Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 449226 razy)

Offline michał81

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #615 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 23:50:50 »
No ja cały czas zakładam, że skoro przykładowo brakuje tomu pomiędzy "Jigsaw Puzzle", a "Capital Punishment", to Marvel musi od dawna dobrze wiedzieć, co docelowo ma się w nim znaleźć i że materiał zmieści się w jednej książce. Pytanie, czy byliby skłonni taką informację udostępnić, ale z drugiej strony, czemu nie?
Ten brakujący epik to The Final Days. Tm-Semic to wydał. To jest ta historia w finale które Frank przechodzi operacje i staje się czarny. Nie wiem na ile to jest prawda, ale ten epik podobno miał już przygotowany materiał, ale ze względu na wydarzenia, które miały miejsce wstrzymano jego druk. Przynajmniej takie są plotki.

Skoro i tak udostępniają możliwość przedrukowywania tych komiksów, i chociażby w przypadku "War Journal" padła teoretyczna możliwość składania zeszytów we własne zbiorcze.
Z War Journal to jest taki problem, że po Suicide run powinno czytać się tą serię naprzemiennie z serią główną i centralna postacią w niej staje się Lynn Michaels.

Egmont mógłby na spokojnie spiąć Punisher: Barbarian With A Gun + Punisher: River Of Blood w jeden tom (bo są gotowe te wydania), gdzie nie byłoby nawet żadnych dziur bo jest to Punisher: War Zone #26-36. Jeśli tak uprał się na tą klasykę.

Offline Masonna

« Odpowiedź #616 dnia: Wt, 14 Styczeń 2025, 23:25:52 »
Tak jak wcześniej krytykowałem prowadzącą, tak teraz muszę skomplementować. Wygląda na to, że czyta forum, czyta krytykę pod swoim adresem i wyciąga wnioski. To nagranie wyglądało dużo lepiej, pani wreszcie wygląda naturalnie i ewidentnie popracowała z jakimś specjalistą od PR/YT. Merytorycznie też jest lepiej, choć z drugiej strony co miałoby nie być, w końcu to zapowiedzi. Ale mam nadzieję, że krytykę z powodu nachalnej reklamy też sobie Egmont wziął do serca i jakoś te ich filmy będą wyglądały lepiej. Szacun za wyciąganie wniosków.

I żeby nie było - ja rozumiem, że to ich kanał, więc będą sobie reklamować swoje komiksy. Ale można to robić w sposób prostacki, albo bardziej subtelnie.
Komary rypią...

Offline Gazza

« Odpowiedź #617 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 15:38:15 »
W sumie (oprócz wymiętych koszul Tomka Kołodziejczaka*) daleki zawsze byłem od krytykowania prezencji prowadzących ale tym razem muszę dołączyć do pochwał. Prowadząca przechodzi na naszych oczach istną metamorfozę. Zaprezentowała się dojrzale, elegancko i przyciągająco do ekranu uwagę. Wszystko na plus!
O merytorycznej części materiału się nie wypowiem bo to nie moja bajka ;)

* naszła mnie kiedyś myśl by zrzucić się na forum na porządne żelazko i wysłać jako prezent od KomikSpeca dla TK.  ;D

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #618 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 22:41:47 »
Mogliby z okazji nowego serialu o DD dodrukować brakujące tomy Nieustraszonego. No i brakujący tom Punisher Max 😀

Offline michał81

« Odpowiedź #619 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 10:20:39 »

DCeased: War of the Undead Gods
Injustice Ground Zero
Dark Knights of Steel

Batman Gargoyle of Gotham
Batman Full Moon
Superman vs Lobo
Strange Adventures

Batman Noir: Eduardo Risso/Brian Azzarello
Absolute All-Star Batman and Robin, The Boy Wonder (DC Limited)
będzie jeszcze niespodzianka co do DC Limited

kontynuacja serii z Uniwersum DC: Batman, Detective Comics, Superman, Action Comics, Batman/Superman Word Finest, Nightwing, Flash, Superman Jon Kent

eventy oraz nowe serie: Nocne Koszmary, Batman/Catwoman: Gotham War, Pingwin (2 tomy), Tytani (w 3 tomach połączony z eventem Świat Bestii, ostatni tom w 2026)

kontynuacje serii Webtonów

kontynuacja DC MANGA

wraca DC VERTIGO - kontynuacja serii

kontynuacja Batman Ziemia Niczyja (3 tomy, czyli cały event), kontynuacja Śmierci Superman: Powrót Superman (trzeczi i ostatni tom w pierwszym kwartale 2026)

Młodzi Tytani: Starfire (Garcia/Picolo) - widać że jest to jedyna seria która się u nas przyjęła na rynku z DC powieść graficzna

w pierwszej połowie 2026 obecna linia wydawnicza Uniwersum DC zostanie zakończona eventem Absolute Power przechodząc w DC ALL IN

rezygnacja z czarnej okładki w DC Deluxe (zostaje znienawidzona obwoluta ;) )

Egmont będzie starał się utrzymać stare logo DC oraz DC Black Label na wydawanych seriach, ale decyzja należy ostatecznie do DC, więc w wielu przypadkach będzie wymuszone już nowe logo DC oraz DC VERTIGO

nie będzie sprzedaży samych pudełek do zestawów ze względów licencyjnych oraz dystrybucyjnych

będzie mniej dodruków komiksów w 2025

kolejny komiks z inicjatywy ŚWIAT, w tym roku będzie to Superman Świat (za polską część odpowiedzialny duet Sztybor/Oleksicki)
« Ostatnia zmiana: So, 25 Styczeń 2025, 11:09:43 wysłana przez michał81 »

