Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 486567 razy)

Burizleif i 6 Gości przegląda ten wątek.

Online Darth Lexus

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #2985 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 22:07:58 »
Też trzymam kciuki za dobrą sprzedaż Supka. Taką Panikę na Niebie i inne historie sprzed Śmierci to bym poczytał 😍

Dalsze przygody po powrocie, zresztą też. Np. całą sagę z Supermanem Blue i Red.

Jeśli chodzi o całą sagę Supermana Blue/Red to niedawno skompletowałem niemal całość w zeszytach. Brakuje mi jedynie Challengers of the Unknown #15, który jest częścią eventu Millennium Giants. Na Supergirl #20 poczekam do końca miesiąca. Wszystko inne już mam i powiem Ci, że o ile fabuła to tragedia to jednak mnie ten wygląd Supermana kupił. Fani byli tak wściekli, że DC  po kilku miesiącach przywrócili Supkowi stare moce i wygląd. Nie wiem jak się tu wrzuca zdjęcia i krew mnie zalewa jak widzę, że coś jest nie tak z wielkością pliku (może ktoś pomoże?) ale np Superman #123 ma okładkę świecącą w ciemnościach. Na moim Instagramie można ją zobaczyć. Resztę Supermanów z tego okresu  wrzucę jak będę miał już całość.

https://www.instagram.com/p/C_GPavENB6b/?img_index=1
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Online Darth Lexus

« Odpowiedź #2986 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 22:10:19 »
chyba jednak może lepiej nie, cofnięcie się przed Śmierć jest dużo lepszą opcją

Tutaj muszę się zgodzić w 100%. Ale na szczęście w oryginale udało mi się prawie całość skompletować. Takie tam marzenie zajawionego TM Semicowca, któremu tamten wygląd Supermana siadł :)

Online Darth Lexus

« Odpowiedź #2987 dnia: Pt, 04 Październik 2024, 22:13:36 »
DC ma zebraną większość od runu Byrne'a i sukcesywnie kontynuuje to. Już niedługo będzie pierwszy tom Ery Trójkąta i wznowienie wcześniejszych przygód w kosmosie. W takim tempie wydawania E spokojnie powinno mieć co wydawać na lata, po kolei i, co najważniejsze, są to najlepsze lata Supermana.

Dla mnie to jedyna słuszna droga. Potem reszta.

Superman The Triangle Era Omnibus już się ukazał. Jeśt świetny. Zawiera dużo materiału opublikowanego przez nasze TM Semic. Np. Red Glass, Time and Time Again, Blackout czy zemsta Eradicatora. Kończy się przed samym Panic in the Sky, który wyjdzie zapewne w następnym tomie Triangle Era. Póki co brakuje jeszcze wydania tego co jest pomiędzy The Exile i właśnie Triangle Era, no ale może DC pokusi się o uzupełnienie luki.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2988 dnia: So, 05 Październik 2024, 09:24:03 »
Nie wiem jak się tu wrzuca zdjęcia i krew mnie zalewa jak widzę, że coś jest nie tak z wielkością pliku (może ktoś pomoże?)

Hosting zdjęć (ja korzystam z imgur.com) i przeklejasz link w BBcode, lub link bezpośredni i sam wrzucasz go w znacznik [img]

Offline michał81

« Odpowiedź #2989 dnia: So, 05 Październik 2024, 10:02:04 »

Offline Zakrza

« Odpowiedź #2990 dnia: So, 05 Październik 2024, 10:40:20 »

Dużo oczywistości Pan opowiada na początku, ale było też kilka ciekawych rzeczy.

Serio Egmont leci po kolei z całym Batmanem i Detective Comics od Trybunału Sów? Byłem przekonany, że tam są jakieś dziury.

Rozbawiło mnie tłumaczenie: "to nie jest tak, że był James Tyrion Czwarty, a teraz mamy Ram Piąty" xD

Ten Wampiry Thing od Weina wygląda super! Dodaję do swojej listy "do przeczytania".

Ten Batman Noir ma taką samą wielkość? To jest format taki jak DC Deluxe? Pytam o wymiary.

DC Black Label jest poza kontinuum? Ale jak to? Trzech Jokerów nie miało być w głównym uniwersum? Swoją drogą, wydali wreszcie jakąś kontynuację tego?

