Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 419117 razy)

Online Castiglione

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1800 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 10:20:38 »
Całkiem spoko miesiąc.

Offline lis22

« Odpowiedź #1801 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 10:25:40 »
Masakra - w lipcu: 1 200 zł, w sierpniu: 1 100 zł ...

Offline Juby

« Odpowiedź #1802 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 10:41:17 »
W szóstym tomie Egmontu na 100% będzie: Azrael: Agent of the Bat #58, Batman #569-571, Batman: Legends of the Dark Knight #122-124, Batman: No Man’s Land Secret Files #1, Batman: Shadow of the Bat #89-92, Detective Comics #736-738 i Robin #68-72 + ewentualnie jakiś bonus jeśli Egmont dorzuci coś z późniejszych wydań, lub w ogóle coś czego nigdy nie było w zbiorczych. Jeśli Egmont nie bazuje na tym co twierdzę, to skąd to wiem?* Jeśli Egmont nie bazuje na tym co twierdzę, to czemu w żadnym z pięciu dotychczasowych tomów nawet jeden zeszyt z wydania amerykańskiego nie wystąpił u nas w innym numerze (nie przeszedł na przykład na późniejszy)?

* zapisz sobie tego posta i sprawdź gdy NML6 trafi do ich zapowiedzi

Cytat: Egmont.pl
Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w amerykańskich zeszytach: „Batman: Shadow of The Bat” #89–92, „Batman” #569–571, „Detective Comics” #736–738, „Robin” #68–72, „Azrael: Agent of The Bat” #58, „Batman: Legends Of The Dark Knight” #122–124, „Batman: No Man’s Land Secret Files” #1 oraz „Batman Chronicles” #18.

Kolejny tom 1:1 zgodny z amerykańskim. Case closed.
« Ostatnia zmiana: Pt, 06 Czerwiec 2025, 10:45:47 wysłana przez Juby »

Offline michał81

« Odpowiedź #1803 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 10:52:03 »
Wydanie Ziemi Niczyjej jest oparte na omnibusie, wiele razy to tłumaczyłem. @Juby nieźle cie pogrzało, że zaprzeczasz słowom tłumaczą, który wie z jakim materiałami pracuje.

Offline Death

« Odpowiedź #1804 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 10:54:34 »
U mnie klasycznie to co zbieram: Usagi Yojimbo, Asteriks, Lucky Luke, Gwiezdny Zamek, Sami, Teatr tajemnic, Skarga utraconych ziem, Czarny Młot.

Najbardziej się cieszę oczywiście z Gwiezdnego Zamku i Usagiego Yojimbo. To jedne z moich ulubionych serii ever.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1805 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 11:14:37 »
Batman - Ziemia Niczyja
Czarny Młot
Pingwin
Przedwieczni
Pięć Krain
Skarga
Marvel Zombies
Venom

Od Teatru Tajemnic odbiłem się po pierwszym tomie.
To chyba pierwsze stare Vertigo, które mi totalnie nie podeszło.
Może ze względu, że to po prostu takie super-hero przełomu lat 30-40, a jednak po Vertigo spodziewam się więcej.

« Odpowiedź #1806 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 11:55:49 »
bo dla niektorych tutaj to jest najważniejszy wyraz uznania :)
Jesteś na tym forum dłużej ode mnie - chyba powinieneś wiedzieć już, że tak, polubienie czyjegoś wpisu jest rzeczą która świadczy, że dana osoba uważa ten wpis za wartościowy, albo się zgadza z stwierdzonymi tam słowami.
Ale pewnie, teraz odbij piłeczkę i mów, że hehe polubienia to w ogóle bezwartościowe.
Spoko, żyj sobie w swojej bańce gdzie uważasz się za wielkiego nieomylnego, który wie wszystko najlepiej, a wszyscy się mylą  ;)
Bazyl przynajmniej pieprzy o Egmontcie, co w prawdziwym życiu jest nieszkodliwe, za to twoje gadanie o depresji jest szkodliwe, i to bardzo. Tym sposobem właśnie jest taka znieczulica na to i potem mamy tak rosnący odsetek samobójstw, i to głównie mężczyzn - bo przecież prawdziwy facet powinien się wziąć w garść, a nie jakaś phi, depresja  ::)
Tyle ode mnie już na ten temat, wyczerpałem co chciałem powiedzieć na ten temat. Tobie Pestak życzę nabrania pokory w życiu i więcej empatii, bo brakuje ci jej w życiu jak widzę. Miłego przeglądania dalej komiksów i wyrabiania sobie po tym opinii na temat całego komiksu  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1807 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 12:37:54 »
@UP
Dwóch ich zawsze jest. michał81 i wayne  :P

Zapowiedzi na sierpień zgodne z katalogiem, żadnych nowości. Biorę aż 11 tytułów. Ten rok jest grubszy niż poprzedni. Głównie przez Mikiego i nowe wydanie Asterixa.

Offline weiter

« Odpowiedź #1808 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 13:00:44 »
Ja poproszę moderację forum o znaczek ostrzegający przed postami idiotów.
Już drugi się uaktywnił i goni w piętkę.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1809 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 13:12:54 »
@UP
Dwóch ich zawsze jest. michał81 i wayne  :P

Zapowiedzi na sierpień zgodne z katalogiem, żadnych nowości. Biorę aż 11 tytułów. Ten rok jest grubszy niż poprzedni. Głównie przez Mikiego i nowe wydanie Asterixa.
Taa, DWÓCH (czaję nawiązanie do SW), a reszta z nas uważa że wszystko co piszesz to CZYSTE ZŁOTO.

