Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 414526 razy)

Offline Warpath

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1470 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 15:54:36 »
Kapitan Ameryka nie będzie dalej wydawany, padło to na któryś z wieści ze świata komiksu, z parę miesięcy temu - padło, że wydali całe 9 tomów Eda Brubakera i to na razie wystarczy tą postacią (a szkoda)

Na Hawkmana był nie liczył, przecież ta postać jest niszowa, a Egmont z DC nie lubi ryzykować, tym bardziej z taką postacią.

No nic, zatem idę dalej w amerykany z Kapitanem skoro tak. Nie ma omniaka Remendera już, ale Coates już tak. Te dwa runy chcę dozbierać.

Odnośnie Hawkmana - zdecydowanie bardziej na miejscu w DC Limited byłby Hawkman Joe Kuberta i Gardnera Foxa niż All-Star Batman and Robin..
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Maj 2025, 16:00:58 wysłana przez Warpath »

Offline michał81

« Odpowiedź #1471 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 16:00:41 »
All-Star Batman and Robin i tak jest lepszą opcją niż zapowiadany na MFKIG Flaspoint, który jak widać się nie pojawił w katalogu, tak samo jak zbiorcze wydanie Hellblazera Spurriera, ktore tez było zapowiadane na festiwalu. Chyba ktoś tam w Egmoncie sprawdził że to jest to samo co maja na półkach w swoich magazynach. Dobrze że będzie Dead in America wydane.

Offline nori

« Odpowiedź #1472 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 16:23:39 »
Jest gdzieś dostępny najnowszy katalog offline, w formacie pdf?

Online stab

« Odpowiedź #1473 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 16:26:37 »

« Odpowiedź #1474 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 16:29:02 »
Odnośnie Hawkmana - zdecydowanie bardziej na miejscu w DC Limited byłby Hawkman Joe Kuberta i Gardnera Foxa niż All-Star Batman and Robin..
All Star Batman i Robin to jak sama nazwa wskazuje Batman, może i sam komiks to jest dno, ale czy to Egmont obchodzi? Nie, dla nich liczą się liczby w Exelu. A Batman, nawet ten zły sprzeda im się lepiej niż Hawkman.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline bogi1

« Odpowiedź #1475 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 16:47:40 »
Czym jest Blacksad Weekly?

Offline Warpath

« Odpowiedź #1476 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 16:49:05 »
All Star Batman i Robin to jak sama nazwa wskazuje Batman, może i sam komiks to jest dno, ale czy to Egmont obchodzi? Nie, dla nich liczą się liczby w Exelu. A Batman, nawet ten zły sprzeda im się lepiej niż Hawkman.

Z tym argumentem niestety nie ma jak dyskutować, ale w ten sposób nie poszerzają swojego portfolio DC, jak to choćby robią z Marvelem.

Online Murazor

« Odpowiedź #1477 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 16:53:51 »
Czym jest Blacksad Weekly?
Weekly to ten dziennikarz, moze jakis spinoff?

Offline Frank_C

« Odpowiedź #1478 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 16:55:26 »
No nic w czerwcu zaczynam oszczędzać na oba klasyczne Spider-Many, X-Meny i Daredevila Zdarskyego w lipcu. Masakra jak teraz gnają z tymi seriami.

« Odpowiedź #1479 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 17:04:15 »
Z tym argumentem niestety nie ma jak dyskutować, ale w ten sposób nie poszerzają swojego portfolio DC, jak to choćby robią z Marvelem.
I ja to wiem, i też mnie to boli, ale no niestety jest jak jest  :(
Dlatego można psioczyć na Hachette, ale dzięki BiZ dostaliśmy całą masę świetnych komiksów różnorodnych które nie są skupione na Batmanie.
Niestety Egmont nadal się boi pójść z DC dalej, szkoda, szczególnie, że mają umowę na wyłączność. Mam nadzieję, że zobaczą, że skoro z Marvelem to się udaje to z DC też może.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline PJP

« Odpowiedź #1480 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 17:25:34 »
Daisy, Usagi, Punisher, Mignola, nowa kolekcja z kaczkami, ale nie wiem czy wejdę całościowo. Coś się kupi ;)

Offline bogi1

« Odpowiedź #1481 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 17:30:37 »
Weekly to ten dziennikarz, moze jakis spinoff?

No ja wiem tak pomyślałem ale nigdzie nie widzę info że jakiś wyszedł

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1482 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 17:40:39 »
All-Star Batman and Robin i tak jest lepszą opcją niż zapowiadany na MFKIG Flaspoint, który jak widać się nie pojawił w katalogu, tak samo jak zbiorcze wydanie Hellblazera Spurriera, ktore tez było zapowiadane na festiwalu. Chyba ktoś tam w Egmoncie sprawdził że to jest to samo co maja na półkach w swoich magazynach. Dobrze że będzie Dead in America wydane.
Ewentualnie to od początku chodziło o "Dead in America", tylko przy prezentacji ktoś nie ogarnął ;D Jeszcze gdyby nie było tej kontynuacji, to taki zbiorczy może by miał sens (choć bardziej po wyprzedaniu się pojedynczych tomów), ale tak to trochę mijałoby się z celem, bo tę nową serię musieliby chyba wydać w dwóch wariantach okładkowych.

Ciekawe, czy to jedyne, co dostaniemy w tym roku. Dopóki Urban robi sobie przerwę, to mogliby puścić te powieści graficzne, które wyszły we Francji (z "Pandemonium" mogliby na upartego zrobić 4 tom Delano) albo trochę bardziej pokombinować, np. wystarczy wziąć amerykańskie TPB #19 i mamy gotowy tom Denise Miny, startujący bezpośrednio po Careyu.

Offline michał81

« Odpowiedź #1483 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 18:29:50 »
Ewentualnie to od początku chodziło o "Dead in America", tylko przy prezentacji ktoś nie ogarnął ;D
Nie chodziło. Byłem na spotkaniu na festiwalu i zapytałem wtedy wprost czy ta zapowiedź to jest właśnie Dead in America i dostałem odpowiedź, że nie jest, że jest na podstawie wydania francuskiego. Nawet wtedy zwróciłem uwagę, że maja to już wydane.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1484 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 18:44:35 »
Tylko z tego, co pamiętam, prowadząca nie była pewna tej odpowiedzi.