Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 576626 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #1245 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:22:04 »
Taka mała pierdoła/ciekawostka to to że drugi epik Wolverine'a ma inną okładkę niż oryginał
No trudno, jeśli faktycznie wyjdzie z tą zmienioną okładką i zdecyduję się nabyć drogą kupna egzemplarz, to i tak będę go kochał tak, jakby to było oryginalne, miękkokładkowe wydanie po angielsku z nierówno przyciętą okładką :-)

Offline Kandor

« Odpowiedź #1246 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:34:01 »
Tyle już jest towaru na rynku plus mnóstwo zapowiedzi a Komiksowym Drapieżnikom dalej mało  ;) co za czasy, chwilo trwaj !
I żeby nie było że jestem jakiś inny, mi dalej brakuje w zapowiedziach zbiorczego Titeufa i Kida Paddle  8)
  "Komiksowym Drapieżnikom" - Yes, I Am! Mam podobne odczucia. Muszę skołować jakieś pieniążki...na półki (chyba się szarpnę w przeciągu roku na 3 kallaxy, takie po 25 ścianek, jeszcze pmyślę... :-)), bo to stanowi główny problem obecnie (np. promocyjny kompet "Paper Girls" i "Sweet Paprica" dzielą obecnie półeczkę z moimi starymi t-shirtami ;-)). O dziwo na komiksy ZAWSZE wysupłam jakąś kasę.
Tak przy okazji, to jeszcze nie udało mi się skutecznie schudnąć, więc może i tak wydaję na to moje/nasze zacne hobby za małe kwoty ;-)
Już się rozpisałem więc zakończę cytatem z Comic Book Guya z kinowej wersji "Simpsonów":  "I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT!" :-)
« Ostatnia zmiana: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:37:51 wysłana przez Kandor »

« Odpowiedź #1247 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:37:58 »
Kolejny rok i kolejny raz bez kontynuacji "Ptaków nocy" :( Zapowiadali cały run, ale chyba nic z tego nie będzie.

Tak samo "Star Trek"; niby miały być kolejne tomy, ale w katalogu cisza.

Jestem też ciekaw czy "Asterix" będzie miał panoramę? Oby nie, bo wtedy jest szansa, że najnowsze tomy też pojawią się w twardej oprawie. Po tylu latach mamy wreszcie twardą oprawę i prawidłową kolejność, ale mimo wszystko mam obawy co do wydania.

Widzę, że nadal cisną to "Sandman Uniwersum" i chyba najwyższy czas się za to zabrać.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Kandor

« Odpowiedź #1248 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:47:47 »
Panoramę? Wątpię, głównie właśnie z powodu który podałeś. Poza tym, nie chcę być złośliwy, ale wiesz, że (pomimo bazowania na pewnych materiałach/ wydaniach z Francji), to NIE  BĘDZIE "kolekcja" jak kioskowe/salonikowe klekcje Hachette?  Ot, taka sobie seria/linia wydawnicza (alternstywna do głównej serii Asteriksa), która może się ładnie ciągnąć o ile zdecydujemy się ją wesprzeć naszymi portfelami :-) Więc panoramy "nie wróżę" (tak na 99,99 %) :-)
PS. Ciekawe po ile chodzą komplety (o ile takie są dostępne) niebieskiego Asteriksa "z leksykonem" (wersja z twardą oprawą)? :-) Muszę sprawdzić...
« Ostatnia zmiana: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:50:19 wysłana przez Kandor »

Offline stachel

« Odpowiedź #1249 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:56:14 »
Z tego co widzę to mangi Star Wars zaliczają sporą obsuwę względem poprzedniego planu. Zapowiedzi z listopada/grudnia wylądowały w katalogu na 2025 rok. Przy Ordeal of the Princess ma to sens, bo dalej nie ma materiału źródłowego (i chyba nie wiadomo kiedy będzie), ale reszta trochę dziwi. 

Gdyby ktoś się zastanawiał o co chodzi z Star Wars Crossover - to będzie Star Wars: Dark Droids i jest częścią reszty ongoingów SW.

