Mam nadzieję, że będzie do kupienia osobno, mam bzika na punkcie etui. Chyba nie ukarzą czytelników kupujących na premierę, oby.
Mam to samo. Uwielbiam wszelkie opakowania zbiorcze i tekturki (jestem fanem slipcoverów i slipcase'ów do filmów na Blu-ray i DVD). Ale chyba obaj się domyślamy jak to się skończy...

Edit: po zastanowieniu nie wiem czy te komiksy nie są za ciężkie i za duże na takie etui, ciekawe jak to się sprawdzi.
Jeśli zrobią to z porządnej tektury to powinno być okej (zerknij jak wyglądały pakiety z HP 1-7 w sztywnych oprawach). Dlatego warto poczekać na fotki jak to naprawdę będzie się prezentować, a nie zamawiać wyłącznie na podstawie stworzonej na kompie wizualizacji.
Po przemyśleniu sprawy
nie zamierzam wymieniać swoich obecnych egzemplarzy. Wydałem na nie jakieś 570-575 zł, nie uda mi się ich odsprzedać w podobnej cenie (pewnie byłbym ze 120-170 zł stratny), a potem jeszcze miałbym kupić nowy zestaw za 7 stówek? No nie, oznaczałoby to, że wydałbym na to etui nawet 300 zł. Sorry, ale jakie by nie było, nie jest wart takiej ceny. W dodatku byłoby to poparcie dla działań Egmontu, a jeżeli naprawdę wydadzą to wyłącznie w ten sposób poniekąd wykluczając osoby, które przyczyniły się do sukcesu tej serii na naszym rynku i pewnie zapewniły pracownikom Egmontu jakieś premie, to należy im się za to nie ponowny zakup
Knightfalla, a dwa środkowe palce pokazane prosto w twarz

W komentarzach na Gildii widzę same negatywne reakcje na tę zapowiedź. Ciekawe czy i jak się do tego ustosunkuje wydawnictwo. Jeśli wprowadzą do sprzedaży to etui osobno, na pewno kupię. Jeśli nie, kij im w oko!
Zresztą i tak komiksy stoją na półce i widać tylko grzbiety
Mów za siebie. U mnie
Knightfall stoi na półce tak, że grzbietów nie widać. Jakbym miał w etui, stałby stroną z symbolem nietoperza do salonu.