Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 486613 razy)

Offline LukCook

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #3375 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 13:57:34 »
Sklep Egmontu to jest tragedia, od nieogarniania stanów magazynowych po brak zabezpieczenia w paczkach. Omijać szerokim łukiem, jest dużo alternatyw (tańszych!).

Offline ww24

« Odpowiedź #3376 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 14:29:23 »
Sklep Egmontu to jest tragedia, od nieogarniania stanów magazynowych po brak zabezpieczenia w paczkach. Omijać szerokim łukiem, jest dużo alternatyw (tańszych!).

oczywiście, aczkolwiek tutaj [próba] zakupu raczej usprawiedliwiona :) - kontakt - absolutnie nieprzystający do pozycji (a może właśnie wpisujący się w pozycję "lidera"... ?)

Offline vertogo

« Odpowiedź #3377 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 15:39:14 »
"Ona nie potrafi się nawet uśmiechać. Chowa zęby za każdym razem", przepraszam, że wyciągam z kontekstu to jedno zdanie, ale ono obrazuje słaby i absurdalny poziom dyskusji, czemu ma służyć takie pisanie?, W Pana wypowiedziach wyczuwam, może  mylnie dużo złości i gniewu, może warto te emocje przekierować gdzie indziej i przekuć je w coś pozytywnego dla Pana, rzeczywistość jest dużo bardziej złożona niż Pan ją kreuje, bardzo łatwo ocenia Pan i wrzuca do jednego wora użytkowników, może Pan również powiedzieć o mnie, że jestem wg Pana przegrywem, mimo, że jestem szczęśliwym mężem i ojcem dwójki dzieci, bo Pan zna wszystkich najlepiej

Offline stab

« Odpowiedź #3378 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 16:11:37 »
Co do sklepu Egmontu. Tam już od kilku lat jest błąd, gdzie pozycje w polecanych, czy ostatnio przeglądanych są dostępne, a jak jak wchodzisz na stronę produktu to zonk. Na początku dawałem się nabrać i oczywiście rozczarowanie że produkt jednak niedostępny.

Offline Brzon

« Odpowiedź #3379 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 17:07:21 »
Kim w ogóle jest ten Grzmichuj? Co to za postać? Co to za uniwersum?

Offline WeaponX

« Odpowiedź #3380 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 20:21:34 »
Odkładając na bok drame p. GrzmiIncela czy to nie czas na styczniowe zapowiedzi?

« Odpowiedź #3381 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 20:50:58 »
Odkładając na bok drame p. GrzmiIncela czy to nie czas na styczniowe zapowiedzi?
Pewnie chomiki już pracują  ;D Do piątku zgaduję, że będą

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #3382 dnia: Cz, 07 Listopad 2024, 08:49:52 »
owszem, pracują ;)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3383 dnia: Cz, 07 Listopad 2024, 11:57:37 »
O co chodzi z tymi chomikami?
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki

Offline Teli

« Odpowiedź #3384 dnia: Cz, 07 Listopad 2024, 12:14:09 »
O co chodzi z tymi chomikami?

Bardzo stary dowcip sięgający początków forum, o ile nie forum Gildii, kiedy jedynymi social mediami wydawnictwa była strona sklepu i wypowiedzi Glutamiluty na forum :)
Generalnie chodziło o to że zapowiedzi redagowane są czasem szybciej lub wolniej, a jak już trafiały na stronę Egmontu to potrafiły się w ekstremalnych przypadkach ładować przez cały dzień po jednym komiksie na godzinę. Wyszła z tego anegdotka że serwer Egmontu napędzany jest przy pomocy chomika w kołowrotku.

Jakoś się przyjęło i zostało :)

Offline Burizleif

« Odpowiedź #3385 dnia: So, 09 Listopad 2024, 19:35:39 »
Wiadomo, skąd decyzja Egmontu o poszatkowaniu Planety Łazarza? Liczyłem na dwutomowe wydanie wzorem Urban Comics, a tu taka niespodzianka.

