Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 89957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #510 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 15:44:49 »
pytanko, czy "Przygody Supermana. Jon Kent" to ciąg dalszy Syna Kal-ela Taylora czy to względnie niezależne?
Zważywszy, że jest to również pisane przez Taylora i jest o tej samej postaci to domyślam się, że część wątków będzie wspomina i ogólnie jest naturalną kontynuacją.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline mack3

« Odpowiedź #511 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 01:00:00 »
Nie jestem na bieżąco z Egmontem i obecnymi planami wydawniczo-dodrukowymi, ale tu na pewno ktoś wie  ;).
Czy Egmont wypowiadał się o możliwych dodrukach pozycji z Rebirth. Przegapiłem jeden tom z Detective Comics i chciałbym nadrobić :). Było mówione, że będą, że koniec i nie będą, a może żadnych konkretnych informacji?

I podobne pytanie o Detective Comics 1000. W ogóle on się chyba dość szybko wyprzedał i chyba nie miał jeszcze dodruku (?).

Offline OokamiG

« Odpowiedź #512 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 01:05:15 »
Z tego co pamiętam Egmont wykluczył dodruki miękkokładkowych Marvelków i DC.

Offline dinogal

« Odpowiedź #513 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 10:01:09 »
przekazano że nic z serri New52 i Odrodzenie nie będzie dodrukowywane więc tylko rynek wtórny

Offline Cringer

« Odpowiedź #514 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 10:28:37 »
Z tego co pamiętam Egmont wykluczył dodruki miękkokładkowych Marvelków i DC.
Marvele na miękko jeszcze w czerwcu miały dodruk. Jedynie co to Marvel Now nie będzie miał dodruków. Chociaż pewnie z czasem i kolejne serie jak Fresh też przestanąć mieć dodruki. Przy DC to miękkie Odrodzenie będzie bez dodruków.

Offline Kadet

« Odpowiedź #515 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 11:33:46 »
Takie wydanie Smerfów bym kupił. Pierwsze przedalbumowe historie są zawarte, niepublikowane na naszym rynku. Ale znając E, to przez kilka(naście) lat napewno nie będzie...

https://www.atomcomics.pl/pl/p/SMURFS-ARCHIVES-HC-VOL-01/259333

Przy takim tempie Egmont niedługo wyda już wszystkie "Smerfy" z głównej serii, więc nie zdziwiłbym się, gdyby potem wzięli się za "Johan et Pirlouit".

Peyo miał jeszcze dwie serie niezwiązane ze Smerfami: "Benoît Brisefer" i "Poussy" - jest materiału na polskie wydania na dłuższy czas.
« Ostatnia zmiana: So, 14 Grudzień 2024, 11:36:58 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Pocztar

« Odpowiedź #516 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 11:15:01 »
Skoro już przy Smerfach jesteśmy, to tak strasznie boli mnie to:.....

U Was też tak jest? Chodzi o tomy "Latający Smerf", "Szare Smerfy", "Nie igra się z postępem", "Smerf Reporter", "Smerfy hazardziści", "Sałatka ze smerfów", "Dzieciak u Smerfów".

Offline JanJ

« Odpowiedź #517 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 12:56:01 »
Tak, boli. To samo jest z niektórymi Asteriksami...

Offline Xmen

« Odpowiedź #518 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 14:33:03 »
Pewnie wina drukarni, przecież nie egmontu.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #519 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 14:48:18 »
U mnie wszystkie są równe, ale ja te tomy mam z dodruków. Widocznie zmienili format w trakcie wydawania.
Czas nas zmienił, chłopaki.

Offline Cringer

« Odpowiedź #520 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 18:28:39 »
U mnie wszystkie są równe, ale ja te tomy mam z dodruków. Widocznie zmienili format w trakcie wydawania.
Dokładnie tak było. Te większe komiksy mają 6-7 lat.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #521 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 18:32:19 »
Nie jestem na bieżąco z Egmontem i obecnymi planami wydawniczo-dodrukowymi, ale tu na pewno ktoś wie  ;).
Czy Egmont wypowiadał się o możliwych dodrukach pozycji z Rebirth. Przegapiłem jeden tom z Detective Comics i chciałbym nadrobić :). Było mówione, że będą, że koniec i nie będą, a może żadnych konkretnych informacji?

I podobne pytanie o Detective Comics 1000. W ogóle on się chyba dość szybko wyprzedał i chyba nie miał jeszcze dodruku (?).

Pytanie o jakie tytuły chodzi. Bo trochę Rebirthów rzucili do Auchana po 25 zł. Pisałem o tym, że kupiłem Drapieżne Ptaki i Hulk kontra Iron Man. Widziałem też sporo Flashów i innych tytułów. Co do DC #1000 to mam, ale mnie to nie zaciekawiło. Antologia historyjek oderwanych od głównego nurtu.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #522 dnia: Wt, 17 Grudzień 2024, 00:33:50 »

Co do DC #1000 to mam, ale mnie to nie zaciekawiło. Antologia historyjek oderwanych od głównego nurtu.

Też się wynudziłem czytając te historyjki i uznałem, że nie warto to coś trzymać na półce. Poszło na sprzedaż, a że komiks ten jest niewiadomo czemu poszukiwany sprzedał się "na pniu" za 115 zł. Płakać za nim nie będę.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #523 dnia: Śr, 18 Grudzień 2024, 14:51:48 »
Czy były jakieś głosy, że Egmont chce dodrukować wyprzedane tomy "Kajko i Kokosza" złotej kolekcji tj. 1,2 i 4?
Jak to było z tą edycją czy Egmont puścił 1 druk i koniec czy były już w niej dodruki?

Zastanawiam się czy czekać na dodruki i kupić na razie dostępne tomy 3,5,6 albo brać używki brakujących tomów 1,2 i 4/od razu komplet całości używki.

Offline Gorzki

« Odpowiedź #524 dnia: Śr, 18 Grudzień 2024, 15:33:51 »
Z tego co kojarzę to tylko 'Szkoła latania' nie będzie mieć dodruków