Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 431394 razy)

Offline michał81

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1230 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 06:45:44 »
Epiki mają wszystkie - raczej nie sądzę, żeby się mieli cofać (kolekcja Origins).
No jak mają wszystkie? Spokojnie mogą zacząć wydawać od tomu 9, aby przybliżyć czytelnikom jak to zaczęło sie z tym całym klonowaniem. Wtedy mają ciaglość aż do tomu 12. Zresztą na ktorymś z filmów (lub emefce) było wspominane, że rozpatrują opcje wszczesniejszych epików tylko bez żadnych konkretów. 
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Kwiecień 2025, 06:48:14 wysłana przez michał81 »

Offline Warpath

« Odpowiedź #1231 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 07:47:32 »
I to IMO byłby dobry ruch angażujący i zbieraczy Marvel Origins, obecnych zbieraczy epiców, i dodatkowo takich, którzy dotychczasowo nie kupowali ze względu na posiadane TM-Semic. Całkowicie premierowy materiał. Brałbym.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1232 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:13:45 »
dodatkowo takich, którzy dotychczasowo nie kupowali ze względu na posiadane TM-Semic.

Nie dajmy się zwariować, nie podpierając się absolutnie żadnymi danymi takich osób w skali kraju i naszego rynku komiksowego oceniam na tyle że można ich policzyć na palcach jednej ręki :P

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #1233 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:26:53 »
Ja aktualnie kupuje z MO tylko tomy z pająkiem z obawy na to że nie dostaniemy tego w epikach...

Offline death_bird

« Odpowiedź #1234 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:28:48 »
Być może byłby to dobry ruch z uwagi na tych, którzy nie chcieli brnąć w kolejną kolekcję.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1235 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 09:58:06 »
Ja aktualnie z superhero kupuje już TYLKO wznowienia po TM-Semic i historie z tamtego okresu (Ziemia Niczyja, Łowca itp.) więc to raczej działa w odwrotną stronę  bo ludzie chcą mieć pełniejsze wydania komiksów, które znają z dzieciństwa a nie że nie kupują bo wydał Semic albo Fun Media.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Warpath

« Odpowiedź #1236 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 10:53:36 »
Cóż, nie ma co generalizować. Ja nie kupuję, skoro mam w TM-Semic i mi nie przeszkadzają max 2-3 dodatkowe zeszyty, które od czasu do czasu pojawiają się dodatkowo w Epicach w stosunku do kontentu TM-Semic. I chętnie sięgnąłbym wstecz. Więc są ludzie i są ludzie.

Offline sikorP

« Odpowiedź #1237 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 13:19:49 »
Ja aktualnie kupuje z MO tylko tomy z pająkiem z obawy na to że nie dostaniemy tego w epikach...

Też tak mam ale tu zbieram wszystkie tomy MO. Tylko między ostatnim nr ASM będzie dziura do pierwszego epika. Wiem że są inne wydania np. WKKM ale tego nie kupowałem więc u mnie będzie dziura. Między wierszami na YT było poruszane że może coś wydadzą ale na tą chwilę nic nie mogą powiedzieć bo jest za wcześnie. Jak każde korpo najpierw "kasa misiu" a później fani  ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1238 dnia: Pt, 11 Kwiecień 2025, 19:33:19 »
Problemem jest to, że nie wszystkie serie w Marvel Origins są popularne, więc sprzedaż całej Kolekcji jest chwiejna. Nawet ja pomijam niektóre tomy, bo mam już je z WKKM albo z Essentiala DD. MO dojdzie w 100 numerach do 65 zeszytu ASM. Dlatego jeśli Egmont albo ktoś inny by coś dalej wydawał z klasyczków, to ja byłbym zainteresowany tym ze Starożytną Tabliczką (od ASM 68). Oczywiście jak było tu kiedyś pisane są omniaczki Sagi Klonów i od ASM 400 można by dawać polskie wydanie. Tak samo chciałbym Slotta sprzed Marvel Now, czy tam Mackiego po Sadze Klonów. Ogólnie poproszę wszystko z Pajączkiem. :) Czekam kiedy Mucha ogłosi datę premiery kolejnego Spectaculara.

Ewentualnie apeluje do wszystkich żeby kupowali każdy tom Marvel Origins, to wtedy Kolekcja dojdzie do 400 numerów i do Tajnych Wojen 1984. ;)

Offline Pestak

« Odpowiedź #1239 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 11:42:32 »
Ewentualnie apeluje do wszystkich żeby kupowali każdy tom Marvel Origins, to wtedy Kolekcja dojdzie do 400 numerów i do Tajnych Wojen 1984. ;)

Sam nie kupujesz wszystkich tomów a innym każesz?;) Ja akurat kupuję niektóre tomy , konkretnie x-menow i Spidermana, nawet w dwóch egzemplarzach.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1240 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 12:29:24 »
No Pestak skoro Hachette wydało już kiedyś np. "Nigdy Więcej Spider-Mana" lub "FF Nadejście Galactusa" no to sorry - drugiego wydania tego samego komiksu ja nie potrzebuję. Tak jak DD Millera 1, Thor: God Butcher czy Tajnej Inwazji od Egmontu. Dubel, to dubel, portfel nie jest z gumy. Nie widzę sensu by mieć dwa wydania tego samego.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1241 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 15:06:49 »
Przez takie nastawienie znowu skrócą kolekcje w Polsce... :-[

Offline michał81

« Odpowiedź #1242 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 15:13:59 »
Przynajmniej bedzie wiadomo kto bedzie odpowiedzialny za nie przedluzenie kolekcji ;)

« Odpowiedź #1243 dnia: So, 12 Kwiecień 2025, 19:21:07 »
No Pestak skoro Hachette wydało już kiedyś np. "Nigdy Więcej Spider-Mana" lub "FF Nadejście Galactusa" no to sorry - drugiego wydania tego samego komiksu ja nie potrzebuję. Tak jak DD Millera 1, Thor: God Butcher czy Tajnej Inwazji od Egmontu. Dubel, to dubel, portfel nie jest z gumy. Nie widzę sensu by mieć dwa wydania tego samego.
Dokładnie, portfel nie jest z gumy. Dlatego nie każdego stać na kupowanie każdego tomu co 2 tygodnie. Szczególnie jeśli kogoś totalnie niektóre postacie ni ziębią i nie grzeją, to tym bardziej nie będzie ładować kasy w coś mu zbędnego. A miejsca na półkach też nie każdy ma nieskończenie wiele.
W sumie śmieszne jest zachęcać do czegoś, a samemu tego nie robić  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1244 dnia: Nd, 13 Kwiecień 2025, 06:38:16 »
Ale Infinity Inc to ty szanuj wayne :)

Jest różnica jak ktoś nie kupuje pojedynczych tomów, bo już ma dany komiks na półce a przypadkiem jak ktoś olewa całą linię typu Thor lub Kapitan Ameryka bo coś tam. Ja biorę wszystkie serie poza tytułami które już mam.