Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 164598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1245 dnia: Nd, 13 Kwiecień 2025, 09:18:45 »
Ale Infinity Inc to ty szanuj wayne :)
Tylko mówimy o Marvel Origins, BiZ zbieram całą z racji większego zainteresowania DC niż Marvelem, i przede wszystkim BiZ jest dla mnie po prostu lepszą kolekcją.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Death

« Odpowiedź #1246 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 19:57:29 »
Chyba najważniejsze są dwie zapowiedzi wyczekiwane od dłuższego czasu - ostatni tom prequela "W poszukiwaniu ptaka czasu" i "Lucky Luke" - "Kowboj w bawełnie", czyli zapowiadany od 3-4 lat jeden z nowych tomów serii.
I to jest naprawdę duże wydarzenie. Czytało się Pelissę z Komiksu Fantastyki kilkadziesiąt lat temu, potem był pierwszy tom nowego cyklu, czyli Przyjaciel Javin, który wyszedł na początku Klubu Świata Komiksu (chyba jedenasty album) i teraz po 25 latach od jego wydania w końcu doczekamy się zakończenia jednej z najlepszych serii fantasy. 25 lat. 8 albumów w 25 lat, tempo zawrotne. :D

Do tego wspomniany Lucky Luke i jeszcze Asteriks i to są moje zakupy w czerwcu od Egmontu.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1247 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 08:48:00 »
Przepraszam jeśli już było.
Ktoś wie kiedy pojawi się katalog EGMONT 2025?

Offline Kandor

« Odpowiedź #1248 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 09:12:44 »
Przepraszam jeśli już było.
Ktoś wie kiedy pojawi się katalog EGMONT 2025?
Oczywiście że tak: pracownicy Egmontu wiedzą😆W zeszłym roku oraz w latach poprzednich to był mniej więcej przełom kwietnia i maja, zatem pytanie twoje jest jak najbardziej zasadne i NA CZASIE😆 Natomiast zapowiedzi na 2026 rok powinny się pojawić gdzieś tak pod wieczór, 27 września, na popularnym konwencie w Łodzi😉 Z tego co nam obiecano to w tegorocznym katalogu powinna się pojawić zapowiedź drugiego (po All-Star Batman) DC Limited oraz tegorocznego Marvel Limited.
« Ostatnia zmiana: Wt, 15 Kwiecień 2025, 10:08:41 wysłana przez Kandor »

Offline Kandor

« Odpowiedź #1249 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 12:13:11 »
Zapytałem. Egmont odpowiada: "Tradycyjnie na przełomie kwietnia i maja."Reasumując: suprise!suprise!😆

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1250 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 12:51:09 »
Rok temu był 30 kwietnia. Także prezent będzie na majówkę :)

Offline dinogal

« Odpowiedź #1251 dnia: Cz, 17 Kwiecień 2025, 15:20:47 »
mam nadzieje że  wrzucą jeszcze wciągu dnia a nie jak w zeszłym roku pod koniec dnia pracy bo nijak nie mogłem sobie wydrukować i zrobić remanentu w majówke ;) a tak pięknie było wszystko zaplanowane ;P

Offline michał81

« Odpowiedź #1252 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 10:39:35 »

katalog będzie dostępny online na koniec kwietnia (przed majówką)
« Ostatnia zmiana: So, 19 Kwiecień 2025, 10:43:19 wysłana przez michał81 »

Offline JanJ

« Odpowiedź #1253 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 13:06:53 »
Ależ tu wszyscy świętami zajęci ;) Ja po obejrzeniu chyba skuszę się na Sierżanta Rocka. No i oby nowy kanał TK dobrze się rozwinął, choć ostatnio sporo się tego narobiło. Oby to nie była tylko reklama Egmontu, to będzie ciekawie.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #1254 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 16:56:38 »
Ależ tu wszyscy świętami zajęci ;) Ja po obejrzeniu chyba skuszę się na Sierżanta Rocka. No i oby nowy kanał TK dobrze się rozwinął, choć ostatnio sporo się tego narobiło. Oby to nie była tylko reklama Egmontu, to będzie ciekawie.
Ale masz świadomość że wszystkie kanały na których jest TK, dobrze się rozwijają? Tylko to Pan TK jest mało stabilny. Tak wiec życzę zawsze wszystkim dobrze ale takie rzucanie fanami z miejsca na miejsce jest mało profesjonalne i pokazuje jakąś taką niestabilność TK

Offline michał81

« Odpowiedź #1255 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 18:04:47 »
Jaka niestabilność? Po prostu pan Kołodziejczak zapragną jak każdy współczesny influencer mieć swój kanał. Wystarczy zobaczyć jak te wszystkie teamy X czy ekipy zaczynały jako grupa ludzi, a potem ich uczestnicy startowali ze swoimi kanałami. Taka po prostu moda i strategia 😃😀😄

Kanał Egmontu skupia się na komiksach tego wydawnictwa, można od tego odejść, ale w bardzo ograniczonej formie. Tu nie ma dużej swobody działania.

Kanał fantastyczny zbiera natomiast bardzo szeroko wszystko co z fantastyką jest związane i tam pan Tomasz skupiał się głównie na literaturze, kiedy część komiksowa głównie wychodziła od pana Trzewiczka. Teraz doszła jeszcze Marta Kostecka skupiająca się głównie na współczesnym komiksie polskim, więc w kwestiach komiksowych zrobiło się tam ciasno.

Patrząc jednak po pierwszym odcinku Tylko Komiksy widać większą swobodę niż na kanale Egmontu. Wiadomo, że jak będzie Egmont sponsorem to jego komiksy pewnie się tam pojawią. Tak to po prostu działa. Należy jednak zwrócić uwagę, że widać bardziej profesjonalne podejście. Jest studio, jest lepsza jakoś dźwięku i obrazu niż w przypadku nagrywania odcinków za swojego biurka jak to było dla Kanału Fantastycznego.
« Ostatnia zmiana: So, 19 Kwiecień 2025, 18:08:03 wysłana przez michał81 »

Offline Wintermute

« Odpowiedź #1256 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 19:23:10 »
Nie analizuję, nie kombinuję. Wyciagam proste wnioski i pisze jakie mam odczucia. Szybka piłka. Wychodzi mówi jedno robi drugie. Co tu kombinować. Mnie zniechęcił sobą, mimo że dażę szanunkiem ogromnym. Biznes biznesem ale kurczę....

« Odpowiedź #1257 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 20:25:36 »
W ogóle chyba Egmont zrobił cichaczem jakieś dodruki, bo Król w Czerni się pojawił na Gildii i w Bonito między innymi, a od czasu premiery Venoma 3 wywiało go wszędzie - a a rozpisce dodruków go nie było.
Może więc jeszcze jakieś tytuły tak dostały dodruk.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline deFranco

« Odpowiedź #1258 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 21:21:14 »
Plan kolejnych dodruków ma zostać podany pod koniec kwietnia (źródło:FB)

Offline misiokles

« Odpowiedź #1259 dnia: Nd, 20 Kwiecień 2025, 13:20:28 »
Nie analizuję, nie kombinuję. Wyciagam krótkie wnioski i pisze jakie mam odczucia. Szybka piłka.
Ja też ine analizuje i wyciągam szybkie wnioski. TK poszedł na swoje by móc prowadzić w pełni autorski kanał. Szybka piłka.