Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 449781 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Pestak

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #300 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 23:40:45 »
Takie średnie te zapowiedzi. A sama prezentacja beznadziejna, bez energii, flegmatyczna, nie mówię żeby tańczyć na scenie, ale trudno się tego słucha. Pytania w ogóle można pominąć na przyszłych spotkaniach: "Nie wiem, nie mogę powiedzieć, muszę sprawdzić w notatkach".

Pamietam jak rok temu pisalem, ze prezentacja byla beznadziejna, ograniczajaca sie do stwierdzen naczelnej typu "ciach, kolejny slajd". Czyzby nowa szefowa nie uczyla sie na bledach?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #301 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 23:41:17 »

Teraz to juz nikogo nie obchodzi. Wszyscy wszystko wiedza. Mogli dac live.

Ja tam chętnie obejrzę.

Offline chch

« Odpowiedź #302 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 06:58:41 »
Usagi Yojimbo
Wiadomo dlaczego egmont pominął dwa tomy zbiorcze z IDW (Usagi Yojimbo Book 37: Crossroads oraz Usagi Yojimbo Book 38: The Green Dragon) i przeszedł od razu do tomu wydanego przez Dark Horse (Usagi Yojimbo Book 39: Ice and Snow)?

Offline Dracos

« Odpowiedź #303 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 08:06:19 »

Teraz to juz nikogo nie obchodzi. Wszyscy wszystko wiedza. Mogli dac live.
Ja również jak koledzy wyżej napisali chętnie obejrzę. Trochę niespodzianka, ale przyjemna :)

Offline michał81

« Odpowiedź #304 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 08:45:41 »
Usagi Yojimbo
Wiadomo dlaczego egmont pominął dwa tomy zbiorcze z IDW (Usagi Yojimbo Book 37: Crossroads oraz Usagi Yojimbo Book 38: The Green Dragon) i przeszedł od razu do tomu wydanego przez Dark Horse (Usagi Yojimbo Book 39: Ice and Snow)?
Nie wiadomo. Może problemy licencyjne, bo różni wydawcy. Podobnie było z Sagą i Początkiem, też było nie pokolei, może wrócą później. Oczywiście nikt nie zapytał na spotkaniu, ale wg mnie można z tym pytaniem śmiało uderzać pod filmiki na youtube.

Offline deFranco

« Odpowiedź #305 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:23:06 »
A sama prezentacja beznadziejna, bez energii, flegmatyczna, nie mówię żeby tańczyć na scenie, ale trudno się tego słucha.
A ja mam wrażenie, że było już trochę lepiej niż w zeszłym roku.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline badday

« Odpowiedź #306 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:46:45 »
A ja mam wrażenie, że było już trochę lepiej niż w zeszłym roku.

Obejrzałem i też uważam, że było dużo lepiej niż rok temu.
Były notatki, a nie szycie i lanie wody.
Szczera informacja, że się czegoś nie wie i że odpowie na to np. pani Alicja.
Oczywiście mógł to przedstawiać jakiś komiksowy geek ale jeśli ma to przedstawiać szef działu to było ok.

Z tego co jeszcze tu nikt nie podał to było konkretne info że będzie 5 tomów Lucky Lucka w tym roku (+ specjalny).
I że jak Punisher War Journal dobrze się sprzeda to może pociągną to dalej (wtedy chyba Egmont musiał by zrobić własny składak bo nie ma zbiorczych od 20 zeszytu).
Myślą też jak wydać Milesa Moralesa. Czy jako modern epic czy inaczej.
w 2025 mają podać co po Ziemi Niczyjej.
Wynika też z nagrania, że w 2025 będzie jeden tom "grubego" Supermana - choć skoro to rok Supermana to może jednak to jakaś nieścisłość.

Offline michał81

« Odpowiedź #307 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 10:52:15 »
Obejrzałem i też uważam, że było dużo lepiej niż rok temu.
Wynika też z nagrania, że w 2025 będzie jeden tom "grubego" Supermana - choć skoro to rok Supermana to może jednak to jakaś nieścisłość.
Jeden tom grubego Supermana=kontynuacja Śmierci Supermana (Powrót Supermana). Trzeci i ostatni tom ma być w 2026.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #308 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 12:02:18 »
Jeden tom grubego Supermana=kontynuacja Śmierci Supermana (Powrót Supermana). Trzeci i ostatni tom ma być w 2026.

Serio rozwleką tą sagę w 3 tomach na 3 lata? Przecież to jakaś masakra... myślałem, że w tym roku jeden, a w przyszłym roku dwa, w międzyczasie zbliżamy się do końca ziemi niczyjej i na przyszłem emefce zapowiedzi co dalej z klasycznym gackiek i supkie...

Masakrycznie Egmont rozwleka niektóre serie - Superman, FF Hickmana, UX-Men - chociaż z drugiej strony chyba lepiej, że rozwlekają niż anulują. Ale tego Supermana to totalnie nie rozumiem - patrząc po księgarniach to mi to wygląda na hit sprzedażowy tego miesiąca.

Offline michał81

« Odpowiedź #309 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 12:12:30 »
Niestety Śmierć tak ma zostać wydana. Nie zapominaj jednak, że wyjdzie też Superman Na Wszystkie Pory Roku, czyli cegła mająca około 370 stron oraz All Star Superman kolejna cegła na 330 stron. Więc tego Supermana w tym roku trochę będzie (wiem to nie są nowości tylko wznowienia, ale Śmierć Supermana też jest wznowieniem).

Pierwszy tom Knightfall też się cieszył dużą popularnością i szybko się wyprzedał, ale potem zainteresowanie serią jakie było na początku siadło.

Offline szulig

« Odpowiedź #310 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 13:39:13 »
Niestety Śmierć tak ma zostać wydana. Nie zapominaj jednak, że wyjdzie też Superman Na Wszystkie Pory Roku, czyli cegła mająca około 370 stron oraz All Star Superman kolejna cegła na 330 stron. Więc tego Supermana w tym roku trochę będzie (wiem to nie są nowości tylko wznowienia, ale Śmierć Supermana też jest wznowieniem).

Pierwszy tom Knightfall też się cieszył dużą popularnością i szybko się wyprzedał, ale potem zainteresowanie serią jakie było na początku siadło.

a może właśnie rozwlekanie w czasie jest przyczyną słabej sprzedaży? Przyznam szczerze ze wolałbym zeby wydali supka w 18 miesiecy max. Idealnie 12 miesiecy by było wg mnie. Meczy mnie wracanie po roku do poprzednich tomów bo nie pamietam juz co bylo w poprzednim....

Offline Dracos

« Odpowiedź #311 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 13:44:16 »
Obejrzałem materiał i bardzo fajnie że ktoś zadał sobie trud żeby go nagrać i upublicznić. Teraz rozumiem ten żarcik o Chrobrym że nie za parę lat, ale już w przyszłym :)

Do tego na pytanie z sali czy coś z komiksów Arlestona planują była odpowiedź że tak myślą i tutaj nasuwa się w pierwszej kolejności świat Troy, ale też dodała jak będą mieli umowy w ręku to dadzą znać. Teraz tak sobie myślę że może chodzić o Ekho, bo raczej na Troy mają wyłączność, a jednak Ekho to zmiana licencyjna i może dlatego jeszcze tego nie reklamują. Ale to tylko takie moje wróżenie z fusów bo równie dobrze może chodzić o Ythaq ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #312 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 14:06:52 »
a może właśnie rozwlekanie w czasie jest przyczyną słabej sprzedaży? Przyznam szczerze ze wolałbym zeby wydali supka w 18 miesiecy max. Idealnie 12 miesiecy by było wg mnie. Meczy mnie wracanie po roku do poprzednich tomów bo nie pamietam juz co bylo w poprzednim....
Przecież dopiero ukazał się pierwszy tom Śmierci Superman. Wątpię aby od razu Egmont wiedział jak idzie sprzedaż.
Przyczyną takiego rozłożenia jest to że wydają kobyły Batman.

Chyba że pytasz o Batman to go masz mniej więcej vo 3 miesiące, ale w tym czasie wychodzi on tez w DC Deluxe oraz na miękko. I pamiętam dyskusje, że dla niektórych osób to jest go za mało.

Na którjeś Komiksowej Warszawie tłumaczył to pan Kołodziejczak, że chodzi to że przy takich grubych komiksach one też swoje kosztują. Ile jesteś wstanie kupić tych komiksów miesięcznie za 200zł? 1? 2? 3? 4?
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Wrzesień 2024, 14:32:09 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #313 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 14:10:45 »
Pewnie tak samo jak innych Supermanów.
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #314 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 14:35:52 »
Czy ktoś wie czy w zapowiedziach Egmontu na 2025 jest ostatni tom Fantastycznej Czwórki Hickmana? Czekam i czekam na niego i chyba się nie doczekam  :-\ Katalogu chyba jeszcze nie ma na 2025?