Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 494913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LukCook

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #3210 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 11:33:06 »
Akcja z pudełkiem jest jak najbardziej normalna. Co chwilę wychodzą boxy w USA i nie ma afery, że ktoś kupił wcześniej. Sam ostatnio zamówiłem zestawy z pudełkami one bad day i Batman B&W.

Kupujesz wcześniej, wcześniej przeczytasz. Pudełko to akcja żeby zachęcić więcej ludzi i bonus dla kolekcjonerów.

Offline xanar

« Odpowiedź #3211 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 11:34:48 »
Idiotyczne porównanie. Nawet nie chce mi się tłumaczyć na ilu poziomach nie ma ono sensu.

Idiotyczne to są takie płaczki.
Tak działa świat, coś wychodzi w zeszytach, później w zbiorczych, w twardej okładce czy w slikpejsie, jakbyś nie kupił normlanego wydania to nigdy by nie powstało bogatsze to, że ty tego nie rozumiesz to ja ci nic na to nie pomogę.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline starcek

« Odpowiedź #3212 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 11:59:17 »
Płacze to dopiero będą, gdy okaże się, że to papierowe pudełko, a nie solidny karton.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline saruman

« Odpowiedź #3213 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 12:05:31 »
jak takie coś trzymać na półce? Komiksami na zewnątrz, z zakrytą wówczas grafiką tego etui? Czy grafiką na zewnątrz, co uniemożliwi wyciągnięcie pojedynczych tomów, zwróconych w stronę ściany?
Też mnie to ciekawi. Sam nigdy nie lubiłem etui i zawsze wyrzucałem je po zakupie kolekcji książkowych. Moim zdaniem dziwnie wygląda, gdy książki lub komiksy stoją w tekturowych opakowaniach.

Te boxy mangowe to dla mnie też ewenement — po co komu trzymać takie pudła?
« Ostatnia zmiana: Cz, 31 Październik 2024, 12:07:09 wysłana przez saruman »

Offline Koalar

« Odpowiedź #3214 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 12:10:50 »
Egmont nie umie w etui. Po tej akcji z X mieczy kolejny strzał w stopę. Powinno to wyglądać tak, że etui jest normalnie do kupienia, a dodatkowo jest zestaw 5 tomów, do którego jest dodawane gratis. O takiej kwestii jak przedsprzedaż i możliwość zakupienia przez wszystkich chętnych szkoda wspominać, bo przecież to jest kwestia nie do ogarnięcia w największym wydawnictwie komiksowym w Polsce, które podobno nawet ma swój sklep dla celów wizerunkowych.

W sumie ciekawy jestem, ile tego zajdzie i jak szybko. Raz, że sporo ludzi już ma te komiksy (przynajmniej część tomów) i po co im duble za okładkowy 1000 zł dla nieporęcznego etui (którego jakość póki co jest nieznana, a pewnie będzie to jakieś badziewie). Dwa, ktoś, kto tego nie ma, wyłoży od razu kilkaset złotych dla tego papierka? No ciekawe.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3215 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 12:17:12 »
Abstrahując od tego Batmana, to gdyby mieli w ofercie takie etui do różnych serii puszczanych na miękko (np. "Księcia nocy"), to chętnie bym skorzystał, wiedząc, że na intergral raczej już nie ma co liczyć. Oczywiście zakładając, że byłoby to trochę porządniejsze.

Offline 79ers

« Odpowiedź #3216 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 12:19:38 »
Smerfy, LL, Yakari, Thorgal ... etuje bardzo  ;D ;D

Offline freshmaker

« Odpowiedź #3217 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 12:27:36 »
kiedyś puścili rogatego boga w slipie trzy tomy. oczywiście samego etui nie dało się dokupić.

Offline misiokles

« Odpowiedź #3218 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 13:02:17 »
Egmont nie umie w etui. Po tej akcji z X mieczy kolejny strzał w stopę.
Już tyle razy ten Egmont strzelał sobie w stopę i tracił na wizerunku i co? I nic. Gdyż dobrze wie, że chwilowe psioczenia robią tylko reklamę i wzbudzają zainteresowanie tytułem. Nawet ci, co superhero nie kupują, wiedzą że istnieje coś takiego jak X-mieczy bo Egmont coś tam coś tam.

Offline Koalar

« Odpowiedź #3219 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 13:43:06 »
Wizerunek to jest ważna rzecz, jak Mucha zrobiła kilka grubych wpadek, to pewnie są teraz czytelnicy, którzy nie kupią od nich serii, dopóki nie wyjdzie całość i nie będą mieli pewności, że wszystko jest tip-top. A sprzedaż na bieżąco to jest istotna sprawa. Poza tym niektórzy w ogóle ich oleją i nie kupią albo kupią w oryginale. To może tu też nie warto się śpieszyć z zakupem serii Batman: Epidemia, bo za jakiś czas wyjdzie zestaw z etui. Chwilowy hajp na jakiś tytuł oparty na kontrowersji to według mnie nie jest dobra strategia w biznesie (zwłaszcza u dużego gracza jak Egmont), choć raczej nie jest to strategia, ale po prostu nieumiejętność wyciągania wniosków i przewidywania. Równie dobrze właśnie można było wzbudzić zainteresowanie tytułem w sposób pozytywny, robiąc akcję zapisów na etui. No ale to już trzeba wykonać dodatkową pracę, rzecz nierealna. A smród po wpadkach się będzie ciągnął i będzie wpływał na decyzje zakupowe. Wiadomo, że jak ktoś jest fanem Batmana po polsku, to dalej będzie kupował od Egmontu, bo alternatywy nie ma. Ale może jakiś inny tytuł oleje i kupi podobny tematyką komiks od innego wydawnictwa, które nie odwala maniany.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #3220 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 14:43:34 »
Ja nie wierzę, że ten Knightfall etui zrobi sukces, chyba, że jest tylko 100 sztuk, albo i mniej. Kto chciał Knightfalla po polsku ten kupił już wcześniejsze wydanie os Egmontu i uzupełniał kolejnymi tomami. Pewnie jacyś recenzenci, czy kanały komiksowe yt zakupią, bo głupio by nie mieć i tym się chwalić. Reszta oleje. Olali ekskluzywne okładki polskich miast na komiksach DC (zbojkotowałem wszystkie), nie kupuje też tych powiększonych wydań DC Limited (choć tytuły bardzo dobre, gdyby je jeszcze bardziej dopieścili pewnie bym brał, a tak zrobili by zrobić, więc niby szkoda, ale olewam).

Nie wiem, czy tutaj działa mechanizm, że ktoś ma, to ja też chcę mieć, albo inni nie mają, a ja mam coś wyjątkowego. Może tak jest, ja miałem tę fazę i mi przeszło, jak chce coś posiadać to tylko, dlatego, że ja chcę i mnie to jara. 

Offline horror

« Odpowiedź #3221 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 15:04:29 »
A moim zdaniem takie wydanie 5 tomów z etui to bardzo dobry prezent pod choinkę.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3222 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 18:55:42 »
Co jest kurna?

Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki

Offline Necr09

« Odpowiedź #3223 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 19:05:27 »
Egmont trafił na listę marek chronionych, przez co na koncie zwykłym nie można już sprzedawać komiksów tej marki na Allegro (można tylko na Allegro Lokalnie). Brawo, Jasiu! Nieźle muszą podrabiać te produkty Egmontu, że aż tak bardzo opłacało się utrudnić życie komiksiarzom.
FGO: 758,469,198

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3224 dnia: Cz, 31 Październik 2024, 19:07:41 »
Ale z jakiej paki on tam trafił?
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki