Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 130447 razy)

nocny, HugoDumont, rapr, WolfSazen, Ufilov, kaczogród, Sędzia (+ 2 Ukrytych) i 12 Gości przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1005 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 14:08:04 »
Jeszcze mogliby wrzucić ten cross do Thora i Hulka (byłby to podwójny dubel)  ;D
Ale też byłoby źle  ;D I nasza gwiazdeczka napisałaby wtedy - dlaczego nie mogli tego wydać tak jak teraz wydali  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pyrovatis

« Odpowiedź #1006 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 17:55:51 »
Albo Invincible? Po 3 sezonie animacji wreszcie naszła mnie ochota.

Liczę, że zrobią dodruk, bo widzę, że ostatnimi czasy wymiotło potężnie. Jak zaczął się sezon 3 to tak myślałem ciągle czy nie wziąć komiksu i rozkminiałem jak - czy całość od strzału czy sobie na spokojnie zbierać. Wtedy tylko z drugiego obiegu już dało się dostać 4 i 5 tom. Jak ostatnio postanowiłem, że będę sobie zbierać, bo przecież tylko dwóch brakuje w normalnej sprzedaży więc pewnie dodrukują (jak ostatnio 1-3 dodrukowali), a tu nagle patrzę i 8-9-10 wymiotło wszędzie. No to ogarniam pozostałą resztę na allegro, udało mi się znaleźć lokalnie w empiku 10 i w księgarni internetowej 9 czyli nie jest źle bo tylko na dodruk 3 tomów muszę poczekać (4,5,8), a tu nagle z allegro wiadomość, że no się okazało, że tomu 6 nie mają jednak i czy całe zamówienie chcę anulować czy tylko bez 6 zrealizować. No to na szczęście jeszcze w innym sklepie na allegro jest 6, ale co przejrzałem internety to tu też powoli krucho z tym tomem. Więc widać przy 3 sezonie sprzedaż ruszyła z kopyta i takiej okazji się raczej nie przepuszcza skoro można zarobić na fanach. Tak więc czekam na dodruki (żeby nie kupować brakujących tomów w chorych cenach).

Online michał81

« Odpowiedź #1007 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 18:36:31 »
Sprzedaż pozostałych tomów ruszyła bo zrobili dodruki tomów 1 i 2. Serial na pewno przyczynił się do wzrostu popularności komiksu, ale bez brakujących dwóch pierwszych tomów nikt nie kupował pozostałych. Teraz dodrukowanie całości może być dla Egmontu większym problemem.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1008 dnia: Wt, 11 Marzec 2025, 19:52:04 »
3 sezon animacji Invincible zaczą się miesiąc temu, to wziąłem 6 tom, teraz 7 i 12. I sobie poczekam czy coś ogłoszą, bo ten 8-10 też bym brał. Teraz żałuję że w lutym na garażówce nie wziąłem 11 i 12 bo ktoś za 110 zł w komplecie sprzedawał. A końcówka sezonu animacji mnie dewastuje maksymalnie. Kirkman robi robote lepszą niż przy Trupach i Marvel Zombies.

Offline Leszek

« Odpowiedź #1009 dnia: Nd, 16 Marzec 2025, 19:37:53 »
Właśnie zauważyłem że na gildii jest tom 3 zbiorczego XIII

Online Castiglione

« Odpowiedź #1010 dnia: Nd, 16 Marzec 2025, 19:54:24 »
Na Gildię wleciało też nowe wydanie "Broni X" - według opisu ma być offset.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1011 dnia: Pn, 17 Marzec 2025, 15:30:42 »
3 sezon animacji Invincible zaczą się miesiąc temu, to wziąłem 6 tom, teraz 7 i 12. I sobie poczekam czy coś ogłoszą, bo ten 8-10 też bym brał. Teraz żałuję że w lutym na garażówce nie wziąłem 11 i 12 bo ktoś za 110 zł w komplecie sprzedawał. A końcówka sezonu animacji mnie dewastuje maksymalnie. Kirkman robi robote lepszą niż przy Trupach i Marvel Zombies.

