Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 449648 razy)

Offline Gazza

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #285 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 08:30:37 »
Cały czas nie rozumiem, dlaczego Egmont nie ruszył z marvelowskimi komiksami o Obcym i Predatorze. Obie marki mocno rozpoznawalne, wydawane już w PL. E. wydaje sporo innych filmowych marek, a tu cisza. Bez sensu.
Dlaczego mnie to nie dziwi...  ::)

Offline Szekak

« Odpowiedź #286 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 08:45:16 »
Ja kupuję dla siebie Hotel Dziwny. :D
Ja biorę Yakariego. Głównie dla kreski Deriba, ale ciekawie też jest czasem zobaczyć jak ewoluowało spojrzenie na wychowanie dzieci na przestrzeni lat. W Busterze Brownie główny bohater dostaje wpier*** od rodziców praktycznie na każdej stronie, ale w kilkadziesiat lat mlodszym Yakarim tez widać jak zmieniło się podejście do kar cielesnych.

« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Wrzesień 2024, 09:02:34 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline bosssu

« Odpowiedź #287 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 08:59:27 »
Aaaa to tak wygląda "czochranie bobra" :o

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #288 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:31:44 »
Ja biorę Yakariego. Głównie dla kreski Deriba, ale ciekawie też jest czasem zobaczyć jak ewoluowało spojrzenie na wychowanie dzieci na przestrzeni lat. W Busterze Brownie główny bohater dostaje wpier*** od rodziców praktycznie na każdej stronie, ale w kilkadziesiat lat mlodszym Yakarim tez widać jak zmieniło się podejście do kar cielesnych.
W komiksach superhero też się zmieniło podejście do dawania klapsów.

Batman returns
his books to the library

« Odpowiedź #289 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 17:42:11 »
Tak mnie jeszcze naszło - wiadomo, że w "DC Limited" pojawi się "Flashpoint", a była mowa co w "Marvel Limited" na przyszły rok?

No i czy ktoś poruszył kwestię kontynuacji "Thora" Straczynskiego?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Takesh

« Odpowiedź #290 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 17:55:43 »
Ja tylko na szybko odnośnie zapowiedzi. Cieszą kontynuacje, Vertigo. Coś mało info odnośnie komiksów europejskich, ale może gdzieś będą opisane wszystkie zapowiedzi, jak to bywało w latach poprzednich i wtedy coś więcej skrobnę.

Ale i tak najważniejsze nowości to Punk Rock Jesus i Nextwave. Dwa mega zajefajne komiksy, o których pisałem od kilku lat.
Punk Rock Jesus to, moim zdaniem, najlepszy komiks Murphy'ego. I czarno-biały, co jest zaletą. A scenariusz jakby napisał go doświadczony weteran, a nie "gość od rysunków".
Natomiast Nextwave to najśmieszniejszy komiks Ellisa i najlepsza praca Immoena. Komiks zrobiony jako zakład, żart, a wyszło dzieło wyjątkowe, chwalone przez fanów I krytyków.
Dwie super pozycje, które polecam każdemu. Zupełnie różne pod każdym względem, ale każda zrobiona na mistrzowskim poziomie.

Offline michał81

« Odpowiedź #291 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 18:23:06 »
Tak mnie jeszcze naszło - wiadomo, że w "DC Limited" pojawi się "Flashpoint", a była mowa co w "Marvel Limited" na przyszły rok?

No i czy ktoś poruszył kwestię kontynuacji "Thora" Straczynskiego?
W przypadku Marvel Limited jeszcze nie podjęto decyzji. To było oficjalnie powiedziane.

Nie było mowy o kontynuacji Thora i nikt nie pytał.
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Wrzesień 2024, 18:46:18 wysłana przez michał81 »

Offline stab

« Odpowiedź #292 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 19:15:00 »
Po cichu liczę na Secret Wars w Limited 🤞

Offline Brzon

« Odpowiedź #293 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 21:27:34 »
Po cichu liczę na Secret Wars w Limited 🤞
To prędzej przy okazji premiery filmu ;)

Offline ww24

« Odpowiedź #294 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 21:37:06 »
Równie dobrze mogliby zrobić w tym limited wariancie dr strange początki i zakończenia... I to i to będzie zalegało w magazynach. Nie czepiam się do chyba niczego innego ale to jest jakiś fakap Egmontu i sobie tłumacze chyba tylko tym, że musieli to zrobić bo DC kazali...

Tak jakby koncernowego zielonego zwykłego Lecha puścili w butelce litrowej, w powiedzmy nowym odcieniu zieleni na etykiecie i w tłoczonej butelce. Na zewnątrz fajnie a w środku kupa.

Offline Saruman

« Odpowiedź #295 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 21:48:37 »
Filmik z kanału Lubię Komiksy (nagranie prezentacji Egmontu z MFKiG):
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Wrzesień 2024, 21:50:42 wysłana przez saruman »

Offline xanar

« Odpowiedź #296 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 22:35:37 »
Powinni wziąć w tym Egmoncie ludzi od poszczególnych "działów" od Frankofobów kogoś od Frankofobów od Marvel kogoś od Marvela itp. itd. i oni powinni o tym opowiedzieć, na pewno żywiej by to wyglądało, znaczy ja bym tak zrobił jakbym tam rządził.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Pestak

« Odpowiedź #297 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 23:24:23 »
Filmik z kanału Lubię Komiksy (nagranie prezentacji Egmontu z MFKiG):

Teraz to juz nikogo nie obchodzi. Wszyscy wszystko wiedza. Mogli dac live.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #298 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 23:35:17 »
Takie średnie te zapowiedzi. A sama prezentacja beznadziejna, bez energii, flegmatyczna, nie mówię żeby tańczyć na scenie, ale trudno się tego słucha. Pytania w ogóle można pominąć na przyszłych spotkaniach: "Nie wiem, nie mogę powiedzieć, muszę sprawdzić w notatkach".

Offline Kadet

« Odpowiedź #299 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 23:37:46 »
Teraz to juz nikogo nie obchodzi. Wszyscy wszystko wiedza. Mogli dac live.

A ja się bardzo cieszę, że jest nagranie, bo dzięki temu zawsze można wyłapać rzeczy, o których do tej pory nie mówiono albo które gdzieś po drodze zginęły.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!