Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 417827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1575 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 18:52:16 »
Różni się. I to na korzyść BiZDC.
Jest dodatkowa historia Grega Rucki. Tylko, że wydanie Deluxe oraz Noir bazują na wydaniu Batman by Brian Azarello & Eduardo Risso, więc ten Rucka nie pasuje do koncepcji takiego albumu. Zresztą niech mnie ktoś poprawi, ale ta historia "Rookie” jest w albumie Detective Comics #1027. Hachette zrobiło swoje składańca, a Bazyl ani razu nie zająknął się z tego powodu, że dostał dwa duble, jak on to określa.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1576 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:14:07 »
Dlatego ja BiZDC 27 nie kupiłem. Egmont wcześniej naciągnął mnie na swojego DC Deluxe, kopiąc dołki pod kolejną kolekcją. :)

Offline drop

« Odpowiedź #1577 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:38:04 »
Ostatnio dowiedziałem się, że była seria Kaczora Donalda, która zdobyła Eisnera - i z tego co widziałem, został wydany integral na ponad 400 stron kilka lat temu.

Widziałem, że wcześniej było to chyba wydane podzielone na kilka części.

Czy Egmont planuje to wydać ponownie?

W sumie Kaczora Donalda prawie nie znam, ale z tego co rozumiem wydał to jakiś rysownik, który jest uwielbiany przez fanów. Na allegro widziałem, że ten integral który kosztował koło 100 złotych gdy wyszedł, teraz kosztuje kilkaset :D

Offline Kadet

« Odpowiedź #1578 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:46:17 »
Mówisz zapewne o "Życiu i czasach Sknerusa McKwacza" ("Life and Times of Scrooge McDuck") Dona Rosy, która to seria wyszła u nas parę razy, ostatnio w tomie 4 i 5 kolekcji Dona Rosy.

Egmont w dającej się przewidzieć przyszłości nie może tego wydać ponownie. Nie z własnej winy.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline 79ers

« Odpowiedź #1579 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 19:47:33 »
Najprościej byłoby je po prostu PRZECZYTAĆ😆
Dawno przeczytane. Nie wiem co w tym zabawnego, że po kilku latach od zakupu nie złożysz reklamacji na bubel.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1580 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 20:13:56 »
Ostatnio dowiedziałem się, że była seria Kaczora Donalda, która zdobyła Eisnera - i z tego co widziałem, został wydany integral na ponad 400 stron kilka lat temu.

Widziałem, że wcześniej było to chyba wydane podzielone na kilka części.

Czy Egmont planuje to wydać ponownie?

W sumie Kaczora Donalda prawie nie znam, ale z tego co rozumiem wydał to jakiś rysownik, który jest uwielbiany przez fanów. Na allegro widziałem, że ten integral który kosztował koło 100 złotych gdy wyszedł, teraz kosztuje kilkaset :D
Jeśli chcesz to przeczytać, to się pospiesz, bo postępowy Disney zbanował część rozdziałów, więc nowego wydania możemy się nie doczekać.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #1581 dnia: Pn, 12 Maj 2025, 22:53:51 »
Jeśli chcesz to przeczytać, to się pospiesz, bo postępowy Disney zbanował część rozdziałów, więc nowego wydania możemy się nie doczekać.

Ale i tak te tomu u nas też są już jakiś czas niedostępne, prawda?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1582 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 06:47:43 »
Faktycznie, widzę, że wywiało zewsząd wszelkie wydania. Dawno nie szukałem tego komiksu, więc myślałem, że starsze edycje jeszcze idzie dostać na portalach aukcyjnych, tymczasem wszystkie wersje stoją w zaporowych cenach. Czyli mamy tytuł, który miał cztery różne wydania (licząc dwa dodruki wersji jednotomowej nawet sześć), a nadal go brakuje.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #1583 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 09:20:08 »
Faktycznie, widzę, że wywiało zewsząd wszelkie wydania. Dawno nie szukałem tego komiksu, więc myślałem, że starsze edycje jeszcze idzie dostać na portalach aukcyjnych, tymczasem wszystkie wersje stoją w zaporowych cenach. Czyli mamy tytuł, który miał cztery różne wydania (licząc dwa dodruki wersji jednotomowej nawet sześć), a nadal go brakuje.

Szkoda, że tak to wygląda z kaczkami. Chciałbym wejść w czytanie tych zbiorczych tomów ale zebranie tego i szperania po różnych grupach i serwisach aukcyjnych powoduje u mnie mały ból głowy ile trzeba by sie było nagimnastykować. Szkoda.

Offline rapr

« Odpowiedź #1584 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 10:14:08 »
To jest niewiarygodna strata dla czytelników komiksów. Życie i czasy Sknerusa McKwacza to komiks, który poruszył mną już za dzieciaka, a ponowna lektura w żółto niebieskiej kolekcji Rosy regularnie dostarcza wzruszeń. Powiedziałbym, że to najbardziej dorosły z komiksów z kaczkami, jakie czytałem. Sceny śmierci rodziców przerażały mnie za dzieciaka i do tej pory nie mogę przeczytać ich bez emocji.
Wiadomo, że znajdą się ludzie mówiący "chłop czyta kaczki, przecież to dla dzieci", ale taką treść dla dzieci, to ja zachęcam każdego do poznania!

Offline komiks

« Odpowiedź #1585 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 10:43:30 »
Czekam na wydanie kolekcjonerskie Życie i czasy Sknerusa McKwacza, nie ma  zamiaru kupować dwóch tomów ze środka kolekcji.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline stab

« Odpowiedź #1586 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 10:51:12 »
Coś tam jeszcze jest dostępne ;)
https://amzn.eu/d/8LAN8Sq

Offline komiks

« Odpowiedź #1587 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 10:53:43 »
Znam to wydanie AE, zobacz na cenę, jeśli zrobią reedycję to chętnie kupię.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline radef

« Odpowiedź #1588 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 12:33:18 »
Tylko to jest zaledwie pół głównego "Życia i czasów Sknerusa McKwacza". IDW nie wydało 2. tomu z drugą połową, i nie wynika to z decyzji Disneya (bo one były dużo później), ale chyba po prostu 1. tom sprzedał im się poniżej oczekiwań.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline lis22

« Odpowiedź #1589 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 15:42:02 »
Masakra, nie spodziewałem się, że "Dni Demonów" będą tak wielkie gabarytowo jak "Broń X", normalnie nie ma gdzie tego dać ...