Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 605323 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Teli

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #3180 dnia: So, 08 Październik 2022, 15:22:00 »
Żeby tylko dwa lata. W temacie kolekcji ludzie się jarają komiksem z lat sześćdziesiątych.
Cóż rzec. Jesteśmy bandą smutnych, zapóźnionych, małych ludków którzy szukają poklasku we własnym towarzystwie. A pomyśl sobie Itachi jacy my dwaj dopiero jesteśmy dziwni. Odpalamy na emefce Kolejkon żeby zdobyć wrys od zaściankowych artystów których nie zaproszono na festiwal kukurydzy w Teksasie. Co za smutne towarzystwo w smutnym kraju na smutnym forum.
Dobrze chociaż że Grzmi zniża się do poziomu tego bajora i próbuje oświecić nas w tym prymitywnym języku który jesteśmy w stanie zrozumieć. Jeszcze by napisał coś po angielsku, a my niczym spłoszone małpy dalibyśmy nogę na drzewo.
Jak to dobrze że choc jeden promyk Grzmisłoneczka opromienia to nasze prymitywne komiksowe bajoro.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3181 dnia: So, 08 Październik 2022, 15:25:16 »

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #3182 dnia: So, 08 Październik 2022, 21:02:57 »
Drogi grzmichju (jakkolwiek brzmi mi to jakbym cię na wstępie obrażał nazywając wulgarnie fallusem), piszesz, że prawdziwy komiksiarz czyta na bieżąco, po angielsku. Ale co czyta? Marvel i DC? Czy może musi się z czymś jeszcze zaznajomić? I tak: jak jestem nowym czytelnikiem to rozumiem, że muszę przeczytać całą superbohaterszczyznę z dwu głównych uniwersów, poczynając od tego co chce nam zaserwować Hachette kolekcję Marvel Origins... Rozumiem, że to wszystko przeczytałeś i orientujesz się w temacie. Bo jakże to czytać najnowsze eventy nie znając najdokładniejszych szczegółów poprzednich przygód występujących postaci...?

Dalej: prawdziwy komiksiarz zapewne jest też fanem, a więc ma na względzie dobro twórców. Ergo - nie okrada ich. Czyta z legalnych źródeł. A że zapewne "prawdziwy komiksiarz" musi być też papierofilem... Marvel Unlimited i inne wynalazki odpadają. Tylko fizyczne wydania. Domniemywam również że "prawdziwy komiksiarz" nie spekuluje i nie rozstaje się ze swoją kolekcją puszczając w świat wtórnego rynku zakupione zeszyty...

Więc skoro jesteś "prawdziwym komiksiarzem" musisz mieć megakolekcję Marvel/DC począwszy od pierwszych numerów. Powiedz, skąd znajdujesz kasę na zakup archiwaliów... a nie, ty je kupujesz na bieżąco, sorki zapomniałem. Ale to i tak multum makulatury (wiem, Ciebie, drogi grzmichuju, jako "prawdziwego komiksiarza" mierzi nazywanie komiksów makulaturą, ale ja zaściankowy prosty chłop spod obornika, więc mi po wielkopańsku wybacz), którą trzeba:
a) kupić;
b) przeczytać;
c) składować.
Jak znajdujesz kasę, czas i miejsce by tego dokonać?

Tylko moment... Teraz opisałem "prawdziwego SH'owca" a nie "prawdziwego komiksiarza". By być tym drugim musisz z podobną pieczołowitością czytać m.in. po francusku frankofony, po japońsku mangi, nasze rodzime poletko (pewnie z odrazą nad tym robactwem i zacofaniem) też ogarniasz. A co z komiksem hiszpańskojęzycznym? Czeskim? Grzmichuj-wie-jakim?

Co próbuję wykazać: jak na osobę o światowym zadęciu masz bardzo wąskie postrzeganie.

Kokoro mnie boli, gdy odmawiasz mi miana "prawdziwego mangozjeba", bo po japońsku umiem kilka słów na krzyż. To ogromny rynek i nawet true otaku z kraju kwitnącej wiśni nie są w stanie ogarnąć tego ogromu (jak kot na pustyni - kuwety).

Prawda jest taka, że nie mam talentów do języków. Angielski coś tam rozumiem, ale czyta mi się siermiężnie. Jak nie ma opcji, to decyduje się na anglojęzyczną lekturę, ale więcej frajdy sprawia mi własny język w dymkach ("a niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"). Ale co ja się będę produkował jak cię to grzmichuj obchodzi? Chcę tylko dać do myślenia: Zanim włożysz fiuta między futrynę a drzwi pomyśl po co to ci.
Obrażasz innych, ale oni (w tym i ja) mają na Ciebie wyjebane. Zwisa nam twoja opinia. Pośmiejemy się, ponabijamy i dale się będziemy zwać komiksiarzami. A ty się tylko kompromitujesz.

Offline sokratesik

« Odpowiedź #3183 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 10:13:39 »
No, cóż. Piłeś, nie pisz   ;D

Offline Komediant

« Odpowiedź #3184 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 14:23:28 »
Drogi grzmichju
(..)
 Zwisa nam twoja opinia.

Skoro wam tak zwisa to po kiego trzepiecie te elaboraty? Koleś troluje na całego a wy sie podniecacie od trzech stron.

Offline xanar

« Odpowiedź #3185 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 14:31:31 »
Koleś pisze te posty od paru ładnych lat i tu nagle takie wielkie oburzenie, nie wiem, trafił w końcu w czuły punkt czy jak.
Tu już Bazyl takiej atencji nie otrzymuje ;D zapewne może poczuć się zazdrosny :D , ktoś mi dał taką w wspaniałą radę kiedyś - no przecież może nie reagować  ::) ::) ::)
« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Październik 2022, 14:36:03 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #3186 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 16:21:48 »
Po co piszemy? Bo dobra guwnoburza nie jest zła, a podśmiechujki z grzmichujka jeszcze lepsze 😜

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3187 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 16:39:16 »
Skoro wam tak zwisa to po kiego trzepiecie te elaboraty? Koleś troluje na całego a wy sie podniecacie od trzech stron.

Offline Ben Dover

« Odpowiedź #3188 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 17:31:33 »
Świetne zapowiedzi Egmontu na najbliższe tygodnie! Mega się jaram, że wreszcie dostaniemy HoX/PoX, bardzo na to czekałem. I zapowiedź Cygana! Nie mogę się doczekać.

Offline Toranga

« Odpowiedź #3189 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 18:04:45 »
Świetne zapowiedzi Egmontu na najbliższe tygodnie! Mega się jaram, że wreszcie dostaniemy HoX/PoX, bardzo na to czekałem. I zapowiedź Cygana! Nie mogę się doczekać.

Ale przecież HoX PoX już dostaliśmy.

Offline LukCook

« Odpowiedź #3190 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 19:27:14 »
Nie wiem czy to wyjątek i czy już zauważyliście ale Silver Surfer Slotta/Allreda ma okładkę z normalnego materiału. Taką jak Egmont używa w twardookladkowych DC. Mam nadzieję, że to koniec gumowych okładek.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3191 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 19:28:55 »
Oby!

Offline xardas

« Odpowiedź #3192 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 19:29:53 »
Nie wiem czy to wyjątek i czy już zauważyliście ale Silver Surfer Slotta/Allreda ma okładkę z normalnego materiału. Taką jak Egmont używa w twardookladkowych DC. Mam nadzieję, że to koniec gumowych okładek.
Daredevil Waida też, więc możesz mieć rację - to może zwiastować ich koniec.

Online amsterdream

« Odpowiedź #3193 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 19:32:03 »

Ale połysk chociaż dali?

Daredevil Waida też, więc możesz mieć rację - to może zwiastować ich koniec.

A sprawdźcie gdzie drukowane. Bo jak BZG to raczej zwykła redukcja kosztów.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline LukCook

« Odpowiedź #3194 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 19:40:17 »
Połysk jest w tytule, autorach i postaci Silver Surfera.

Druk w Edice na szczęście! Jakby wydrukowali w BZG to nie cieszyłbym się.