Offline michał81

« Odpowiedź #3386 dnia: Nd, 10 Listopad 2024, 00:20:06 »
Wiadomo, skąd decyzja Egmontu o poszatkowaniu Planety Łazarza? Liczyłem na dwutomowe wydanie wzorem Urban Comics, a tu taka niespodzianka.
Dlatego że reszta zeszytów nie dotyczy Batmana.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #3387 dnia: Wt, 12 Listopad 2024, 15:50:47 »
"Ona nie potrafi się nawet uśmiechać. Chowa zęby za każdym razem", przepraszam, że wyciągam z kontekstu to jedno zdanie, ale ono obrazuje słaby i absurdalny poziom dyskusji, czemu ma służyć takie pisanie?, W Pana wypowiedziach wyczuwam, może  mylnie dużo złości i gniewu, może warto te emocje przekierować gdzie indziej i przekuć je w coś pozytywnego dla Pana, rzeczywistość jest dużo bardziej złożona niż Pan ją kreuje, bardzo łatwo ocenia Pan i wrzuca do jednego wora użytkowników, może Pan również powiedzieć o mnie, że jestem wg Pana przegrywem, mimo, że jestem szczęśliwym mężem i ojcem dwójki dzieci, bo Pan zna wszystkich najlepiej

Nie oceniam twojego życia. Oceniam profesjonalnie filmiki Egmontu i postać pani Alicji w kontekście tych filmików. Poczytaj coś Lowena, dowiedz się czym są odruchy somatyczne i będziesz widział w Alicji od razu to, co ja. Wspomniane chowanie zębów ma tak oczywistą interpretację jak machanie ogonem u psów, no niestety, w kontekście mowy ciała niektórzy mają bardzo duże braki i pani Alicja z racji swoich wyzwań nie powinna występować w filmach, tak jak ja w wyścigach konnych, a pan TK pisać książek. Mamy uwarunkowania i można je przezwyciężyć poddając się pewnym procesom terapeutycznym, a nie maskowaniem, które też występuje u pani Alicji w dosyć obszernej formie, bo przecież tu nie chodzi o kolor szminki jak ktoś to ujął, ale o całokształt maski narysowanej w celu utracenia kontaktu z samą sobą. To jest tak oczywiste dla kogoś, kto aktywnie porusza się w życiu, że nie dowierzam tym wszystkim śmiałkom, próbującym wbrew logice i psychologii bronić kompetencji wizualnych pani Alicji.
I nie jest to hejt w jej stronę, a bardziej kompanii, która wystawia kogoś z takimi wyzwaniami na front wizualny.

A przegrywowie to oczywiście ci, którzy w pani Alicji widzą głównie obiekt seksualny "dziewczyna i komiksy hehehe", "ja lubię w sobotę ją zobaczyć", "bardzo ładna kobieta" itp. Wyzywanie od inceli łatwo też zdefiniować, bo podobnie jak w przypadku kryptohomoseksualistów, najczęściej tej inwektywy używają... incele.

Nożyczki i stół, to zawsze działa

Kim w ogóle jest ten Grzmichuj? Co to za postać? Co to za uniwersum?

Jestem sumieniem tego forum. Wszystkie niewypowiedziane myśli stworzyły mnie jako byt nieczłowieczy i kłócąc się ze mną kłócisz się po freudowsku ze swoim sumieniem. Im bardziej Grzmichuj komuś przeszkadza, tym więcej masz za uszami. Jestem antytezą. 
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline Popiel

« Odpowiedź #3388 dnia: Wt, 12 Listopad 2024, 16:22:47 »
Oceniam profesjonalnie filmiki Egmontu i postać pani Alicji w kontekście tych filmików. Poczytaj coś Lowena, dowiedz się czym są odruchy somatyczne i będziesz widział w Alicji od razu to, co ja.

Serio oglądasz sobotnie filmiki Egmontu, żeby robić psychoanalizę osoby opowiadającej o nowych przygodach Hulka czy Avengersów? Srogo. Ciekawe, co wspomniany Lowen opowiedziałby o Tobie na podstawie postów, które publikujesz. Czy przebija z nich "Miłość, seks i serce"? XD

Offline vertogo

« Odpowiedź #3389 dnia: Wt, 12 Listopad 2024, 16:32:53 »
Ok, grzmichuju, masz swój punkt widzenia poparty wiedzą fachową, ale jaki jest sens/cel takiego pisania?
Grzmichuj na randce, nie podobają mi się twoje odruchy somatyczn e, idź kobieto na terapię, lecz się :), poczytam sobie o tym co mi poleciłes, ale boje się że zaczne patrzeć na ludzi przez pryzmat wylacznie socjologiczny