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #1250 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 17:59:13 »

Co do XIII, to nie zamierzam dublować, tym bardziej, że wydanie Egmontu nie będzie obejmować
wszystkich dotychczasowych albumów. Poczekam (kurde, znowu lata polecą), aż zaczną
wydawać te albumy nie wydane przez Taurusa.

Czemu ma nie obejmować wszystkich dotychczasowych albumów?

Offline deFranco

« Odpowiedź #1251 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 18:06:20 »
https://www.bedetheque.com/serie-42792-BD-XIII-Integrale-30-ans.html

To seria z okazji 30-lecia, obejmuje tylko 19 albumów autorstwa Van Hamme'a
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Dracos

« Odpowiedź #1252 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 18:12:35 »
Tak ale pani dyrektor mówiła że wszystko zależy od sprzedaży, więc rocznicowe wydanie rocznicowym ale jak będzie odpowiednia sprzedaż to pociągną wszystko.

Dla mnie trochę zawód że nic nowego ze świata Troy nie zapowiedzieli. Brak kontynuacji Kenii uwiera, ale liczę na to że jak już wszystko z Aldebarana wydadzą to na Amazonię i Szkocję też się znajdzie slot wydawniczy :)

Offline deFranco

« Odpowiedź #1253 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 18:20:14 »
Tak ale pani dyrektor mówiła że wszystko zależy od sprzedaży, więc rocznicowe wydanie rocznicowym ale jak będzie odpowiednia sprzedaż to pociągną wszystko.

Dlatego napisałem, że poczekam na te albumy nie wydane przez Taurusa. Pewnikiem puszczą
je pojedynczo więc będą pasować do dotychczasowych wydań. Nie sądzę by wydawali dalej
w integralach (w tych rocznicowych na pewno nie). A nawet jeśli to zawszę decyzję jeszcze zdążę podjąć.
W każdym razie nie zamierzam ulegać nagłemu trendowi pozbywania się pojedynczych albumów.
Lepiej czekać na rozwój sytuacji.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #1254 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 18:43:39 »

O kurcze nie wiedziałem/nie doczytałem dzięki za odpowiedź, muszę jeszcze przemyśleć ewentualny zakup

Offline Brvk

« Odpowiedź #1255 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 18:54:08 »

14 stron dodatków w każdym Integralu. Kurde.

Offline deFranco

« Odpowiedź #1256 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 19:06:56 »
14 stron dodatków w każdym Integralu. Kurde.

Dla mnie kolejny argument by nie brać  :( Dodatki to przekleństwo.
Przez nie komiksy są grubsze i przede wszystkim droższe.
« Ostatnia zmiana: Wt, 30 Kwiecień 2024, 19:11:04 wysłana przez deFranco »

Offline Dracos

« Odpowiedź #1257 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 19:11:31 »
Ja przecież nie namawiam do wymieniania :) Sam mam Orły Rzymu Taurusowe i jakoś do tych nowych z Egmontu mnie nie ciągnie.

Offline parsom

« Odpowiedź #1258 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 19:28:19 »
Dla mnie kolejny argument by nie brać  :( Dodatki to przekleństwo.
Przez nie komiksy są grubsze i przede wszystkim droższe.

Zgadzam się, chociaż wiele zależy od dodatków. Te w KiK - super. Ale nie każdy komiks tak obrósł ciekawostkami i ciekawością do ich poznawania, w większości te dodatki to wypychacze.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1259 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 20:26:45 »
Przejrzałem ten katalog kompletnie bez żadnych emocji, no ale coś tam dla siebie wyłuskałem. Choć z drugiej strony to chyba też efekt tego, że o większości zapowiedzi już po prostu wiedziałem.

Nowości, które mnie interesują:
- Nasz wielki Donald
- 7 przeciw chaosowi
- Potwór z bagien Lemire'a
- Człowiek cel
- Sandman: Teatr tajemnic

Serie do kontynuowania:
- Kaczogród
- Punisher Epic
- Sandman Uniwersum
- Hellblazer

W kategorii "może":