Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 580666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline glutamiluta

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #3540 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 09:26:38 »
Tak, przyszło i wyszło. Ostatnia paczke dostane w przyszłym tyg.
Warto śledzić: https://egmont.pl/promocje

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3541 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 18:35:36 »
Przesyłka dotarła. Ewidentnie jest to wydanie bardziej pod kolekcjonerów, bo 2/3 zawartości stanowią dodatki, co według mnie jest w porządku - jest miejsce i na takie pozycje, a kto chce, ma do wyboru zwykłego Giganta. Z zewnątrz albumy wyglądają bardzo fajnie, papier sam w sobie jest dobrej jakości, ale uważam, że offset był złym wyborem, a kolory lepiej wyglądałyby na kredzie.

Niestety kupiłem zbyt szybko i tylko dwie wersje okładkowe, więc Egmont ma mnie w dupie i dostałem tylko 2 grafiki:

Na półce też całkiem nieźle się to komponuje:

Offline Death

« Odpowiedź #3542 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 20:06:55 »
Niestety kupiłem zbyt szybko i tylko dwie wersje okładkowe, więc Egmont ma mnie w dupie i dostałem tylko 2 grafiki
Przypomnijcie mi jakiś moment, kiedy opłaciło się kupić komiksy w preorderze. Preordery z Mandioki typu Blast 2 i Droga: w pierwszym przypadku ja zamówiłem i zapłaciłem kilka miesięcy wcześniej, a mój kumpel wszedł na Gildię w dniu premiery i dostał komiks kilka dni wcześniej niż ja, Drogę można było kupić od ręki w Krakowie na festiwalu też znacznie wcześniej niż przyszła moja paczka, za Ernie Pike'a dałem 165 zł, a zanim wyszedł ludzie kupowali z kodami nawet za 88 zł, okazało się, że będzie dodruk Tytusopedii i drugie wydanie będzie lepsze. Zbierałeś sobie regularnie Batmanka bo jesteś fanem obrońcy Gotham City? To nowym klientom zrobimy super pakiet w fajnym boxie. Kupiłeś zbyt szybko Donalda na stronie Egmontu? Jesteś wyruchany na grafiki. I tak dalej, i tak dalej. My to chyba lubimy. :D Nikt kvvva nie szanuje twojego preorderu. Zapłaciłeś, to spierdalaj, zajmijmy się tymi, którzy jeszcze nie kupili. Czasem są to zdarzenia losowe jak z komiksem Ernie Pike, ale częściej, bo mają cię w dupie.
Ty frajerze, ty potworze,
Forumowy niecny stworze.

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #3543 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 20:10:36 »
@Death: ooo, przepraszam ;) A... (wiadomo, jakie wydawnictwo 8) )?
(I już nic więcej nie powiem).

;D

« Odpowiedź #3544 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 20:11:03 »
Przypomnijcie mi jakiś moment, kiedy opłaciło się kupić komiksy w preorderze...

Weapon X i X-Mieczy z tekturką, niektóre od Studia Lain, jak nie kupisz w preorderze to możesz nie kupić wcale.

Offline Death

« Odpowiedź #3545 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 20:28:11 »
No w sumie tak, w sumie tak... Jeszcze się ładnie zachował Elemental z pudłami do Jeremiaha, że jeremiahowy weteran, który regularnie zamawiał 30 albumów sobie może kupić lub nie musi.

Offline xanar

« Odpowiedź #3546 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 21:09:57 »
  Weapon X i X-Mieczy z tekturką, niektóre od Studia Lain, jak nie kupisz w preorderze to możesz nie kupić wcale.
Tylko to był taki "polski preorder" znaczy, że jak zamówiłeś w preorderze te miecze to i tak mogłeś nie dostać.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kadet

« Odpowiedź #3547 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 22:06:27 »
dostałem tylko 2 grafiki:

Ale za to moim zdaniem trafiłeś tę najlepszą, od Dell'Otto.

Przypomnijcie mi jakiś moment, kiedy opłaciło się kupić komiksy w preorderze.

Przewodnik z "Hugo", artbook Thorgala? No i też, jeśli zależy Ci na bonusach od Mandioki...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Crono

« Odpowiedź #3548 dnia: So, 07 Grudzień 2024, 22:54:32 »
Tylko z tego wynika, że w sumie to niewiadomo czy lepiej brać w preorderze czy jednak nie. Bo albo dostanie się komiks (a dla innych zabraknie), albo zostanie się wyruchanym 🙁

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #3549 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 09:30:32 »
Niechciałbym tego napisać w złą godzinę, ale zawsze jak zamówiłem coś z wyprzedzeniem i do odbioru miesiąc później (inny komiks blokował wysyłkę), to zawsze działało. W pewnym znanym sklepie. Czytałem o przypadkach, że nie pykło, ale skłaniałbym się w kierunku ludzkiego błędu, a nie intencjonalnego działania.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Dracos

« Odpowiedź #3550 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 10:24:00 »
za Ernie Pike'a dałem 165 zł, a zanim wyszedł ludzie kupowali z kodami nawet za 88 zł

Ale tutaj nic nie straciłeś, przecież mogłeś wziąć inne komiksy/książki skorzystać ze zniżki sklepu, inpostu, lojalnościowej, cashbacku i też zapłaciłeś za jakieś zamówienie te x złotych taniej. Ja też nie wziąłem żadnego grubasa po takiej taniości, ale jednocześnie miałem inne zamówienia złożone z krótszych albumów za naprawdę dobrą cenę :)

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #3551 dnia: Nd, 08 Grudzień 2024, 11:47:45 »
Tak, przyszło i wyszło. Ostatnia paczke dostane w przyszłym tyg.
Warto śledzić: https://egmont.pl/promocje

Jakby szło ustawić jakieś powiadomienie to by miało sens, ale jak trafić żeby akurat to kupić? Dasz znać tutaj jak wpadnie ta ostatnia partia? Chciałbym kupić oba tomy ale kurczę jeżeli coś trwa kilka godzin akurat jak się jest w pracy to trochę słabo :(

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #3552 dnia: Pn, 09 Grudzień 2024, 07:34:03 »
Jakby szło ustawić jakieś powiadomienie to by miało sens, ale jak trafić żeby akurat to kupić? Dasz znać tutaj jak wpadnie ta ostatnia partia? Chciałbym kupić oba tomy ale kurczę jeżeli coś trwa kilka godzin akurat jak się jest w pracy to trochę słabo :(

Odezwij się do mnie, to Ci włącze na chwilę

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #3553 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 01:02:49 »
Odezwij się do mnie, to Ci włącze na chwilę

Dzięki, ale akurat udało mi się dzisiaj trafić na moment w którym była promocja ;) Paczka już idzie.

Offline celtic

« Odpowiedź #3554 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 15:25:06 »
Czy była taka promocja, że przy zakupie obu okładek "dziesieciocentówki" miały być dodane dodatkowe 2 grafiki?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10