Offline radef

« Odpowiedź #620 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 10:23:29 »
Narzekaliśmy, narzekaliśmy, narzekaliśmy, no i po dekadzie Egmont w końcu zauważył, że nie ma sensu upierać się przy czarnych okładkach w "DC Deluxe".
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Death

« Odpowiedź #621 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 10:32:03 »
Czekam na jakieś porządne zapowiedzi dla mnie czyli cztery (!!!) tomy Usagiego, Dżakartę 2 (ostatni), Corto Maltese, Ptaka czasu (ostatni) i Gwiezdny Zamek.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #622 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 10:47:04 »
W końcu Dceased. Polecam też Dark Knights of Steel że świetnie napisaną Harley Quinn w roli królewskiego błazna.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #623 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 10:48:06 »

DCeased: War of the Undead Gods
Injustice Ground Zero
Dark Knights of Steel

Batman Gargoyle of Gotham
Batman Full Moon
Superman vs Lobo
Strange Adventures

Batman Noir: Eduardo Risso/Brian Azzarello
Absolute All-Star Batman and Robin, The Boy Wonder (DC Limited)

kontynuacja serii z Uniwersum DC: Batman, Detective Comics, Superman, Action Comics, Batman/Superman Word Finest, Nightwing, Flash, Superman Jon Kent

eventy oraz nowe serie: Nocne Koszmary, Batman/Catwoman: Gotham War, Pingwin (2 tomy), Tytani (w 3 tomach plus event Świat Bestii)

kontynuacje serii Webtonów

Młodzi Tytani: Starfire (Garcia/Picolo) - widać że jest to jedyna seria która się u nas przyjęła na rynku z DC powieść graficzna

w pierwszej połowie 2026 obecna linia wydawnicza Uniwersum DC zostanie zakończona eventem Absolute Power przechodząc w DC ALL IN
Dużo tego wszystkiego. A co z tego jest dobre? :P

Może skuszę się na jakiegoś Batmana Noir, bo świetne są to wydania, choć akurat Trybunał Sów tak średnio mi przypadł do gustu.

No i Lobo zawsze na propsie.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #624 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 10:48:28 »
Naprawdę taki szrot wybrali do DC Limited xD

Offline Adolf

« Odpowiedź #625 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 11:02:17 »
Da tu się wyczuć pewien bezpieczny trop wydawniczy. Jeśli coś odniosło sukces na ekranie, to Egmont będzie chciał nam sprezentować komiks, jak to robi w przypadku Pingwina i Creature Commando. To daje pewien pogląd na to jakich tytułów można się spodziewać na następne lata. Jeśli wypali np. serial Green Lantern, na polski rynek powróci blask zielonej latarnii.

Offline Kadet

« Odpowiedź #626 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 11:03:16 »
Oj, ludzie. Tyle było lepszych komiksów do DC Limited... Pewnie wybrali ze względu na rysunki Lee, bo o scenariuszu im mniej powiemy, tym lepiej. Swego czasu zraził mnie do komiksów z Batmanem na ładnych parę lat, bo dopiero zaczynałem je poznawać i założyłem, że wszystkie będą takie...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline amsterdream

« Odpowiedź #627 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 11:04:57 »
Co oni z tym pingwinem? Jak dla mnie tylko DC Classic i to byłoby na tyle :/

Batmana Millera i Lee też bym kupił ale jak to Limited to pewnie cena będzie zaporowa  ::)
« Ostatnia zmiana: So, 25 Styczeń 2025, 11:07:07 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

« Odpowiedź #628 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 11:11:40 »
Dobre zapowiedzi generalnie. Miło, że Tytani dostaną też event z nimi związany.
Cieszy w jakimś stopniu dostosowanie rynku do seriali i filmu, sam nie raz miałem ochotę przeczytać coś o danej postaci, bądź grupie - a tutaj nie ma po polsku odpowiedniego komiksu. Miła odmiana.
I skoro No Man's Land skończą już w tym roku, to chyba coś się tam szykuje na 2026, i na zapowiedź w Łodzi skoro aż tak przyspieszają zakończenie go, a przecież to będą grube tomy po 600 stron do końca  ;)
Dark Knights of Steel - myślałem, że ominą to, w Łodzi nic o tym nie było, a tutaj fajna niespodzianka.
Fakt wydania All-Star Batman and Robin, The Boy Wonder, i to jeszcze w takim formacie przemilczę   ::) Jak już ktoś napisał, zapewne pod kreskę Lee. To już lepiej było wydać Husha w ten sposób, przynajmniej fabularnie jest dużo dużo lepiej...
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline michał81

« Odpowiedź #629 dnia: So, 25 Styczeń 2025, 11:13:09 »
No i Lobo zawsze na propsie.
To żeś wybrał sobie. Jeden z gorszych komiksów jeśli chodzi o Lobo. Sprawdź sobie chociaż rysunki Andolfo, bo wielu osobom może nie podjeść jej "cukierkowaty" styl.

Dużo tego wszystkiego. A co z tego jest dobre? :P
Wszystko z DC Vertigo, nawet ten jeden tom z Sandman Uniwersum.

Jeśli już to Batman Gargoyle of Gotham, ale ten tytuł miał obsuwy, został do wydania jeszcze jeden album. Egmont bardzo optymistycznie podchodzi to zbiorczego, który też pewnie się przesunie przez to.
« Ostatnia zmiana: So, 25 Styczeń 2025, 11:17:37 wysłana przez michał81 »