Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603308 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #3075 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:19:20 »
Coraz wiecej tytulow a ceny juz zapowiedziano ze jeszcze o 305-40% pujda w gore ciekawe jak to sie skonczy...
Tk na spotkaniu mfkig powiedział że ceny wzrosną do 20-25%
Wcześniej o 50% do nowej ceny dodaj 25% to robi się grubo.
Dla mnie to trochę dziwne czytając wpisy tutaj odnoszę wrażenie że niektórzy wręcz cieszą się z tych podwyżek, nie widziałem żeby ktoś z taką pasją usprawiedliwiał podwyżki cen np żywności.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #3076 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:27:39 »
Ale co usprawiedliwiał, albo będzie drożej, albo w w ogóle nie będzie, aż będzie tak drogo, że ludzie to przestaną kupować.
Moje szacunki odnośnie naszego imperium, inflacja do końca roku 20% a do wyborów ze 30% i tak chyba jestem optymistą.
Twój komiks jest lepszy niż mój

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #3077 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:29:15 »
A bo u nas ludzie się wywodzą z czasów gdzie rynek był czysto hobbystyczny i nikt nie miał w głowie relacji firma <-> klient tylko relację hobbysta <-> hobbysta. Oczywiście ta relacja nie zmieniła się całkowicie, ale jest już mieszanką tych dwóch wariantów, a wydaje mi się, że nie wszyscy to zauważyli i często się zachowują tak jakby wydawnictwa robiły im przysługę wydając coś a każda krytyka to hejt, bo "dobrze, że w ogóle wydaje".

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3078 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:33:42 »
Tk na spotkaniu mfkig powiedział że ceny wzrosną do 20-25%
Wcześniej o 50% do nowej ceny dodaj 25% to robi się grubo.
Dla mnie to trochę dziwne czytając wpisy tutaj odnoszę wrażenie że niektórzy wręcz cieszą się z tych podwyżek, nie widziałem żeby ktoś z taką pasją usprawiedliwiał podwyżki cen np żywności.

Czyli Epiki po 250zł. I to już chyba będzie ten moment, że zdrowy rozsądek wygra z sentymentem i nostalgią.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline donT

« Odpowiedź #3079 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:42:25 »
Ja pewne tytuly juz teraz odpuszczam. Taki Blast od Mandioci (pierwszy z brzegu przyklad) wzialbym bardzo chetnie, ale sorry - nie za tyle, ile zazyczyl sobie wydawca (uwzgledniajac rabat). Wszystko rozumiem, ale to juz deko za duzo.
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Wrzesień 2022, 12:48:54 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline badday

« Odpowiedź #3080 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 13:13:39 »
Szkoda ze TK nie zrobi jutro o 10:00 dogrywki po MFK. Fajnie jakby był jakiś live Q&A albo chociaż odpowiedzi na pytania, których nie zdążyli zadać ludzie na MFK oraz doprecyzowanie niektórych rzeczy. 

Offline michał81

« Odpowiedź #3081 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 13:17:27 »
których nie zdążyli zadać ludzie na MFK oraz doprecyzowanie niektórych rzeczy.
Jakich? O konkretny tytuł? Na takie pytania raczej nie ma co liczyć na odpowiedź.

Offline badday

« Odpowiedź #3082 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 13:29:01 »
Jakich? O konkretny tytuł? Na takie pytania raczej nie ma co liczyć na odpowiedź.
Q&A na festiwalu trwało 10 min i widać było że jeszcze są chętni na pytania ale czas sie skończył.
A druga kategoria pytań - doprecyzowania choćby czy będzie 3-5 tom DD Waida, Czy Jonaha Hexa kończą, czy jeszcze No Way Back, Co to znaczy, że nowy Nightwing w grubym zebranym tomie, przecież to ongoing? itp.)

Offline michał81

« Odpowiedź #3083 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 14:09:04 »
DD Waida badzie do końca.

Jonaha Hexa wyjdzie do końca, przecież ostatni tom jest w zapowiedziach. Pewnie chodzi ci o Jonah Hex: No Way Back, czyli OGN? Pewnie będzie tylko trzeba będzie poczekać.

Nightwing i Joker w podwójnych tomach jak Venom, Nieśmiertelny Hulk, Doktor Strange itd.

Offline badday

« Odpowiedź #3084 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 14:59:12 »
DD Waida badzie do końca.

Jonah Hex: No Way Back. Pewnie będzie tylko trzeba będzie poczekać.

Nightwing i Joker w podwójnych tomach jak Venom
DD waida - to dobra wiadomość.
JH:NWB - tylko właśnie JH był na granicy opłacalności i ciągnęli go chyba bo TK jest fanem. Także wolałbym wiedzieć czy planują czy nie ma szans.
Nightwing - jakoś zapomniałem o tym jak teraz Egmont wydaje Venoma i Hulka. Dzięki za doprecyzowanie.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #3085 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 15:26:08 »
Ja już połowę rzeczy z grudnia odkładam w czasie. Kupię rzeczy dość tanie i te, na których najbardziej mi zależy.

Offline Xmen

« Odpowiedź #3086 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 16:10:43 »
Czyli Epiki po 250zł. I to już chyba będzie ten moment, że zdrowy rozsądek wygra z sentymentem i nostalgią.
Dokładnie tak, po rabacie taki epik kupisz za około 160zl a za pierwsze epiki płaciliśmy około 80zl po rabacie.
Ja epiki już odpuściłem, zwyczajnie uważam że nie są warte swojej ceny.
Kolorowe książeczki po 200, 300zl? No raczej wiele wspólnego z rozsądkiem to nie ma.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #3087 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 16:15:39 »
Jak ci np. cenę prądu podniosą x5 to też nie będziesz kupował.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #3088 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 16:18:45 »
Jak cenę papieru toaletowego podniosą razy 10 to d... Nie będziesz wycierał?
Piszę na forum komiksowym o kolorowych gazetkach nie o rzeczach niezbędnych do życia.

Offline Dracos

« Odpowiedź #3089 dnia: Pt, 30 Wrzesień 2022, 16:21:06 »

"znaj proporcje mocium panie" Jednak zrównywać ceny energii elektrycznej, (paliwa czy jedzenia) z rozrywką to imo mocno przestrzelona analogia.