Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 451187 razy)

Offline Takesh

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #360 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 09:22:33 »
Mam nadzieję, bo na stronie Egmontu nie mogę znaleźć takiej informacji, że zmienili tłumaczkę Nikę "translator" Sztorc. Aktualnie to najgorszy tłumacz Egmontu.

Z chęcią bym kupił po polsku X-Men od E, nawet jeśli to byłyby dla mnie trzecie lub piąte wersje tej samej historii. Ale ich tłumaczenia, szczególnie tej Pani, skutecznie blokują mój portfel.

« Odpowiedź #361 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 09:27:05 »
od razu mówię (bo jest sporo zapytań) - nie będzie samych kartoników w sprzedaży

A z czego będzie wykonane pudło do Batmana? Kartonik tak jak "X-Mieczy", czy jakaś solidna, twarda tektura?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline michał81

« Odpowiedź #362 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 09:40:11 »
Ojojoj, tylko 1 Asteriks? Czyżby sprzedaż nie szła? Oby nie  :o...
to już było wcześniej zapowiadane że w 2025 będzie wychodził jeden Asterix na miesiąc

Offline michał81

« Odpowiedź #363 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 09:43:22 »
Z chęcią bym kupił po polsku X-Men od E, nawet jeśli to byłyby dla mnie trzecie lub piąte wersje tej samej historii. Ale ich tłumaczenia, szczególnie tej Pani, skutecznie blokują mój portfel.

Przecież Pieśń egzekutora tłumaczy Sebastian Smolarek

Offline Takesh

« Odpowiedź #364 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 09:46:26 »
Dzięki za info. A jakie są jego tłumaczenia? Co do tej pory przełożył? Bo jeśli będzie dobry, to sprawdzę zawartość tego tomu (jakie zeszyty) i może kupię. Czekam aż wyjdzie i będą jakieś opinie.

Offline Warpath

« Odpowiedź #365 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 09:49:08 »
Wow, pierwszy raz od lat tak mało dla mnie:
  • Batman: Łowy
  • Rządy X

- Pingwin - poczekam na opinie
- Punkty zwrotne - repeta Semica, podziękuję
- Jon Kent - poczekam na opinie (nie zbieram, ale Injustice już tak, więc może mix będzie ciekawy)

Offline michał81

« Odpowiedź #366 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 10:11:27 »
Dzięki za info. A jakie są jego tłumaczenia? Co do tej pory przełożył? Bo jeśli będzie dobry, to sprawdzę zawartość tego tomu (jakie zeszyty) i może kupię. Czekam aż wyjdzie i będą jakieś opinie.
wcześniej tłumaczył Wolverine z Marvel Now i część runu Aarona

Offline Szekak

« Odpowiedź #367 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 10:25:28 »
Czyli teraz Egmont bedzie nas zasypywał pakietami i kartonikami...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline licinus

« Odpowiedź #368 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 11:14:31 »
Czy wersja TM-Semic "Pieśni E" była pocięta? Kojarzy ktoś? Bo nie wiem czy warto w to wchodzić..

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #369 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 11:25:48 »
A z czego będzie wykonane pudło do Batmana? Kartonik tak jak "X-Mieczy", czy jakaś solidna, twarda tektura?

na pakiecie cyberpunk i star wars jest informacja o kartoniku, na Batmanie będzie za chwilę

« Odpowiedź #370 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 11:26:59 »
Szkoda, że Batman: Prey w twardej oprawie (i jeszcze ta cena, w miękkiej byłoby 20 zł mniej), ale biorę na pewno.
110zł okładkowe i 75zł z rabatem -30%  ::) Błagam już nie dajmy się zwariować, po rabacie jakby był za 90zł okładkowe to by kosztował 63zł, całe 12zł taniej, a z twardą okładkową pasuje do reszty klasycznych Batmanów. Z resztą było mówione, że DC Classic będzie w twardych okładkach.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline michał81

« Odpowiedź #371 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 11:52:15 »
Czy wersja TM-Semic "Pieśni E" była pocięta? Kojarzy ktoś? Bo nie wiem czy warto w to wchodzić..
Pomijając jak zawsze kilka stron to Tm-Semic pominął całkowicie Uncanny X-Men #297 oraz Stryfe’s Strike File #1

Offline kosmoski

« Odpowiedź #372 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 12:21:24 »
fajny miesiąc:

- ostatnie zaległe Smerfy i mamy komplet albumów
 - jeden z ostatnich Luków i za chwilę finito
 - kolejny Kaczogród Barksa
 - Batman (stare Legends of The Dark Knight zawsze na plus)
 - może na nostalgii Pieśń egzekutora

Offline Mertusor

« Odpowiedź #373 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 12:25:08 »
od razu mówię (bo jest sporo zapytań) - nie będzie samych kartoników w sprzedaży

Nie jestem fanem etui/slipcase, ale rozumiem, jak ogromną przykrością dla ich fana, posiadającego już cały zestaw jest to, że praktycznie nie będzie mógł takiego etui dostać.
Skończy się tak, że zaradni kupią cały zestaw z etui, a potem sprzedadzą etui osobno i wsad osobno z zyskiem.
Zgadzam się z opiniami, że to zostało rozwiązane bardzo niezręcznie.

Dlaczego nie można sprzedać etui osobno?
Czy to wynika z podatności na uszkodzenia?
W takim przypadku może chociaż rozwiązanie kompromisowe: sprzedawać te nieszczęsne kartoniki tylko bezpośrednio na festiwalach komiksowych i targach książki?
W pewnym sensie to wtedy byłby dodatkowy wabik do stoiska. :-)
[Edit: zainteresowani mogliby przed festiwalem/targami zamówić odbiór tam.]

Przy okazji, co do kartonika na Batman Knightfall - cały pakiet waży kilka kilogramów i żeby to unieść to już trzeba krzepy, a żeby pudełko wytrzymało, to by chyba musiało być z blachy 2mm.
Wydaje mi się najbezpieczniejszym rozwiązaniem, jakby pudełko nie miało po prostu dna i było "maskownicą" nasuwaną na stojące na półce tomy.
[Edit2: żeby się nie pomylić, to boczki warto ściąć w trójkąt, to będzie wiadomo, że nie ma dna. :-) Dziękuję za trafną uwagę @Piterrini.]

« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Listopad 2024, 13:15:10 wysłana przez Mertusor »

Offline Piterrini

« Odpowiedź #374 dnia: Pt, 08 Listopad 2024, 13:10:36 »
Skończy się tak, że zaradni kupią cały zestaw z etui, a potem sprzedadzą etui osobno i wsad osobno z zyskiem.
Nie sprzedadzą, bo:
Egmont trafił na listę marek chronionych, przez co na koncie zwykłym nie można już sprzedawać komiksów tej marki na Allegro (można tylko na Allegro Lokalnie).

Przy okazji, co do kartonika na Batman Knightfall - cały pakiet waży kilka kilogramów i żeby to unieść to już trzeba krzepy, a żeby pudełko wytrzymało, to by chyba musiało być z blachy 2mm.
Wydaje mi się najbezpieczniejszym rozwiązaniem, jakby pudełko nie miało po prostu dna i było "maskownicą" nasuwaną na stojące na półce tomy.
Najlepiej jak zsuwając z półki zapomnisz że to nie box a nasuwana maskownica ;)