Na San Diego Comic-Conie zaprezentowano nowe logo DC. W praktyce jest to tak naprawdę powrót do starego i popularnego logo, zaprojektowanego przez Miltona Glazera i obowiązującego w latach 1976 - 2005. Nowe-stare logo pojawi się na okładkach komiksów DC począwszy od października. Czyli u nas najprawdopodobniej też nastąpią zmiany na okładkach komisów DC, tak jak to już było wcześniej.
Masz jakieś potwierdzenie tej informacji? Bo z video Gunna i z newsa na Variety zrozumiałem to tak, że logo zmienia się tylko dla DC Studios, czyli dla filmów, seriali i gier, ale nie dla komiksów (co by nie miało sensu).
Z jednej strony chciałoby się rzec, że DC potwierdza tym ruchem jak bardzo się miota i nie ma wyobraźni, skoro po 19 latach wracają do klasycznego logo i to bez żadnej modyfikacji/aktualizacji. Z drugiej - w tym przypadku im wybaczam, bo wracają do najlepszego logo DC ever
Bardzo lubiłem też
wersje z lat 2005-2011, ale już
logo które weszło w życie na początku 2012 nigdy mi się nie podobało, a ostatnia
wersja z 2016 była w porządku, tylko trochę zbyt w duchu
oversimplified logos jak dla mnie (od początku żałowałem, że litery DC nie były trochę z ukosa, jak w
logo DC Universe). Jeśli Egmont pod koniec roku, lub od 2025 również będzie wydawać swoje albumy z tym logo na okładkach i po blisko dwóch dekadach znów będę miał możliwość kupienia komiksów z logo DC z czasów TM-Semic to będzie coś pięknego