Ale jakie podejście do klienta? Po raz kolejny bo widzę nijak się nie odniosłeś.
Specjalnie dla ciebie powtórzę coś, co pisało już tutaj i na Gildii wiele osób:
Wydanie pakietu w etui w sytuacji gdy wydawnictwo wg mojej wiedzy nigdy wcześniej czegoś takiego nie robiło (więc nasz rynek to nie Francja, gdzie klienci są do tego od dekad przyzwyczajeni, czekają i wybierają wariant wydania, który najbardziej im odpowiada), bez wspomnięcia chociaż słowem przy którejkolwiek okazji, że coś takiego może nastąpić (dowiadujemy się o tym przypadkiem z zapowiedzi jednego sklepu internetowego) jest nie fair w stosunku do stałych, wiernych klientów, którzy kupowali
Knightfall na premierę i przyczynili się do sukcesu tej serii w naszym kraju. Jeszcze bardziej nie fair jest zrobienie tego na 19 m-cy po zakończeniu serii, bo gdyby to zrobili max. w listopadzie 2023, wiele osób mogłoby inaczej podejść do kupowania
NML, a tak są być może drugi raz w d... na półmetku czytania kolejnego dużego eventu.
W powyższej sytuacji, gdzie na Egmont wylała się fala krytyki (nawet wśród osób zainteresowanych tym etui) wydawnictwo wybrało: a) milczeć; b) dać krótką odpowiedź, że etui nie będzie w sprzedaży solo, mimo że fani tego chcą i byłby to dla nich dobry interes. A wystarczyłyby ze dwa zdania wyjaśniania w jednym z sobotnich video.
I to tylko jedna z kilku
krzywych akcji tego wydawnictwa w ostatnich kilkunastu miesiącach.
Bardzo dużo wydawnictw po skończeniu danego cyklu wydaje go właśnie w takim pudełko zbiorczo. Nikt nie robi o to wielkiego problemu, ba - nawet słyszę pozytywny odbiór.
Widzę, że zrobiłeś risercz dla wszystkich wydawnictw książkowych i komiksowych na wszystkich forach dyskusyjnych i grupach fejsbukowych, i wiesz wszystko w tym temacie. To dobrze. Ja na przykład pamiętam, że sporo fanów było rozgoryczonych gdy MediaRodzina po zakończeniu Pottera wydało całość w etui, i chyba tylko w HC.
Boże ludzie, ale wy macie problemy naprawdę. Kupujemy komiksy dla treści i radości z czytania, czy dla jakiejś tekturki z rysunkiem Batmana i Bane'a z napisem Batman: Knightfall?
Bo co raz bardziej widzę Juby, że dla ciebie ważne jest, żeby coś ładnie wyglądało na półce i tylko tyle.
Widzę, że znasz mnie lepiej niż moja żona na podstawie kilku przeczytanych zdań. Fajnie... choć masz całkowicie mylne wyobrażenie na mój temat. Zwróć uwagę na dwie rzeczy: 1) choć mógłbym tak jak
@GoNzo wydać kilka stów i w jakiś sposób nabyć to etui, kategorycznie odwróciłem się od tego pomysłu. Mam już te komiksy i to dla mnie najważniejsze; 2) jako jeden z nielicznych na tym forum nie mam i nie uznaję czegoś takiego jak "kupka wstydu". Kupuję komiksy aby je czytać i czytam wszystkie komiksy jakie kupuję. Ale ty wiesz lepiej, że bardziej zależy mi na tym jak wyglądają moje regały niż treść tego, co na nich stoi. Ok.

Widać, że jesteś jeszcze młody i brak ci pokory. Śmiej się ze mnie dowoli i dalej zamykaj się na zrozumienie drugiej strony, zakładając że wiesz lepiej kto, gdzie i nad czym płacze, czy też nie. Z mojej strony EOT, mam trzy komiksy do przeczytania, które chcę skończyć do piątku