Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 604699 razy)

Offline Kandor

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #3360 dnia: So, 21 Październik 2023, 11:42:19 »
Chodzi Ci o Omnibusa? Egmont takich dużych księg(1300 stron) nie wydaje.
No przecież nie każdy omnibus Marvela ma 1300 stron, cała masa ma po 700-800, nawet mniej, a "rekordzista", niedawno wydany "Planet of the Apes" ma...224 strony :-)
EDIT: Co świetnie koresponduje z tym co Xanar poniżej napisał :-)
« Ostatnia zmiana: So, 21 Październik 2023, 12:03:46 wysłana przez Kandor »

Offline xanar

« Odpowiedź #3361 dnia: So, 21 Październik 2023, 11:56:58 »
Omnibus to jest to co Marvel sobie nazwie omnibus, za którego płacisz podatek od omnibusa.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline starcek

« Odpowiedź #3362 dnia: So, 21 Październik 2023, 13:37:49 »
No przecież nie każdy omnibus Marvela ma 1300 stron, cała masa ma po 700-800, nawet mniej, a "rekordzista", niedawno wydany "Planet of the Apes" ma...224 strony :-)
EDIT: Co świetnie koresponduje z tym co Xanar poniżej napisał :-)

Hola, hola - w omnibusach palmę pierwszeństwa wciąż dzierży tytuł z 2007 roku - Devil Dinosaur. Aż 184 strony.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Kadet

« Odpowiedź #3363 dnia: So, 21 Październik 2023, 14:43:54 »
No proszę - o tej zapowiedzi to nic nie słychać, a już za cztery dni premiera! ;)

https://egmont.pl/POKEMON-SUPER-EXTRA-DELUXE.-Podrecznik-trenera,78106654,p.html
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Death

« Odpowiedź #3364 dnia: So, 21 Październik 2023, 17:40:35 »
Nie lubię superhero, ale lubię tę dziewczynę. Jest niezwykle kompetentna, wie o czym mówi i widać u niej olbrzymią zajawkę w temacie Marvela. W każdym kolejnym filmiku wypada lepiej, aż zaczynam sprawdzać te albumy, o których mówi. Powinna dostać podwyżkę.

Offline LukCook

« Odpowiedź #3365 dnia: So, 21 Październik 2023, 17:56:07 »
Nie lubię superhero, ale lubię tę dziewczynę. Jest niezwykle kompetentna, wie o czym mówi i widać u niej olbrzymią zajawkę w temacie Marvela. W każdym kolejnym filmiku wypada lepiej, aż zaczynam sprawdzać te albumy, o których mówi. Powinna dostać podwyżkę.

100% się zgadzam.

Offline xanar

« Odpowiedź #3366 dnia: So, 21 Październik 2023, 18:01:06 »
A jak facet by występował w tych filmikach to też powinien dostać podwyżkę czy już nie.

Offline Cringer

« Odpowiedź #3367 dnia: So, 21 Październik 2023, 18:03:11 »
A jak facet by występował w tych filmikach to też powinien dostać podwyżkę czy już nie.
::)

Offline LukCook

« Odpowiedź #3368 dnia: So, 21 Październik 2023, 18:05:49 »

Jakby robił tak fajne filmiki to by zasługiwał.

Offline Death

« Odpowiedź #3369 dnia: So, 21 Październik 2023, 18:18:40 »
Nie. Bo facet już przed podwyżką by zarabiał tyle co kobieta po.

Offline xanar

« Odpowiedź #3370 dnia: So, 21 Październik 2023, 18:34:07 »
Aaa, bo gender pay gap  ::)
A ty wiesz, że w tym wydawnictwie pracuje więcej kobiet niż mężczyzn, dlaczego nie ma parytetów w Egmoncie.
TK tyle tych filmików nagrał i jakoś nie zauważyłem, żeby ktoś napisał, że mu się podwyżka należy ::)
« Ostatnia zmiana: So, 21 Październik 2023, 18:56:43 wysłana przez xanar »

Offline death_bird

« Odpowiedź #3371 dnia: So, 21 Październik 2023, 18:50:55 »
W każdym kolejnym filmiku wypada lepiej[...]

