Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 438234 razy)

szulig, Murazor, bababatman, erol, MonsterGirl, Burizleif (+ 1 Ukrytych) i 24 Gości przegląda ten wątek.

Offline lis22

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #3480 dnia: Dzisiaj o 07:09:13 »
W takim razie nie doczytałem i byłem pewien, że to będzie wydane tak, jak Spider Man and Deadpool ;)

Offline Norbo80

« Odpowiedź #3481 dnia: Dzisiaj o 09:31:44 »
Czy ktos wie kiedy ma sie pojawic  wydanie specjalne zabojczego zartu w wersji z etui na gildii? https://gildia.pl/batman-zabojczy-zart-dc-limited-wersja-z-etui.html?qty=1
Mialo byc dzisiaj a teraz pisze, ze niedostepne. Wyprzedal sie?

Online xanar

« Odpowiedź #3482 dnia: Dzisiaj o 09:39:48 »
To się wyprzedało jak tylko pojawiło się na stronie ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Norbo80

« Odpowiedź #3483 dnia: Dzisiaj o 09:56:42 »
ahaa:) oki dzieki:) Wiec teraz juz tylko na alledrogo i innych olxach tak?

Online Pestak

« Odpowiedź #3484 dnia: Dzisiaj o 10:51:45 »
Tak, możesz też zerkać na naszą giełdę forumową.. Gdy okazało się, że całość jest na kredzie wielu malkontentów deklarowało, że będzie wystawiać swój egzemplarz na sprzedaż, bo jak to tak można bezcześcić ten komiks. Co prawda jak już dostali swoje egzemplarze to jakoś nie widzę tych ofert sprzedaży więc chyba zmienili zdanie, ale może w końcu coś się pokaże.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3485 dnia: Dzisiaj o 11:00:57 »
Jednak Miles Morales jest w twardej oprawie ale jest sporo powtórek - jest, chyba zakończenie ostatniego tomu Ultimate Spider Mana oraz powtórka z Marvel Must Have, teraz mam to już trzy razy ;)

W temacie o Ultimate ja wyraziłem swoje oburzenie, że powtòrzono aż 11 zeszytòw. Dlatego za ten tom podziękowałem i czekam na drugi.

Offline Takesh

« Odpowiedź #3486 dnia: Dzisiaj o 12:33:31 »
Tak, możesz też zerkać na naszą giełdę forumową.. Gdy okazało się, że całość jest na kredzie wielu malkontentów deklarowało, że będzie wystawiać swój egzemplarz na sprzedaż, bo jak to tak można bezcześcić ten komiks. Co prawda jak już dostali swoje egzemplarze to jakoś nie widzę tych ofert sprzedaży więc chyba zmienili zdanie, ale może w końcu coś się pokaże.

Ja miałem kupić, ale skoro nie ma tam offsetu, to jednak nie kupiłem...

Offline komiks

« Odpowiedź #3487 dnia: Dzisiaj o 16:29:27 »
Ja kupiłem, ale dowiedziałem się po fakcie, w sumie zakładałem że będzie jak w wydaniu zagrabanicznym. Na razie nie sprzedaje, ale też nie zdejmuje folii, bo straci wartość. Gdyby było na offsecie, to bym na bank zostawił, a tak to się obaczy.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Midar

« Odpowiedź #3488 dnia: Dzisiaj o 17:00:31 »
Egmont tak świetnie dobrał papier, że obie wersje kolorystyczne wyglądają bardzo dobrze.

Offline Takesh

« Odpowiedź #3489 dnia: Dzisiaj o 17:35:21 »
Broń X na kredzie w kolekcji też wyglądała bardzo dobrze. Takie piękne, intensywnie kolory... ::)

Online michał81

« Odpowiedź #3490 dnia: Dzisiaj o 18:54:35 »
Broń X na kredzie w kolekcji też wyglądała bardzo dobrze. Takie piękne, intensywnie kolory... ::)
Pisałem o tym wcześniej że w Zabójczym Żarcie DC Limited to nie jest ta sama kreda co w kolekcjach czy innych superbohaterskich komiksach od Egmontu. Klasyczne kolory naprawdę wyszły dobrze to nie jest disco polo pokroju Broni X w kolekcji Hachette.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 19:35:57 wysłana przez michał81 »

Offline Komediant

« Odpowiedź #3491 dnia: Dzisiaj o 19:17:09 »
W sumie to pierwsze wydanie Killing Joke było na kredzie, więc tu nie do końca można mówić że nasze wydanie nie jest zgodne z oryginałem. Nie jest zgodne z Absolutem, ale to inna sprawa. Mnie ciekawi jak wyszedł maszynopis ze scenariuszem Moore’a, który w Absolucie jest dość rozmazany, chyba zeskanowany z oryginalnego skryptu Moore’a. Skoro u nas jest to przetłumaczone to zapewne ten problem znika.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3492 dnia: Dzisiaj o 19:39:11 »
@UP
Pierwsze polskie wydanie Zabójczego Żartu było na gazetówce.

Offline donT

« Odpowiedź #3493 dnia: Dzisiaj o 19:48:49 »
Strzelam, ze Komediantowi chodzili o pierwsze oryginalne wydanie Killing Joke, bo rzeczywiscie bylo na kredzie.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline komiks

« Odpowiedź #3494 dnia: Dzisiaj o 20:22:33 »
Strzelam, ze Komediantowi chodzili o pierwsze oryginalne wydanie Killing Joke, bo rzeczywiscie bylo na kredzie.

Skąd taka informacja?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness