowo.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2068 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 20:56:19 »
Egmont i tak przy gildii wprowadził nową stronę wzorowo.

Po prostu nie ma tylu użytkowników

Offline stab

« Odpowiedź #2069 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 21:10:27 »
Po prostu nie ma tylu użytkowników

To prze użytkowników dalej nie ma oznaczenia rabatu i zaznaczenia tego co jest w schowki i koszyku?