Jak dla mnie poziom generalnie jest constans przy czym w tym konkretnym wypadku liczba poleceń pt. "słuchajcie" przekroczyła mój próg bólu. Jeżeli ktoś to ogląda to chyba nie po to żeby nie słuchać. Czułem się trochę tak jakbym słuchał mojej polonistki w trzeciej czy czwartej klasie podstawówki.
Natomiast niezmiennie uważam, że to są w miarę ciekawe omówienia (jak na tak krótkie formy). Jak wcześniej nie planowałem zakupu Nowych Mutków tak teraz zaczynam się wahać (i nie chodzi o to, że muszę się przekonywać do nazwisk na okładce czy poziomu historii - zwyczajnie ograniczam mocno zakupy).
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Piterrini

« Odpowiedź #3372 dnia: So, 21 Październik 2023, 19:29:44 »
Podwyżkę za co, że zgodziła się na robienie filmików reklamowych? Przecież za darmo tego nie robi...
Już dawniej chciałem coś napisać, ale tak się domyślałem, że krytykowanie "ładnej pani" nie będzie dobrze widziane, a z drugiej strony jaka to różnica, już byłem wśród prześmiewczo określanych "ekspertów mody", to teraz...
Tylko jak to napisać żeby nie było zbyt "okrutnie"... Może rebusem - żebym mógł tego "bezboleśnie" słuchać to dla tej pani przydatny byłby:

Merytorycznie jest w porządku, jakościowo standard youtubowy, prezencja - widać że pani z filmiku stara się bardziej niż były szef, tylko ta jedna rzecz powyżej dystansuje... Dla przykładu - nie umiem śpiewać to nie staję przed mikrofonem.

FF faktycznie fajnie wygląda, na filmiku znacznie lepiej niż "statyczne" przykładowe plansze.
"Nie dajcie się odstraszyć oldskulowym rysunkom" opisując She-Hulk Byrne'a??? Dla mnie to mistrz, którego prace nadal są świeże i cudowne. Aż taki stary jestem??? Nowe pokolenie naprawdę tak myśli o rysunkach Johna?
W ogóle bym się nie zdziwił, w kinie stale remaki bo awersja do "starych" filmów po prostu odrzuca od zapoznania się z klasykami, a w komiksach np. opinie nawet tutaj jak wyglądają tytuły z lat 60 chociażby. Dla mnie Byrne > większość współczesnych, chociaż zainteresowanych She-Hulk przekonywać nie trzeba, a czy "młodsi" się przekonają?

Offline Itachi

« Odpowiedź #3373 dnia: So, 21 Październik 2023, 19:32:29 »
Bartosz Sztybor z nagrodą Hugo za komiks "Cyberpunk 2077. Sny wielkiego miasta". To pierwsze Hugo dla osoby z Polski!

Do nagrody w kategorii "Komiks" nominowano także:
- "DUNE: The Official Movie Graphic Novel", Lilah Sturges, Drew Johnson, Zid (Legendary Comics)
- "Monstressa" #7, Marjorie Liu and Sana Takeda (Image Comics)
- "Raz na zawsze" #4, Kieron Gillen / Dan Mora (BOOM! Studios)
- "Saga" #10, Brian K. Vaughan, Fiona Staples, Fonografiks (Image Comics)
- "Supergirl: Woman of Tomorrow", Tom King, Bilquis Evely, and Matheus Lopes (DC Comics)

Gratulacje!
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline Kadet

« Odpowiedź #3374 dnia: So, 21 Październik 2023, 19:48:59 »
Merytorycznie jest w porządku, jakościowo standard youtubowy, prezencja - widać że pani z filmiku stara się bardziej niż były szef, tylko ta jedna rzecz powyżej dystansuje... Dla przykładu - nie umiem śpiewać to nie staję przed mikrofonem.

Mogę tylko zacytować siebie sprzed paru tygodni. W sumie to ciekawe, że odpowiedź pasuje bez żadnych zmian...

Czepiasz się.

Z jednej strony ludzie jadą po Egmoncie, bo korpo, bo się nie znają, bo wypowiedzi są okrągłe i z firmową gadką, a z drugiej strony kiedy wychodzą ci pracownicy, którzy znają się na rzeczy, są fanami i są autentyczni - z wszystkimi tymi drobnymi "niedoskonałościami", które przecież każdy z nas ma, to obrywa im się, że są normalnymi ludźmi i nie wstawiają gładziutkich reklamowych tekścików ze sztucznymi gestami i narracją zaplanowaną w stu procentach w jakimś gabinecie. No nie dogodzisz.

Rozumiałbym, gdyby wymowa była tak straszna, że nic się nie da zrozumieć, albo wypowiedź tak nieskładna, że w ogóle nie idzie dojść, o co chodzi - ale przecież tu nic takiego nie ma. Pani Alicja pracuje jako redaktorka, i bardziej mnie obchodzi, żeby była dobrą redaktorką niż dopiętą na ostatni guzik youtuberką, bo te filmiki to tylko dodatek do jej głównej pracy. Choć osobiście jej zakres pracy tak bardzo mnie nie dotyka, bo ostatnio mało Marveli czytam.

I wolę właśnie takich autentycznych ludzi niż czytanie z kartki pi-arowych opisów od wydawcy, z których tak naprawdę niewiele wynika.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!