Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 604666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1590 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 13:42:07 »
Hmmm. Niezle jajca. Ciekawe jaki jest powod tego odejscia.

Panic mode on: może TK walczył o jak najniższe ceny i przegrał z korporacyjną rzeczywistością  :o - panic mode off...  ::)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline JanJ

« Odpowiedź #1591 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 13:50:24 »
Bazyl może jeszcze zapłakać nad odejściem TK, jakby się okazało, że to właśnie TK walczył o jak najniższe ceny, a w kolejnych kwartałach ceny mocno wystrzelą. Nie wiem, czy Pani Martyna jest na to przygotowana ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 13 Kwiecień 2023, 15:19:40 wysłana przez JanJ »

Offline winckler

« Odpowiedź #1592 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 14:00:46 »
O rany! O rany, rany, rany....  :-\
Ja mam nadzieję, że to nie za ten filmik, gdzie polecał pozycje konkurencji. 

Online SawiK

« Odpowiedź #1593 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 14:02:55 »
Smutna wiadomość,oby się podlo w dalszej drodze i czekam na YT filmik, zapewne będzie się działo.

Offline _Paweł

« Odpowiedź #1594 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 14:05:06 »
Czyli pan Tomasz rzuca to wszystko i jedzie w Bieszczady? Spokojnie, po pierwszej zimie wróci :).

Offline Kyms

« Odpowiedź #1595 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 14:32:09 »
Szokująca, smutna wiadomość. Pan Tomasz miał bardzo duży wpływ w rozwój komiksów w Polsce za co będę mu zawsze wdzięczny i życzę mu jak najlepiej. Trzymam kciuki, żeby p. Martyna godnie zastępowała p. Tomasza.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline starcek

« Odpowiedź #1596 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 14:37:27 »
Dla sporej części z tego forum to jest niczym odejście Papieża Polskiego Komiksu - odkąd pamiętaja on był w wielkim E.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1597 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 14:44:50 »
Panie Tomku wszystkiego dobrego, dziękujemy za te wszystkie lata.
Nie jest to dobra wiadomość, ale w ostatnim filmiku Pan TK mówi, że rynek komiksowy się nie zawalił i nie zawalił. Tego się trzymajmy. Lecz to już nie będzie to...

Offline Arne

« Odpowiedź #1598 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 14:56:50 »
Kwiecień miesiące tragedii dla Polaków...

- śmierć papieża
- katastrofa Tupolewa
- odejście TK.

Co jeszcze?!
O Katyniu zapomniałeś

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1599 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 15:05:45 »
Moze odszedl bo kazali mu zmiejszyc oferte  bo sprzedaz spadala a on chciał ciagnac serie z minmalnym zyskiem ale zeby fani byli zadowoleni?

Coraz częściej czyta się że ludzie ograniczaja zakupy...

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1600 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 15:08:37 »
Idzie zmiana i być może na lepsze. Trochę nie rozumiem tego "żałobnego tonu", bo od lat Egmont w zasadzie to bardzo bezpieczne zapowiedzi. Krytykowałem, że Egmont, jeżeli chodzi o sh miotał się od kilku lat od ściany do ściany w tym segmencie ... jeżeli chodzi i możliwości, to było naprawdę średnio. Od lat nie wyszło coś na miarę "Mistrzowie komiksu" i to ciągłe dbanie o nowego czytelnika, który miał przyjść - być może to się nie zmieni, może będzie jeszcze bardziej iść w tę stronę. Jeżeli w piłce jest powiedzenie "jesteś tak dobry, jak twój ostatni mecz", to było ok i tyle bez fajerwerków.

Nie ma co popadać w przesadę, że będzie źle, bo być może przychodzi ktoś ze świeżym spojrzeniem i ma plan jak trochę ożywić Egmont w segmencie sh, a może będzie kontynuowana polityka taka, jak jest do tej pory. Ja by, chciał, aby Egmont trochę odszedł od wyłączności DC i trochę np. Mucha by podłapała kilka tytułów.

Offline JanJ

« Odpowiedź #1601 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 15:10:09 »
Skoro będzie miał więcej czasu na pisanie to czekam aż napisze swoją autobiografię. Oj, wszyscy byśmy tu czytali  :D

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1602 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 15:21:22 »
Nie ma co popadać w przesadę, że będzie źle, bo być może przychodzi ktoś ze świeżym spojrzeniem i ma plan jak trochę ożywić Egmont w segmencie sh, a może będzie kontynuowana polityka taka, jak jest do tej pory. Ja by, chciał, aby Egmont trochę odszedł od wyłączności DC i trochę np. Mucha by podłapała kilka tytułów.

Ale to według Ciebie oddanie wyłączności na DC (jeśli jest w ogóle możliwe) to byłoby z punktu widzenia Egmontu coś, co pozwoliłoby pozytywnie ocenić następczynię Kołodziejczaka czy jak?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1603 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 15:22:18 »
Dzięki Panie Tomaszu za wszystkie poprzednie lata i powodzenia. A na nowe kierownictwo czekam z zaciekawieniem.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1604 dnia: Cz, 13 Kwiecień 2023, 15:29:32 »
Ale to według Ciebie oddanie wyłączności na DC (jeśli jest w ogóle możliwe) to byłoby z punktu widzenia Egmontu coś, co pozwoliłoby pozytywnie ocenić następczynię Kołodziejczaka czy jak?

Na tę chwilę nie mam informacji, jaki plan ma następczymi co do DC. To zapytam inaczej, czy jesteś zadowolony z tego, jak Egmont wykorzystuję wyłączność na DC? Czy Twoje oczekiwania zostały spełnione, czy może czujesz niedosyt? Ja uważam, że przydała by się zmiana, bo w zasadzie w tym segmencie było zbyt mało informacji dla czytelnika jakie są plany, czego można się spodziewać.