Wszyscy teraz się rzucili na tego Invincibla bo jest kreskówka. Trzeba było kupować jak pierwotnie się komiks u nas ukazał to wtedy może byśmy mieli inne komiksy spoza głównej serii. A tak Egmont z bólem wtedy dociągnął do końca serii a Pan Tomasz zapowiedział, że nie ma szans na inne komiksy z uniwersum Invincibla.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1012 dnia: Pn, 17 Marzec 2025, 16:26:59 »
@UP
Masz oczywiście rację. Komiksy się kupuje zaraz po premierze. Najlepiej w kiosku rano, w dzień premiery. To jest jedyna prawilna metoda. :) Niestety sam skupiam się głównie na Marvel i DC. Egmont zaczął to wydawać w 2018 r. Wtedy jeszcze nie było kreskówki, więc lałem na komiksy Image. A jak wreszcie zobaczyłem kreskówkę w 2021 r i zapałałem miłością do Invincible, to początkowo myślałem że animacja mi wystarczy i nie będę kupował tych komiksów. Poza tym miałem wtedy mniej wolnej kasy by się pchać w kolejne serie. Dopiero teraz jeszcze się dorobiłem i zacząłem sięgać po kolejne gałęzie - Thorgal, więcej LL, XIII, dokończenie Ygreka itp. I wreszcie w lutym wyszły pierwsze 3 odcinki 3 sezonu. I dla mnie były przegenialnie poruszające. To wreszcie ukazane w całej rozciągłości poczucie nieuchronnej klęski chwyciło mnie za gardło i wciągnęło na maxa. Dlatego teraz sięgam po te komiksy. Kupiłem 3 tomy, kupię jeszcze ten dostępny w kwietniu. Potem się zobaczy. Albo wyjdą dodruki, albo poszuka się używek.

Ale podpisuję się pod twoim postem - kupuje się na premierze, a nie narzeka potem, że nie dodrukują kolejnego ŻiCSMK czy Szninkiela, czy Roku Pierwszego czy Kingdom Come itd.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1013 dnia: Pn, 17 Marzec 2025, 18:43:17 »
Ale podpisuję się pod twoim postem - kupuje się na premierze, a nie narzeka potem, że nie dodrukują kolejnego ŻiCSMK czy Szninkiela, czy Roku Pierwszego czy Kingdom Come itd.
Napisał ten, który latami płakał o "Kingdom Come" xD

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1014 dnia: Pn, 17 Marzec 2025, 19:37:17 »
Kingdom Come byłoby w 91 tomie WKKDC, gdyby w Polsce doszlibyśmy do tego numeru. Czyli nie trzeba by prosić, gdyby Eaglemoss dalej wydawał. A teraz ten tytuł i tak nie jest dostępny jako nowy komiks w żadnym wydaniu.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1015 dnia: Pn, 17 Marzec 2025, 19:48:47 »
Gdyby TM Semic nie zakończył działalności, to też by wydał "Kingdom Come"! Nie trzeba by czekać na Eaglemoss.

Online michał81

« Odpowiedź #1016 dnia: Pn, 17 Marzec 2025, 19:49:42 »
Nigdy polskie Eaglemoss nie zapowiadało Kingdom Come. Za to ten komiks wydał Egmont i to dwa razy. Może nie gdybajmy co by było.

Offline zombie001

« Odpowiedź #1017 dnia: Pn, 17 Marzec 2025, 20:24:01 »

[Bazylmode on]

Kto chciał to kupił KingdomCome w 2005.. Gdzie był wtedy Bazyl?? Niech nie gada, że nie miał możliwości, bo skoro inni kupili to i on mógł kupić.

Co to w ogóle za poroniony pomysł robić dubel KingdomCome po Egmoncie???!

[Bazylmode off]

To jest proszę państwa przykład wieloletniego trollingu, który jest tutaj nieustannie uprawiany przez przywołanego użytkownika  i tolerowany przez administrację. Albo rodzaj jakiegoś odklejenia od rzeczywistości. W obu przypadkach należałby się permanentny kop w 4 litery z tego forum... Przy pierwszej opcji, za oczywiste, cykliczne wręcz, łamanie z premedytacją regulaminu, przy drugiej.. dla jego własnego zdrowia psychicznego, żeby nie pogłębiać tych chorych fiksacji na temat wyimaginowanej rzeczywistości. Interakcja z pewnymi treściami na tym forum to ewidentna krzywda dla jego umysłu...

Czy ktoś z administracji w końcu to pojmie??
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline xanar

« Odpowiedź #1018 dnia: Pn, 17 Marzec 2025, 21:06:48 »
A gdybyśmy mieszkali w USA to byłyby wydane duble w różnych formatach na raz  ;D

Tak się chciałem podłączyć pod gdybanie  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1019 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 09:56:43 »
Własnie Xanar zawsze byłem ciekaw zdania Bazyla o rynku USA gdzie to samo mamy w wielu wersjach Zeszyt-Trade-Complete Collection grube na miękko-OHC-Omnibus w przypadku premierowego materiału.
Z OHC/HC już podobno zrezygnowali i od razu Omniaki albo Complete Collection.

Jeśli chodzi o starszy materiał też jest wiele opcji - Masterworsky, Epic Collection na miękko i Omnibusy.

Dodatkowo w USA nie ma Hachette i kolekcji w ogóle i jakoś nikt nie płacze, co prawda nie ma też złego Egmontu :)

Od zawsze pisałem, Bazyl kupuj w oryginale tam non stop coś dodrukowują albo w Epicu albo w Omnibusie i nie byłoby narzekania na Egmont czy blokowanie dodrukami slotów na nowości.