Offline Popiel

« Odpowiedź #1810 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 13:20:33 »
Wow, rekordowy miesiąc w Egmoncie od lat! Aż trzy tytuły:

Punisher Max 11
Usagi Yojimbo
Sandman: Teatr Tajemnic 2

Może jeszcze All-Star Superman. Chyba że do tego czasu namierzę, komu kilka lat temu pożyczyłem wersję Muchy, wtedy nie.

Na bogato.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1811 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 13:32:29 »
Taa, DWÓCH (czaję nawiązanie do SW), a reszta z nas uważa że wszystko co piszesz to CZYSTE ZŁOTO.

Kandor - nie każden jeden forumowicz przyczepia się o każdy post danego użytkownika, z miejsca uważa że druga osoba nie ma racji, sugeruje że drugi rozmówca jest taki i owaki albo go zwyczajnie wyzywa, prezentuje swoją prawdę objawioną i usiłuje zmusić innych do uznania że tylko on ma rację i trzeba się z nim zgadzać.

Ja nie wymagam by każdy się ze mną zgadzał. Tu jest forum dyskusyjne i po prostu piszę moje zdanie. Nikomu nie karzę się z nim zgadzać, bo wiem, że inni też mają prawo do swojej opinii. W tematyce komiksów, oceniając fabuły, linie narracyjnie czy rysunki, trudno wyłonić prawdę obiektywną. Bo co jest smaczniejsze - pomidorowa czy ogórkowa? Ja się mogę nie zgadzać z Kandorem, Kandor ze mną ale nie naskakujemy na siebie w każdym poście. Co ostatnio @wayne uskutecznia z niektórymi forumowiczami, jak wcześniej michał81 naskakiwał na prawie każdy mój post. Tylko, że on dostał parę ostów od moderacji i trochę wyhamował z hejtem.

One Piece i niech każdy ma prawo do napisania swojego zdania.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1812 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 13:51:22 »
"(...)ale nie naskakujemy na siebie w każdym poście." - cholera, rzeczywiście - rozleniwiłem się na stare lata!😁 Tak serio, to zauważ, że nawet jeśli masz tu na forum stałych adwersarzy, którzy publikują długie i rozbudowane polemiki z twoimi wypowiedziami, to wcale nie oznacza że inni forumowicze by się pod wypowiedziami tych osób nie podpisały. Jeśli miałbym jakiś osobisty zarzut do twojej aktywności na forum to np.to że jak nie ma cię tutaj jakiś czas to kiedy wchodzę - przykładowo - na wątek BiZ czytając nowe wątki, to są one poświęcone kwestiom ściśle z tą zacną kolekcją związanymi(okładki, terminy, wydania UK itd.), natomiast jak wracasz i inicjujesz wątki w temacie BiZ to albo przez 3-4 dni jest o tym że jakiś kod w Empiku ci nie zadziałał albo o tym że jakiś komiks się w tomie powtórzył, a ty go masz czemu towarzyszy długi wywód z nieodłączną konkluzją że "to jak zwykle wina Egmontu". I tak co tydzień "w koło Macieju". I to już tak całymi latami. Historia + rysunki - na to już masz naprawdę wy....e?

Offline daviddaniel

« Odpowiedź #1813 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 14:09:03 »
Czy Ktoś wie co będzie na tych 20str większej objętości All-Star Superman?

« Odpowiedź #1814 dnia: Pt, 06 Czerwiec 2025, 14:38:09 »
Kandor - nie każden jeden forumowicz przyczepia się o każdy post danego użytkownika, z miejsca uważa że druga osoba nie ma racji, sugeruje że drugi rozmówca jest taki i owaki albo go zwyczajnie wyzywa, prezentuje swoją prawdę objawioną i usiłuje zmusić innych do uznania że tylko on ma rację i trzeba się z nim zgadzać.

Ja nie wymagam by każdy się ze mną zgadzał. Tu jest forum dyskusyjne i po prostu piszę moje zdanie. Nikomu nie karzę się z nim zgadzać, bo wiem, że inni też mają prawo do swojej opinii. W tematyce komiksów, oceniając fabuły, linie narracyjnie czy rysunki, trudno wyłonić prawdę obiektywną. Bo co jest smaczniejsze - pomidorowa czy ogórkowa? Ja się mogę nie zgadzać z Kandorem, Kandor ze mną ale nie naskakujemy na siebie w każdym poście. Co ostatnio @wayne uskutecznia z niektórymi forumowiczami, jak wcześniej michał81 naskakiwał na prawie każdy mój post. Tylko, że on dostał parę ostów od moderacji i trochę wyhamował z hejtem.

One Piece i niech każdy ma prawo do napisania swojego zdania.
Po pierwsze drogi Bazylu, przyczepiłem się jedynie do dwóch aspektów - pierwszy to braku empatii i zrozumienia przez Pestaka tematu samobójstw, i to jak skutecznie to pokazuje swoimi wpisami. Bo jak już mówiłem, jest to problem globalny który dotyka co raz więcej osób, i nie jest to coś co można olewać.
Druga to ocenianie komiksów na podstawie przejrzenia komiksu. Po jak już mówiłam, nie miałbym nic przeciwko negatywnej ocenie komiksu po przeczytaniu jego

I fajnie, że tutaj tak ładnie piszesz, że przywalam się tutaj z Michałem ciągle do wszystkim, tak zostawię tutaj parę twoich pięknych komentarzy pod moimi postami na Instagramie - wrzucam sobie zdjęcia z LEGO i meczy, bo tak, mam też inne hobby poza komiksami, a ty to komentujesz w ten sposób, jak to nazwiesz jak przywaleniem się?  ;)

Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