Justice League vs. Godzilla vs. Kong - brzmi jak kolejny bezsensowny crossover, który służy tylko do nabijania kasy. Ale pewnie jak się wyłączy myślenie i przymknie oczy to zabawa będzie świetna 😁

« Odpowiedź #2991 dnia: So, 05 Październik 2024, 11:07:57 »
DC Black Label jest poza kontinuum? Ale jak to? Trzech Jokerów nie miało być w głównym uniwersum? Swoją drogą, wydali wreszcie jakąś kontynuację tego?
Kontynuacją i swoistym epilogiem Trzech Jokerów jest amerykańska historia w Joker: Świat.
I generalnie DC Black Label to w założeniu historie oderwane od kontinuum, jak jest w przypadku Trzech Jokerów to dobre pytanie, chyba nigdy nie padło jednoznacznie stwierdzenie jak jest. Ale zważywszy, że mamy tutaj rozwinięcie tego co padło w Darkseid War, sądzę, że można uznawać tą historię za kanoniczną.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2992 dnia: So, 05 Październik 2024, 12:24:24 »
Ten Batman Noir ma taką samą wielkość? To jest format taki jak DC Deluxe? Pytam o wymiary.

Seria "Batman Noir" jest większa niż "DC Deluxe". Dokładne wymiary można sprawdzić np. na stronach produktów w sklepie Egmontu.

Jeśli dobrze kojarzę, od samego początku założeniem imprintu "Black Label" było to, że ukazujące się w nim historie nie muszą być powiązane z głównym kontinuum.

I generalnie DC Black Label to w założeniu historie oderwane od kontinuum, jak jest w przypadku Trzech Jokerów to dobre pytanie, chyba nigdy nie padło jednoznacznie stwierdzenie jak jest. Ale zważywszy, że mamy tutaj rozwinięcie tego co padło w Darkseid War, sądzę, że można uznawać tą historię za kanoniczną.

Jeśli dobrze sobie przypominam, to w niedawno wydanych komiksach z Batmanem z głównych serii przedstawiono inne wyjaśnienie istnienia "trzech Jokerów", które czyni komiks Johnsa i Faboka niekanonicznym. Z drugiej strony teraz w DC podobno wszystko jest kanoniczne...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online Darth Lexus

« Odpowiedź #2993 dnia: So, 05 Październik 2024, 14:54:08 »

Porównanie rozmiarów DC Deluxe i Batman Noir

Hosting zdjęć (ja korzystam z imgur.com) i przeklejasz link w BBcode, lub link bezpośredni i sam wrzucasz go w znacznik [img]

Dzięki. Muszę to przećwiczyć :D Spróbowałem z innej stronki bo imgur nie chciał mi konta zarejestrować.
« Ostatnia zmiana: So, 05 Październik 2024, 15:05:15 wysłana przez Darth Lexus »

Offline Kadet

« Odpowiedź #2994 dnia: So, 05 Październik 2024, 14:59:58 »
Na forum mamy przewodnik wklejania obrazków:

https://forum.komikspec.pl/o-stronie-i-forum/wstawianie-obrazkow/
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online Darth Lexus

« Odpowiedź #2995 dnia: So, 05 Październik 2024, 15:03:03 »
Na forum mamy przewodnik wklejania obrazków:

https://forum.komikspec.pl/o-stronie-i-forum/wstawianie-obrazkow/

Dzięki serdeczne. Już tam lecę poczytać :)

Offline Zakrza

« Odpowiedź #2996 dnia: So, 05 Październik 2024, 15:41:13 »

Porównanie rozmiarów DC Deluxe i Batman Noir

Wow! No to już jest kawał komiksu! <3 Nawet nie wiedziałem, że takie duże wydają w Polsce. To już wiem co chcę na urodziny i Gwiazdkę ;)

Offline kostuch

« Odpowiedź #2997 dnia: So, 05 Październik 2024, 16:03:03 »
Oglosili juz gdzies plan dodrukow na 4 kwartal?

Online Darth Lexus

« Odpowiedź #2998 dnia: So, 05 Październik 2024, 21:50:52 »
Wow! No to już jest kawał komiksu! <3 Nawet nie wiedziałem, że takie duże wydają w Polsce. To już wiem co chcę na urodziny i Gwiazdkę ;)

Fakt. Ale jak masz tego więcej to robi jeszcze większe wrażenie. Batman Noir, DC Limited i Marvel Limited mają ten sam format. Z DC Limited nie kupowałem jedynie Strażników i aktualnego Bagniaka, do którego nie mogę się przekonać. Poza tym nie ma wszystkich tomów Moore'a w sprzedaży więc nawet się w to nie pakuję.

Offline michał81

« Odpowiedź #2999 dnia: So, 05 Październik 2024, 21:57:51 »
Batman Noir, DC Limited i Marvel Limited mają ten sam format.
Sprostuje. Są dwa komiksy z tej linii, które mają inny format niż te przedstawione na zdjęciu, ale wynika to z tego, że one od razu były wydane w innym formacie.