Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 343184 razy)

Offline michał81

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #2190 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 20:12:18 »
Zaprawdę ktuż :)
jak już poprawiasz to rób to dobrze "któż"

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2191 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 20:12:37 »
Czyli mam płacić nieludzkie pieniądze za brzydkie wydania z kolekcji i jeszcze płacić dodatkowe 12zł za obwolutę? Chyba podziękuję  ::)
I jako całość wygląda to ładnie, ale jak kupujesz wybiórczo to już tam ładnie nie jest.

A kto ci bronił kupować to wcześniej? A zapomniałem - miałeś tylko 17 lat i byłeś za mały. :)
Poza tym to i tak wyjdzie taniej niż nowe Długie Halloween.

https://www.gildia.pl/komiksy/595654-batman-dlugie-halloween

Po co mieli i tak mały tom rozbijać na dwa? Wyszło by drożej.

Bo tak już robili z Conanem Dark Horse tom 1, Diabłem Stróżem, Hushem, Thorem Aarona, Wasp, Spider-Manem na miękko itd. I jak wyszłoby drożej, skoro kupiłbym tylko jeden trejd a nie oba? Bo ten pierwszy kupiłem za 40 zł dawno temu.

jak już poprawiasz to rób to dobrze "któż"

Ryly? :)

« Odpowiedź #2192 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 21:04:09 »
A kto ci bronił kupować to wcześniej? A zapomniałem - miałeś tylko 17 lat i byłeś za mały. :)
Bo tak już robili z Conanem Dark Horse tom 1, Diabłem Stróżem, Hushem, Thorem Aarona, Wasp, Spider-Manem na miękko itd. I jak wyszłoby drożej, skoro kupiłbym tylko jeden trejd a nie oba? Bo ten pierwszy kupiłem za 40 zł dawno temu.
WKKM swój start miało w 2012r, miałem wtedy 10 lat - coś źle liczysz Bazylu. Wtedy z komiksów to czytałem Kaczora Donalda a Superhero było mi praktycznie nieznane.
I dajesz za przykład Husha wydanego w 2005r - 19 lat temu. Egmont wtedy miał totalnie inną politykę wydawania komiksów. Mogę się założyć, że teraz byłby wydany na spokojnie na twardo w jednym tomie. Thor czy Wasp jest wydany 1:1 tak jak w wydaniach zbiorczych oryginalnych - też źle?
Jak ci Venoma Catesa Egmont wydał w większych tomach a nie takich po 130 stron jak było oryginalnie to nie pochwalisz Egmontu, tylko wytykasz co ci nie pasuje...
I właśnie, o tym mówiłem kupiłbym - jesteś całym światem Bazyl? Spójrz na kogoś innego niż na czubek własnego nosa, serio.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2193 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 21:16:19 »
WKKM swój start miało w 2012r, miałem wtedy 10 lat
Jezus, jak ten czas zapier...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2194 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 23:23:02 »
Jezus, jak ten czas zapier...

Nie zapier... tylko my tak to obieramy wraz ze starzeniem się. Teraz 2 miesiące mijają nam relatywnie szybko, bo to mały wycinek naszego życia, ale jak chodziło się do podstawówki i miało 10 lat, to 2 miesiące to był szmat czasu.

Online parsom

« Odpowiedź #2195 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 23:58:58 »
Czyli jednak zapier...

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2196 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 07:53:40 »
Głupoty wypisujecie, kto czyta komiksy ten się nie starzeje.
8)

Offline roble

« Odpowiedź #2197 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 08:44:19 »
Głupoty wypisujecie, kto czyta komiksy ten się nie starzeje.
8)

No niewiem, z tej konwersacji właśnie wyszło że wayne_collector jest w wieku jednej z moich córek..  :)

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2198 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:03:22 »
No niewiem, z tej konwersacji właśnie wyszło że wayne_collector jest w wieku jednej z moich córek..  :)
To koniecznie zmuś ją do czytania komiksów, bo może niedługo okazać się, że jest starsza niż Ty. :)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2199 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:07:04 »
Grunt że należy do elitarnego grona czytaczy komiksów  :)
Wiek to tylko cyfra , w wieku 30 lat też już można być upierdliwym, sfrustrowanym zgredem ze szklanką w dłoniach do połowy pustą :)

Offline perek82

« Odpowiedź #2200 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:11:20 »
Ostatnio z żoną zrobiliśmy sobie badania na wiek biologiczny. Traktuję to z przymrużeniem oka, ale wyszło że jestem 2 razy starszy od niej, mimo że kalendarzowo dzieli nas 12 dni.
Więc w moim przypadku czytanie komiksów nie chroni przed starością 😀
CE (1-2) ***
Monster (1-9) ***
Żeń-szeń zgniłe korzenie ***
Dziewczyny z Pillaru **
Wspomnienia wiecznej teraźniejszości **

Offline Juby

« Odpowiedź #2201 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:33:00 »
Nie wiem czy to dobre miejsce. Jeśli nie proszę o przeniesienie.
Ale takie pytanie do was - wiem, że pewnie większość z was już jest dogadana, ale jest jakieś spotkanie przed panelem Egmontu na MFKiG? Jeśli tak to dajcie znać, czy to tutaj czy w wiadomości prywatnej. Jako, że to moja pierwsza Łódź będzie zawsze raźniej z kimś z forum gdzie trochę wiadomości już się wymieniło, i miło poznać na żywo  :D
To forum ma jednego admina + jednego moderatora i obaj mają wywalone przez większość czasu, więc nie sądzę aby ktoś ten post przeniósł... A ewidentnie powinien był trafić do wątku o tegorocznej edycji MFKiG, nie tutaj.

Spójrz na kogoś innego niż na czubek własnego nosa, serio.
Pisano mu to już z tysiąc razy. To niereformowalny psychol, odpuść.

Ostatnio z żoną zrobiliśmy sobie badania na wiek biologiczny. Traktuję to z przymrużeniem oka, ale wyszło że jestem 2 razy starszy od niej, mimo że kalendarzowo dzieli nas 12 dni.
Miałem podobne badania w lutym - wyszły kiepsko. Wziąłem się za siebie (bieganie, trening siłowy, mocniejsze trzymanie się diety) i w pół roku zszedłem metabolicznie o 12 lat (7 mniej od żony, a jestem o 2 starszy) :)

Wracając do tematu - nie zastanawiam się nad tym, co Egmont szykuje na przyszły rok. Co będzie, to będzie. Przekonamy się już w przyszłą sobotę wieczorem. Liczę tylko, że mimo wtrącenia tej Śmierci Supermana uda się do końca 2025 zamknąć Ziemię Niczyją, bo obecna przerwa między tomami męczy okrutnie.
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:34:57 wysłana przez Juby »
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2202 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:38:08 »
Matura 2025

Wiedząc, że Wayne Collector w 2012 miał 10 lat, a obecnie jest w wieku jednej z córek Robla oraz, że wiek biologiczny Perka jest dwukrotnością wieku biologicznego jego żony, oblicz ile córek ma Roble.

:P :P :P
« Ostatnia zmiana: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:43:36 wysłana przez Rodrigues »

Offline Szekak

« Odpowiedź #2203 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 09:41:30 »
Moze twoja zona czyta po prostu duzo wiecej od ciebie.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2204 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 10:18:11 »
Mi , level 41, na takim teście wyszło że mam 26 lat  8)
Może czytasz za dużo mondrych komiksów pokazujących że historyjki obrazkowe są nie tylko dla dzieci, zmuszających do myślenia i kontemplacji  najlepiej wpatrując się w białą ścianę i po których nic już nie jest będzie takie samo  :)